Rick van Breda is de nieuwe Nederlands kampioen strandracen. De 31-jarige was in Scheveningen de sterkste in een sprint. Nina Kessler pakte bij de vrouwen de overwinning.

Start en finish van de wedstrijd was in Scheveningen op het strand aan de noordzijde. De deelnemers moesten twee rondjes van 27 kilometer afleggen richting Katwijk om vervolgens weer terug te keren in de haven van Scheveningen.

De hevige wind maakte er een zware wedstrijd van. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van tien met daarin behalve Van Breda ook titelverdediger Ivar Slik (de laatste winnaar in 2020, vorig jaar ging het NK strandrace niet door), Menno Don, Sebastian Langeveld, Tibor Zwaan, Ramses Bekkenk, Bram Imming, tweevoudg Nederlands kampioen Jasper Ockeloen en Roel van Sintmaartensdijk. Het draaide op een sprint uit en daarin was Van Breda net iets sneller dan Van Sintmaartensdijk en Ockeloen. De rest kon simpelweg niet meer passeren op de smalle zandstrook.

Bij de vrouwen ging de winst naar Kessler, profrenster van Team BikExchange-Jayco. Tessa Neefjes werd tweede en Marit Raaijmakers derde.

De volledige uitslagen vind je hier.