De Cannondale Scalpel HT is de opvolger van de F-Si die tot nu toe het hardtail paradepaardje was. Het resultaat? Een spiksplinternieuwe hardtail racemachine, lichter dan ooit!

Wat er allemaal is verbeterd tov de F-Si? Komt ie: De fiets is nog lichter geworden. Een maatje Carbon1 in maat M weegt compleet (zonder pedalen) 7,48 kilo. Een kaal frame doet 895 gram. De geometrie is aangepast. De hoeken in het frame zijn zo veranderd dat de fiets meer controle geeft in de afdalingen terwijl je tijdens het klimmen je kracht beter kunt overdragen.

Voor de kenners, de balhoofdbuis is nu 66,5 graden, dat noemen ze terecht ultraslack. De zitbuis staat op 74,5. De offset van de Lefty Ocho vork is vergroot, waarmee het reactieve stuurgedrag gewaarborgd blijft. Ook de veerweg is aangepast, die is nu 110mm op de Carbon1. Op de 3 en de 4 vind je een RockShox SID SL met 100mm veerweg. In het achterframe zitten flex zones. Die zorgen voor meer comfort op bumpy rides.

Mooie details

De nieuwe fietsen zitten vol mooie details. Fraaie kettinggeleiders, bescherming op het frame waar je dat kunt gebruiken, Verwisselbare kabelstoppers zodat je er voor kunt kiezen om de kabels inclusief buitenkabel door het frame te doen, zodat je zo onderhoudsvrij mogelijk bent. Of, voor de weightweenies, toch het deel door het frame zonder buitenkabel. Alle Scalpels worden afgemonteerd met Shimano onderdelen, en alles in 1×12 speed.

Prijzen

Scalpel HT Hi-Mod 1, Shimano XTR, € 6.999
Scalpel HT Carbon 2, Shimano XT, € 4.499
Scalpel HT Carbon 3, Shimano SLX, € 3.299
Scalpel HT Carbon 4, Shimano Deore, € 2.499