Nog even en het is Kerstmis. Voor veel mensen de tijd om leuke cadeautjes voor elkaar te kopen die eerst nog even onder de kerstboom mogen liggen tot ze op kerstavond worden uitgepakt. Wat geef je een fietser cadeau? We maakten een leuke selectie met kadootjes waar je de meeste fietsers heel blij mee kunt maken.

Catchup of Musthard?

Geinige bidons voor liefhebbers van ketchup en mosterd, €16,99. O.a. online te koop via beastybike.nl

Berggids

Welke fietser houdt nu niet van de bergen? Geen een toch! Wij maakten dit jaar een nieuwe versie van de Bergengids, met daarin de 500 mooiste bergen van Europa. Met een beschrijving, een foto én een hoogteprofiel. Een geweldig cadeau voor iedere fietsgek, laat hem of haar maar eens proberen om alle vinkjes op de lijst met bergen te vullen! €13,95 in onze eigen shop.

In dit artikel gebruiken we soms affiliate linkjes naar Bol.com. Die kosten jou als lezer niets, maar leveren ons wat kleine inkomsten op die helpen deze site in de lucht te houden.

Flandriens

Voor op de vensterbank of het bureau van de echte koersfan, Flandriens miniaturen. Er zijn verschillende sets te koop, met 2 of 3 poppetjes. Vanaf €16,-.

Fête du Vélo sweater

Wij werken al een poosje samen met Le Patron, die prachtige casual kleding maken voor fietsers. Dit is ons tweede sweater ontwerp, Fête du Vélo, genaamd. Met geborduurde racefietsen in regenboogkleuren en een geborstelde binnenkant voor een heerlijk comfortabel en warm gevoel. €89,95 in de shop van LePatron. Ze hebben trouwens ook een uitgebreide collectie casual sokken voor fietsers, 3 paar voor €17,95!

Bye!, we gaan fietsen

Iedere fietser heeft energie nodig. Bye! maakt hiervoor prima sportvoeding en speciaal voor fietsers hebben ze een mooi pakketje samengesteld dat nu in de aanbieding is. Het bestaat uit vier endurancebars, 1kg isotonic sportdrank, 1 doosje met 3 magnesium elektrolyt shots, 1 doosje energy shot, 1 Pro isotonic gel. Nu voor net geen 4 tientjes te koop, daar kun je een heleboel kilometers op rijden.

Tringg!

De handigste fietsbel is de HideMyBell, een fietscomputerhouder, fietsbel en houder voor actioncam op koplamp inéén! Zelfs de coureurs van Jumbo-Visma gebruiken hem. Er zijn oplossingen voor alle sturen en mounts, check het zelf maar op closethegap.nl. Vanaf €39,95.

Een echte Van Bon aan de muur

In ons magazine zie je geregeld de foto’s van Léon van Bon langskomen als hij weer een nieuwe fiets test. Maar hij maakt ook prachtige foto’s van de koers. Die kun je in het groot aan de muur hangen, ze zijn namelijk te bestellen via werkaandemuur. Daar maak je een wielerliefhebber wel blij mee lijkt ons.

Worldchampionships Wollongong Men Elite – Photo: Leon van Bon

4x Fiets magazine voor 15 euro

Kijk, dit is zo’n mooie aanbieding dat we best wel een beetje reclame voor onszelf mogen maken. Voor wie ons blad nog niet kent hebben we een prachtige aanbieding. 4x Fiets magazine voor maar 15 euro, en daarna zit je nergens aan vast. Leuk om weg te geven, of zelf eens uit te proberen. Bestellen doe je hier.

Fiets 12

Kwakzalver voor fietsvrouwen

Wonden wonder, Poeslief en Krampkrachtig; drie verzorgingsproducten voor fietsende vrouwen zitten er in dit pakketje van Kwakzalver. Tegen spierpijn, zadelpijn en om schaafwondjes te verzorgen. Voor 48 euro te koop op de site van de Kwakzalvers.

