Cannondale’s 50-jarige geschiedenis wordt gevierd met deze waanzinnige SuperSix EVO Leichtbau frameset. Met slechts 750 gram voor een gelakt frame met hardware!

Leichtbau betekent, je raadt het nooit, lichtgewicht. Cannondale gebruikte de nieuwste layup carbon technologie en de meest geavanceerde materialen, die samen zorgen voor een gewichtsbesparing van 90 gram ten opzichte van het SuperSix EVO HI-MOD carbon frame (die we al eerder leenden voor een review).

Gelimiteerde oplage

De framesets zijn individueel genummerd en er zijn slechts 200 stuks wereldwijd verkrijgbaar, alleen via geselecteerde dealers verkrijgbaar. Geïnteresserden kunnen de lijst van dealers raadplegen op de Leichtbau-productpagina op de Cannondale website.

Nog wat technische praat uit het persbericht: “Een uniek ontwerp leidt de remleidingen door een opening aan de voorkant van de balhoofdbuis voor minimale luchtweerstand en onderhoudsgemak. Het frame is voorzien van sterk afgeknotte, aerodynamische buisvormen die hetzelfde gewicht en dezelfde of betere stijfheid bieden als ronde buizen, maar de luchtweerstand met wel 30% verminderen. De SAVE achtervork, geïntegreerde binder en 27 SL KNØT zorgen voor verrassend comfort bij EVO’s snelheid. Speed release steekassen zorgen voor snellere en eenvoudigere wielwissels en zijn compatibel met de meeste standaard steekas-wielsets. Vrije ruimte tot 30 mm voor all-road capaciteiten.”

De adviesprijs voor deze frameset in NL is €4.999,-.