Handige sleutelaars kunnen zich nu aanmelden voor de Tweewielertechnicus van het Jaar verkiezing. In deze verkiezing gaat kennis- en opleidingscentrum Innovam op zoek naar de meest bekwame fiets- en bromfietstechnicus van het land. Elke technicus die werkzaam is in de tweewielerbranche kan deelnemen.

Het winnen van de titel Fietstechnicus van het Jaar of Bromfietstechnicus van het Jaar levert dit jaar niet alleen de erkenning van vakgenoten en veel publiciteit op. De winnaars mogen ook een gastdocentschap op zich nemen om hun ervaring over te brengen op ROC-leerlingen. Hierdoor krijgen de deelnemers de kans zichzelf met de hulp van een ervaren trainer van Innovam verder te ontwikkelen in hun vak. Aanmelden voor de titelstrijd kan tot uiterlijk 8 januari 2007 via www.innovam.nl/tweewielertechnicusvanhetjaar.

Op dinsdagavond 30 januari 2007 vindt de voorronde van de verkiezing plaats. De theorietoets wordt afgenomen in alle Innovam-vestigingen in Best,Dordrecht, Nieuwegein, Zaandam en Zwolle. De technici die het hoogste scoren in de toets mogen zich op maandag 12 februari 2007 melden in het tweewielercentrum van Innovam in Nieuwegein. Daar vindt de halve finale plaats in de vorm van een praktijktoets. Hiermee valt niet alleen een plaats in de finale te veroveren, maar het afleggen van de toets met goed gevolg levert bovendien een officieel BKS-certificaat op.

De Grote Finale staat op 12 maart 2007 in de agenda. Tijdens een zenuwslopende quiz bij Innovam in Nieuwegein wordt duidelijk welke technici de prestigieuze titels binnenslepen. De winnaar van vorig jaar, Anton van Zee, is in ieder geval vastbesloten nog een paar jaar deze titel met succes te verdedigen. De ‘fietsprofessor’ van Fietswereld Holten geeft de beker namelijk niet zomaar weg. “Ik zal mijn titel met hand en tand verdedigen”, aldus de Holtenaar.