Bij Tacx hebben ze voor het nieuwe indoorseizoen een aantal nieuwigheden. Zo is er onder andere een nieuwe trainer en is er nieuwe software beschikbaar. 

De Vortex is een nieuwe trainer die onder de Bushido gepositioneerd is. Dit maakt meteen het verschil tussen de Bushido en de Vortex, de Vortex heeft geen geheugen voor een trainingsprogramma. De hellingshoek, vermogen of hartslag stel je handmatig in tijdens de training. De elektrorem is draadloos, waardoor er geen kabel meer loopt van de rem naar de stuurcomputer. Er is ook geen cadanssensor meer nodig, maar wel netspanning. Wordt geleverd inclusief Skyliner voorwielsteun. De Vortex is eind november beschikbaar en heeft een consumentenprijs van 610 euro.

Voor de Virtual Reality trainers (Fortius / i-Magic modellen) is er een software update uitgekomen. De versie 3.0 moet er voor zorgen dat de software sneller opstart en stabieler werkt. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe Real Life video`s bijgekomen en voor de echte spelfreaks onder de fietsers zijn er de Arcade1 DVD Games.

Arcade1 is een DVD met drie verschillende spellen met diverse levels voor de Tacx Virtual Reality trainers. De werking is vergelijkbaar met de bekende Nintendo spellen. Het grote verschil is dat je tijdens het spel ook traint. De accenten liggen op behendigheid, stuurconcentratie en reactievermogen. De 3 spellen zijn Skyrider, Aquarius en Peloton. Je kunt zo in het spel opgaan dat je vergeet dat je aan het trainen bent… De Arcade1 DVD is per direct leverbaar en kost 23,90 euro.


Voor meer informatie over de producten van Tacx klik 
hier.