Fiets bestaat dit jaar 25 jaar, maar zijn er ook lezers die het blad al 25 jaar lezen of zelfs al 25 jaar abonnee zijn? Dat ze er zijn, weten we zeker. Maar hoeveel precies en waar ze wonen, dat weten we niet. Lees jij al 25 jaar Fiets, laat het ons weten en zet je ervaringen met Fiets en fietsen op papier. Bijvoorbeeld zoals Rinus van Oudenaarde uit Uden, die ons de volgende e-mail stuurde:

“25 Jaar fiets dat is niet niks. Ik denk, nee ik weet zeker, dat ik ook al 25 jaar abonnee ben van uw blad. 25 jaar geleden, begin tachtiger jaren, was ik al geabonneerd op jullie blad toen er een prijsvraag was in verband met de Tour de France waarover je een slogan moest maken. De prijswinnende zin waarop ik een Cat Eye-fietscomputertje won was: “Met Fiets wordt de Tour pas echt een feest want met Fiets ben je er nog nooit zo dicht bij geweest!” Leuk hé; dat heb ik altijd onthouden.Ik moet zeggen dat ik het altijd weer een feest vind om jullie blad te ontvangen en dat meen ik. Het is het enige blad dat ik van voor naar achteren lees en weer terug. Nooit te snel aan beginnen en niet te lang achter elkaar want dan heb je het te snel uit, dat is mijn motto. Vervolgens bewaar ik het gebundeld zo’n vijf jaar om te gebruiken als naslag en ook dan blijf ik weer lezen als ik wat na moet kijken. Veel heb ik aan jullie blad te danken. Noem maar op: trainingsleer, voedingswijze, materiaalkennis, enzovoort, enzovoort. Alles heb ik opgezogen en mij eigen gemaakt. Ik weet nog goed dat jullie begonnen te schrijven over de verschillende (duur)trainingen: D1, D2, enz. en dat je met name vooral in het voorjaar klein moest rijden. Tot dan maalde ik altijd 52×16-17, want kleiner kon niet – dat was voor watjes en nooit onder de 30 gemiddeld thuiskomen. Je was in staat om erover te liegen als het minder was. Nu kun je erom lachen. Oh wat heb ik aan dat kleinere verzet moeten wennen, maar jullie hadden wel gelijk. Ook over voeding heb ik veel opgestoken en mij eigen gemaakt. Vaak door schade en schande werd je wijzer maar het werkte!
Nu ben ik sinds enige jaren gediplomeerd fitnesstrainer en Les Mils RPM (spinning) instructeur en kan ik mijn opgedane kennis en ervaring met de cursisten delen. Hartstikke leuk!”


Ook 25 jaar Fiets-lezer: plaats jouw ervaringen onder dit bericht, dan sturen wij een leuke attentie.