BBB Cycling lanceert vandaag de derde editie in hun ‘BBB Cycling Limited Series’. Een serie waarin creatieve fietsers samenwerken met het merk om hun eigen unieke helm te creëren.  

Bescherm hoofd én geest

Het nieuwe ontwerp staat op de BBB Maestro MIPS helm en is het ontwerp van creatief studio Manifest Butter en BBB Cycling ambassadeur Jack Ultra Cyclist. Manifest Butter, opgericht als een uitlaatklep voor de artistieke creaties van voormalig professioneel wielrenner Taylor Phinney en de in Girona geboren David Roselló, is snel bekend geworden vanwege creaties die de wereld van kunst en fietsen combineert. 

David Roselló en Taylor Phinney (alle foto’s: BBB Cycling)

Jack Thompson, ook bekend als Jack Ultra Cyclist, is een Australische ultra-afstand wielrenner die de afgelopen jaren bekend is geworden door het aangaan van ongelooflijke uitdagingen. Hij is momenteel bezig met zijn grootste prestatie op het gebied van uithoudingsvermogen tot nu toe, door in 2022 een miljoen(!) hoogtemeters te fietsen om geld in te zamelen voor goede doelen voor geestelijke gezondheidszorg instellingen.

Jack Thompson

Zowel Jack als Taylor zijn in het verleden open geweest over hun worsteling met geestelijke gezondheid en depressie. Dit diende mede als inspiratie voor dit ontwerp. De helm beschermt het hoofd en symboliseert tegelijkertijd de noodzaak om de kostbaarheid van de menselijke geest te beschermen, wat de kern vormt van de fysieke en creatieve inspanningen van zowel Jack als Manifest Butter.

Om de lancering van de helm kracht bij te zetten, heeft BBB Cycling een korte film gemaakt waarin het creatieve proces achter de creatieve richting van Manifest Butter wordt verkend, terwijl ze zich ook verdiept in de kracht van de menselijke geest in alle aspecten van Jacks leven. De nieuwe korte film heet ‘A place to protect’. Je kunt hem hieronder bekijken.

De film introduceert ook Pau Llahí, een jonge mountainbiker met ambities om de Enduro World Series te racen. Pau is een van een aantal lokale downhill- en enduro-rijders die worden ondersteund door Taylor en Manifest Butter, met de opbrengst van hun betrokkenheid bij het project, waarmee race-inschrijvingen, reiskosten en fietsonderhoud voor hun race seizoenen worden gedekt.

De helm is vanaf 22 november online verkrijgbaar en wordt internationaal verkocht op de website van Ride Out Amsterdam en in selecteerde winkels in Nederland en België voor €149,95 in een gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks. De exacte locaties zijn hier te bekijken.