Een verslag van de toertocht in Emst, van zaterdag 20 oktober.


Tekst & foto’s Rodrick de Munnik

Het is altijd even bijten als in het weekeinde om half acht de wekker gaat, maar als je weet dat de zon schijnt, de jachtvelden van Emst berijpt zijn en de benen goed, dan valt het best weer mee. Daarom naar Emst, waar veel te genieten viel.

Met ons deden 1008 renners hetzelfde en ze kregen een prachtige rit voor de kiezen. Het weer werkte optimaal mee, want een stralende zon veranderde de rijp in hereelijk groen. Wat een fietsdag!

De mannen en vrouwen van fietsclub Houdt de ketting strak deden, ondanks de taalfout erin, hun best de clubnaam hoog te houden. Liefst 50 van de 140 leden waren als vrijwilliger aanwezig en het resultaat was een gestroomlijnde organisatie. Veruit de beste toertocht van de winter!

Wij reden de langste afstand, 60 km, en dat was een genoegen. Veel mensen, maar toch veel ruimte. Was er niks kritisch te melden. Och, je moet even vergeten dat je aan het mountainbiken bent, want echt uitdagend was het parcours niet. Dat kan daar boven Apeldoorn toch net te weinig. Maar noem het bosfietsen en dan verschuift je hele idee. En heb je een puike dag!