Het contract van de Belg bij Omega Pharma-Lotto loopt na afloop van dit jaar af.

“Hij zou de allerbeste aanwinst zijn voor de ploeg”, verklaart BMC-ploegleider John Lelangue in Het Laatste Nieuws. “We willen de beste zijn: in de rondes én de klassiekers.”

BMC beschikt momenteel al over gelouterde renners als Alessandro Ballan, Cadel Evans en George Hincapie, maar zou daar graag nog iemand voor in de klassiekers aan toevoegen.

“Voor de rondes zitten we goed met Evans. Als je de klassiekers wil beheersen, kom je maar bij één naam uit: Gilbert.”

Geen haast

Lelangue heeft echter geen haast met het aantrekken van de Waal, die dit jaar al onder meer de Ronde van België, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl op zijn naam schreef.

“De onderhandelingen zijn nu het werk van algemeen manager Jim Ochowicz. Ik heb hem gezegd dat Gilbert de allerbeste aanwinst zou zijn. Ik wacht nu af. Dringend is het niet. Ook als hij in september tekent, zal ik tevreden zijn.”

Opties open

De kans dat de 28-jarige Gilbert bijtekent bij zijn huidige ploeg lijkt nihil. Omega Pharma trekt zich na dit seizoen terug uit de ploeg, waardoor Lotto alleen door moet als sponsor.

De Belg houdt alle opties open, maar wil wel verzekerd zijn van een driejarig contract bij een ploeg die deze zekerheid kan bieden.

“Er zijn niet veel ploegen die kunnen garanderen dat ze nog drie jaar actief blijven, over het benodigde budget beschikken én een sportieve uitdaging kunnen bieden”, reageerde Gilberts zaakwaarnemer Vincent Wathelet.

© NUsport