Ook wij struinden rond op de Bikemotion Benelux beurs. Hier een kleine greep uit het aanbod.


Een Storck-fiets is al bijzonder, maar als er een kunstenaar op los is gelaten helemaal. Deze Scenario CD 1.0 is drie dagen lang onder handen genomen en naast het frame en voorvork zijn ook de wielen en het stuur voorzien van een opvallend blauw/wit/oranje kleur. Of eigenlijk is het zeeblauw, parelmoer en licht oranje. Nou ja, mooi is de fiets zeker.

Naast aluminium en carbon mountainbikes, trekkingfietsen en racefietsen toonde Santos ook een stalen racer. ‘Custombuilt full Cr-Mo frame’. Met Ritchey WCS carbon-voorvork en Chris King-balhoofsdtel. Binnenkort te koop in klassieke bouw (51 tot en met 63 cm) en als model met aflopende bovenbuis (S tm XL). Over de prijs was nog niets bekend.

Dit seizoen nog de fiets van Bettini, volgend jaar rijden de mannen van Cofidis op de Time VXSR, het ‘full carbon’ model met doorgetrokken staande buis. Met Campagnolo Record, Campagnolo Hyperon wielset en Stronglight Pulsion crankstel. Ook nog: Michelin banden, Selle Italia SLR zadel en Deda Newton stuur in combinatie met de Time voorbouw.

Van Nicholas is een doorontwikkeling van Airborne. Naast racefietsen en mountainbikes brengt Van Nicholas ook de Yukon: een echte lange-afstandfiets. Een klassiek gebouwde fiets van 3 AL/2.5 V titanium, carbon voorvork, met lange wielbasis, iets langere achtervork en nokjes voor de montage van spatbordjes en eventueel bagagedrager. De Yukon compleet met ondermeer Shimano Ultegra en typische Ultegra-remmen met lange hoef kost vanaf € 2475,-.

Trots zijn ze bij Van Tuyl op Marianne. En dus is er voor 2007 de VT 730 Compact verkrijgbaar met UCI 2007 design. Herkenbaar aan de regenboog kleurtjes op een witte ondergrond. De 730 compleet met SRAM Rival en Quasar-wielset kost nog geen € 2000,-.

Klein maar super snel: de Dahon Mako. Geen echte vouwfiets, wel een zeer wendbaar en nerveus aluminium karretje met 20 inch wieltjes, Shimano Ultegra 10-speed-onderdelen, FSA-crankstel met 55-tands kettingblad (!), Ritchey-delen, Schwalbe-banden en een leuke prijs van €1499,-. Wat betreft het vouwen: stuur en zadelpen zijn, om het maar simpel te stellen, weg te klappen zodat je een mooi klein pakketje hebt. Te koop vanaf maart/april 2007.