Nog twee weken en dan is dit verhaal ook weer ten einde! Maar eerst nog even aan de bak als ‘voorbereiding op’. Een paar dagen zonnig Mallorca. Hier 8: net echt!
 

Wat doen de veldrij profs midden in het seizoen? Die gaan naar zonnige oorden. Spanje, Gran Canaria, Mallorca. Betaalbaar vliegen, lekker rustig in de winter en kans op mooi weer. Nou had ik het geluk dat ik twee dagen naar El Arenal ‘moest’ voor het eerste trainingskamp van Team Leopard-Trek. Dat hield in: veel informatie krijgen over de producten, de renners spreken, veel rondhangen, fotograferen, lunchen, dineren en kletsen, overleggen en discussieren met andere gelukkigen ( lees: journalisten uit Dld, Fr en It). En fietsen natuurlijk. Niet echt trainen, maar toch…

Oh, wat is dat lekker, de eerste zon op de nog witte benen! Twee uitjes, een alleen met de collega’s en een met het Team. Altijd mooi, zo’n plaatje van Schleck ( Frank) en Fabian.. Zij reden natuurlijk soepeltjes, bij ons journalisten draaide het al snel wat vierkant. Maar verschil moet er zijn. Aan de fiets lag het trouwens niet: een ‘dikke’ Madone SSL met Di2. Het voelde toch wel net echt. Ondertussen weer thuis, het shirtje gewassen en me klaar maken voor de Classique d’Alphen zondag. Althans, die staan op de planning. Even afwachten wat het weer gaat doen. Nee, ik ben niet verwend ( nou ja, een klein beetje dan…).

Tekst Menno Grootjans, foto’s Trek, Menno Grootjans