Zoals in Fiets nr. 8 van 2008 aangekondingd, hier het vervolg van de broekentest in drie. Hier deel 2:

Loffler 10689€ 155
Pasvorm: 5 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 5 Fietsertjes
Afwerking: 4 Fietsertjes
Uiterlijk: 4 Fietsertjes
Met de Loffler 10689 hebben de Oostenrijkers de tweede broek in de test die goed scoort. Vooral de pasvorm en zeemkwaliteit zijn uitstekend. Het bovenstuk sluit goed aan, maar zit ook weer niet te strak. De pijpen hebben een goede lengte, blijven goed zitten en knellen niet. De zeem is goed van vorm en biedt de juiste ondersteuning op het zadel.
Peza, (NL) 045-5719931, www.loeffler.at
Fiets-oordeel: 5 Fietsertjes


 

Santini SA 72€ 93,00
Pasvorm: 3 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 3 Fietsertjes
Afwerking: 4 Fietsertjes
Uiterlijk: 3 Fietsertjes
Vergis je niet in de maatvoering van de Santini SA72. Een maat L valt echt als een M, misschien zelfs wel S. Heb je echter de juiste maat dan is de pasvorm prima in orde. Het wat dikkere materiaal is niet erg elastisch waardoor de ondersteuning stevig is, maar ook sneller te warm. De zeem zit comfortabel door de anatomische structuur. De pijpen zijn ten opzichte van de overige maatvoering aan de lange kant.
Shimano, (NL) 0341-272300, www.santinisms.it
Fiets-oordeel: 3 Fietsertjes


 

Shimano Performance€ 85,00
Pasvorm: 3 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 4 Fietsertjes
Afwerking: 3 Fietsertjes
Uiterlijk: 4 Fietsertjes
Voor de fanatieke fietsers heeft Shimano de Performance-lijn. De fietsbroek met bretels kun je daar in twee variaties in krijgen; met en zonder inzet Shimano-logo. In beide uitvoeringen is de zit de broek prima. De zeem is van betere kwaliteit dan de pasvorm, maar samen vormen ze een broek waarmee je goed kilometers kunt maken. Het mesh bovenstuk is lekker luchtig.
Shimano, (NL) 0341-272300, www.shimano-benelux.com
Fiets-oordeel: 3 Fietsertjes


 

Specialized Pro RBX€ 109,90
Pasvorm: 4 Fietsertjes
Zeemkwaliteit: 4 Fietsertjes
Afwerking: 4 Fietsertjes
Uiterlijk: 3 Fietsertjes
De Specialized Pro RBX is gemaakt voor de langere afstanden. De zeem is daarom wat meer gevuld en ondersteunt de billen prima. Op de foto zie je de versie zonder bovenstuk, maar je kunt de RBX ook met galgen krijgen. Het mesh Y-rugpand moet je dan wel prettig vinden, maar houdt in ieder geval de broek goed op zijn plaats. De gebruikte stof is stevig en biedt de juiste ondersteuning.
Specialized, (NL) 0314-676600, www.specialized.com
Fiets-oordeel: 4 Fietsertjes


Klik hier voor deel 3.