Drie bier

Voor de fietsende bierliefhebber heeft Koerspret een leuk proefpakketje met drie soorten bier. Kost een tientje, daarvoor krijg je 1x Koerspret Blond, 1x Koerspret IPL, 1 x Koerspret Pilsener.

Check ’t hier: Koerspret.nl

Custom sokken

Als je snel bestelt dan heb je ze nog voor de kerst, deze fietssokken met een custom design van Sockeloen. Hoe meer paar je koopt, hoe voordeliger ze worden. Een paar customsokken maken ze voor €29,95.

Check sockeloen.nl

Koerskalender 2023

Het is ieder jaar weer genieten als de nieuwe Koerskalender uitkomt. Daarmee kun je als fietsliefhebber alvast je agenda invullen voor komend jaar en leer je allerlei nuttige en nutteloze weetjes over de mooiste koersen ter wereld. De Koerskalender 2023 van Geert Vandenbon bestel je hier online voor €15,99 of koop je in de betere boekwinkel.

Cols

Om op een gure winterdag doorheen te bladeren en lekker weg te dromen. Het boek Cols heeft de mooiste foto’s en beschrijft epische klimmen op een manier dat je zelf ook gelijk de fiets wilt pakken. Het boek kost €34,95 en is bijvoorbeeld via bol.com te koop.

Leuk én nuttig

Niet alleen leuk om te krijgen, maar ook nog eens nuttig! Zo’n complete schoonmaakset van Dynamic, daarmee maken fietsers ieder onderdeeltje van hun karretje schoon en zorgen dat alles weer soepeltjes loopt dankzij de smeermiddelen in de box. Een startersset met 7 onderdelen (ook borstels) kost nu 49,95 euro.

Meer info: Dynamicbikecare.com

Tweewieler aan de muur

Onze fietsen zijn het bekijken waard. Die horen eigenlijk niet in de schuur, die kun je best aan de muur in de woonkamer hangen. Ja, toch? Dat zal je fietsende maatje in ieder geval wel vinden. Artivelo maakt er een mooie hanger voor, waar je ook gelijk je helm en schoenen op kwijt kunt. Voor 129 euro heb je een prachtig kunstwerk aan de muur, gaan we er wel even vanuit dat die fiets al gekocht was.

Meer info: artivelo.com

artivelo kerstcadeau voor fietser

Veilig op pad

Wil je dat je partner, vriend(in) of familielid veilig op pad gaat? Dan is deze Garmin Varia Radar een mooi accessoire. Dit ding geeft een seintje als er verkeer van achteren komt. Zo kun je op tijd aan de kant gaan en loop je minder risico door een langsrazende automobilist de berm in gereden te worden. Dit is de meest luxe (RCT717), die heeft een camera en achterlicht aan boord. Hij kost 399,99 euro, maar de eenvoudige versie (RVR315) is er al vanaf 99 euro. Je hebt er overigens wel een Garmin fietscomputer bij nodig!

Meer info: garmin.com

Eerst koffie, dan fietsen

Coffee before Cycling noemen ze de collectie caps, mutsen, sokken en koffiekopjes bij Fixed Gear. Hier maak je iedere koffie drinkende fietser blij mee. Een espressokop en bijpassend schoteltje koop je voor 15 euro, je kunt er ook gelijk 4 bestellen voor 40 euro.

Te koop via de shop van Fixed Gear Coffee

Fiets & Vrouw boek

Dit boek bestaat al een poosje, maar blijft leuk voor alle beginnende fietsers. Geschreven door Marijn & Nynke in 2017, boordevol tips uit de praktijk, te koop als paperback (€15) of als e-book (€9,99).

Bestellen bijvoorbeeld via bol.com

Noisy fietsbel

Deze lichtgewicht fietsbel van BBB is gemaakt van messing met een stalen veersysteem. Simpel op verschillende plaatsen te monteren dankzij de Quick-release O-ring. Tring, tring, Kerstman coming, aan de kant! Voor €13,95 haal je hem bij de fietsenmaker.

Meer info: bbbcycling.com