Hoe haal je dat in je hoofd? Om nu nog aan een WK mee te doen? Nou ja, er is een mogelijkheid om aan een WK mee te doen –en dus doe je mee aan een WK. De komende weken bijdrages over de route naar het WK. Niets over ‘bidbooks’, lobbyen of ander ‘high brow’ bezigheden. Wel over modderen, aanmodderen, materiaal, poetsen, trainen en zorgen niet ziek te worden.  Deel 4: het is winter -en waar is de motivatie?!

Ingesneeuwd lijkt het wel… Nu even een korte bijdrage, over een paar dagen meer met echte ‘hardware’. Het (oude) lijf piept en kraakt de laatste twee weken. De veldritjes doen -ondanks de korte duur- een grote aanslag op het gestel. De half blauwe tenen, de stijve vingertoppen en de koude oren, allemaal geen punt natuurlijk. Als je zonodig crosser wilt zijn… Maar dat trainen… Ik snap wel dat je als echte crosser de warmte opzoekt op Mallorca. Of de schuur induikt om op je Tacx te trappen. Die doordeweekse koude… ai… Nou ja, twee weken van relatieve rust achter de rug. Nu wordt het weer tijd om wat meer te trainen en ‘pijn te lijden’. Want motivatie? Waar haal je die vandaan? Daar zijn ‘de geleerden’ het uiteraard niet over eens…

Dat ik niet de enige ben kun je ook lezen op ons forum: hier. Mijn persoonlijke ’tip’: fietsen. Want het is toch behoorlijk simpel: ga je niet, dan voel je je ook niet goed. Ga je wel, dan vries je ‘in’, maar naderhand ben je geheel ‘ontdooid’. En dat lekkere gevoel doet hoe dan ook gewoon goed. En het is winter he! Fietsen ( = crossen) is mijn lust en mijn leven, maar dat wordt toch echt gevoed door zaken die niets met fietsen te maken hebben.. Dus op z’n tijd lekker eten, wat drinken en meer leuke dingen doen. En ik verheug me -en ik weet zeker velen van jullie ook!- op de dagen rond kerst en oud en nieuw. De gezelligheid binnen is lekker, maar wordt gewoonweg nog prettiger als je ook naar buiten gaat. Kijk, dat is een zegen voor de ziel… Wordt vervolgd!

Tekst: Menno Grootjans, foto’s Joop van der Kaaij