5,2 Kilo weegt deze titanium Litespeed Vortex. Maar dan is de fiets ook afgemonteerd met veel lichtgewicht onderdelen: ondermeer AX Lightning-remmen, -zadel en -zadelpen, Schmolke-stuur, Lightweight wielen, THM-crankstel met carbon bladen en Tiso-achterderailleur. De prijs? Geen idee… 


 

De zwarte uitvoering van de Sidi Genius 6.6 carbon was er het eerst. De schoen werd speciaal voor Ivan Basso gemaakt; de kleuren pasten mooi bij het rood/zwart van de CSC-ploeg. De Genius heeft ondermeer een ‘full carbon’ zool en ‘spider buckle’ sluiting. De witte uitvoering is voor Simoni gemaakt: deze werd jaloers toen hij hoorde dat Ivan een eigen schoen kreeg. Zowel de Simoni- als de Basso-schoenen kosten per paar € 299,95

Goed kijken en je ziet wat er op de shirts van Descente staat: links een afbeelding van Monopoly, rechts de ‘kids’ van Southpark. Leuk? Ja. Tenminste, dat vinden wij.

Professionele crosser van Focus: de € 3799,- kostdende XTro Light. Carbon frame, Easton Carbon Tempest wielset, Continental Cross tubes, SRAM Force 10-speed, Truvativ Rouleur carbon crankstel met 46/38 kettingbladen. In wezen is dit de fiets van Hanka Kupfernagel, de concurrent van wereldkampioene Marianne Vos.

Cube heeft drie echte racefietsen voor vrouwen, waaronder deze Axial Comp. 7005 aluminium-frame, carbon voorvork, triple aandrijving van Shimano 105, korte cranks, dameszadel, smal stuur, korte stuurpen, Shimano-shifters met inzetstukjes. Kortom: klaar voor het nieuwe seizoen 2007. € 1249,-.

Borgini is begonnen als kledingmerk, maar er is ook een leuke reeks fietsen. Ondermeer deze Cycle Cross: Voor € 1199,- is het  aluminium frame afgemonteerd met Shimano 105 10-speed, Truvativ Elite Compact-crankstel, delen van Ritchey en wielen van Shimano.