In Volle Bak nummer 7 staat een stukje over Ultracyclist Guus Moonen die tussen 18 mei en 8 juni maar liefst 10.000 kilometer achter elkaar trapte op een 16,6 kilometer lang parcours in en rond zijn woonplaats Moergestel. De 607 rondjes gingen Guus goed af en hij volbracht het record dan ook. () Wil je meer weten over hoe Guus zadelpijn vermeed, kijk dan op onze website.

Welke kleding gebruikte je en hoe vaak wisselde je?


‘Kleding is van Kledingsponsor Rogelli die mij al jaren voorziet van alle kleding die ik nodig heb en nu ook inclusief de diverse brillen. De broeken zijn voorzien van de allerbeste zemen. De kleding is uiteraard op bestelling gemaakt ivm met de diverse sponsornamen. Als extra ook shirts zonder mouwen die ik vaak draag in de RAAM. Deze staat voor volgend jaar weer op het programma. Meestal droeg ik een windjasje zonder mouwen, met een achterkant van mash, onder mijn shirt en een onderhemd van Rogelli. Echt warm is het n.l. nooit geweest. Ik reed ook meestal met armstukken en ’s avonds en ’s nachts nog een extra shirt met lange mouwen. Ook overdag reed ik veelal met beenstukken. De laatste paar avonden heb ik met lange broek gereden omdat het gewoonweg te koud was voor beenstukken. Ik wisselde slechts één keer per dag van broek. Alleen als mijn broek nat was van de regen wisselde ik meer. Dit is echter maar twee keer gebeurd. De andere keren heb ik gebruik gemaakt van mijn Goretec broek en jack. Dit rijdt niet prettig maar ik was oh zo bang dat mijn billen eraan gingen’.


‘Overigens als verzorging voor de billen, alléén Reskin en poeder ( Zalf maakt de huid week). Ook plakte ik Reskin in mijn liezen, onder de bal van mijn voeten en op het laatst ook op mijn onderarm, op de ligplek van mijn opzetstuur. Ook bij een blaar in mijn handpalm bracht Reskin uitkomst. Overigens heb ik gebruik gemaakt van Reskin speciaal formaat en heb ik totaal géén zadelpijn gehad. Er zijn elke 1000km foto’s gemaakt van mijn billen en deze zijn te zien op de website van Bioracer. Fantastisch materiaal en natuurlijk voor hen een super testcase!’


Tekst: Menno Grootjans, foto Moergestel