Een nieuw setje fietskleding niet alleen leuk, maar het kan je zelfvertrouwen ook echt een boost geven. Hoe fijner jij je op de fiets voelt, hoe beter je prestaties zullen worden. Of dit nou een lange tocht met vriendinnen is of een serieuze wielerwedstrijd. En wat is er nou leuker dan comfortabele én stijlvolle fietskleding? Juist, niet veel 😉 Wij zetten daarom 10 fietskledingmerken voor vrouwen op een rij! 

1. La Passione

Dit Italiaanse kledingmerk heeft hele fijne jersey’s van hoogwaardige kwaliteit. De ontwerpen zijn strak en stijlvol met diverse kleuren om uit te kiezen. Let wel op: het zijn Italiaanse maatjes, dus bestel één kledingmaat groter dan je gewend bent.

Website: lapassione.nl


2. Velocio

Velocio is een stijlvol Italiaans kledingmerk met prachtige designs. Alle jersey’s en bib shorts zijn van zeer hoge kwaliteit en over elk detail is nagedacht. Het merk gaat uit van ‘less is more’ en dit mag je heel letterlijk nemen. Zo zijn er ‘ultra light’ jersey’s die extra licht gemaakt zijn voor een optimaal draagcomfort tijdens hete zomerdagen. Ze wegen slechts 100 gram en voelen aan als een soort tweede huid.

De prijzen zijn aan de hoge kant, maar je krijgt hier wel de meest luxe stoffen en comfort voor terug.

Tip: de ‘Unity’ jersey is ontworpen om de eenheid in het fietsen aan te kaarten. Dit shirt is dus voor zowel mannen als vrouwen én de volledige opbrengst gaat naar het goede doel.

”We created the Unity Jersey, a bold design on our ES Jersey, aimed at celebrating what unites us, with 100% of the profits from its sale going to the buyer’s choice of the charities below, each with a mission to unify and celebrate togetherness.”

Website: eu.velocio.cc


3. Mien Bike

Dit Nederlandse kledingmerk heeft stijlvolle en comfortabele fietskleding ontworpen voor de relaxte fietser.De kleding wordt gemaakt van Italiaanse en Franse stoffen die zijdezacht aanvoelen.

De gedachte erachter is dat er een mooie tussenweg moet komen tussen de kleding voor fanatieke wielrenners en vrije tijd fietsers Zo wil niet iedereen meer de ‘professionele jersey’ dragen, maar vrijetijdskleding is weer té casual.  De kleding van Mien is een perfecte middenweg. Met stijlvolle ontwerpen die ook naast de fiets prima gedragen kunnen worden. Zo is de ultra stretch fietsbroek zeer comfortabel, zonder er echt als een fietsbroek uit te zien.

Website: Mien.bike.nl 

4. Machines for freedom

Machines for Freedom is een kledingmerk uit Malibu(Californië) dat zich volledig richt op vrouwen. De prints zijn artistiek en stylish en de kwaliteit zeer hoogwaardig! Het zijn prachtige licht glimmende stoffen en alle jersey’s hebben een nauwsluitende pasvorm. Ook dit merk is niet goedkoop. Voor een shirt tel je al snel 175 euro neer (zonder import- en verzendkosten). Maar ach, kijken kan altijd 😉

Website: machinesforfreedom.com


5. Cyclogy Clothing

Dit Australische kledingmerk heeft echt een eigen stijl. Van drukke prints tot duistere cartoons. You hate it or you love it. De collectie kenmerkt zich door stoere designs met een bijna ’tatoeage’ achtige stijl. Denk vooral aan verschillende printjes, opvallende kleurencombinaties en hier en daar een doodshoofdje.

Website: cyclogy.nl


6. LPRD

Hou jij wel van een panterprintje? Dan is dit hét merk voor jou. De dames achter LPRD vonden dat damessportkleding meer is dan een tenue vol bloemetjes, hysterische kleurtjes en logo’s. Daarom creëerden zij een stoerdere sportlijn met de luipaard als uitgangspunt. Van hardloopbroeken tot fietskleding en van complete luipaard outfit tot een subtiel printje, LPRD heeft het allemaal.

Extra leuk, alle kleding wordt in Amsterdam ontworpen én geproduceerd.

Website: lprd.design

7. Warsaw

Het Franse merk Warsaw Cycling is opgericht door Sven (fietskoerier) en Charlottte (ontwerpster). Hun doel: echte eye catcher jersey’s creëren die niet alleen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, maar ook comfortabel blijven tijdens zware fysieke uitdagingen.

Warsaw heeft ook een collectie petjes voor zowel mannen als vrouwen.

Website: warsawcycling.com

8. Shebeest

Voor wie wel houdt van een pittige outfit is Shebeest een geweldig merk. Het Californische label maakt verrassende sportkleding met originele en (zeer) opvallende ontwerpen. Alles kan gemixt worden met elkaar, waardoor je de meest creatieve creaties krijgt.

De bib shorts zijn trouwens heel fijn ontworpen, zo hebben ze geen gewone ‘bretels’, maar een haltermodel. Je kunt ze dus over je hoofd uittrekken en je shirt aanhouden als je naar het toilet gaat. Handig!

Website: Sheebeest.com


9. Canary Hill

Dit Belgische merk is ook voor de kleurliefhebbers. Oprichster Carol Struyf vindt dat koerskledij in eerste instantie functioneel én van een comfortabel stofje gemaakt moet zijn, zodat de rit van begin tot einde aangenaam blijft. Ze begreep niet goed waarom functioneel en mooi zo moeilijk te combineren zijn als het neerkomt op koerskledij voor vrouwen. Dus nam ze de koe bij de horens en is Canary Hill gestart. Haar ontwerpen staan bekend om haar felle kleuren en vrolijke prints

 

Website: Canaryhill.be

10. Angeles Creatives

Onderstaand shirt ben je misschien al een keer online tegengekomen. De jersey genaamd ‘spektrum’ is dé hit van het Amerikaanse merk Angeles Creatives. Ook de andere outfits mogen er zijn. Het merk kenmerkt zich door de heldere, vrolijke kleuren met een stijlvol en strak design en stoffen van hoogwaardige kwaliteit.

Extra leuk: de collectie ‘Cyan Shimmer’ lijkt in eerste instantie op effen gekleurde jersey’s, maar de lichtinval geeft de shirts steeds een andere kleur. Net alsof je kijkt naar het sprankelende water in zee. Heel mooi!

Website: angelescreative.com