De middenweg die we misten bij Giant is zojuist werkelijkheid geworden. Waar de Trance het moet doen met slechts 115 millimeter veerweg achter en daarmee inmiddels meer XC dan trail is krijg je bij de Reign direct 145 millimeter travel tussen de benen gedrukt. Meer Enduro shred dan fietsbare trailbike. De Trance X met een aluminium frame en 135 millimeter achtervering biedt precies waar vele om gevraagd hebben.

Een Aluxx aluminium frame. Specifiek gemaakt voor een 1x aandrijving. Interne kabelgeleiding en voorzien van een ‘flipchip’ Het Maestro veersysteem is aan te passen waardoor je de balhoofdhoek aan kan passen van 66,2 tot 65,5 graad. De zitbuishoek veranderd van 77,9 tot 77,2. In de lage setting is de fiets net ‘ff’ meer enduro, terwijl je in de hoge setting nog best een stukje kunt klimmen zonder problemen.

Giant heeft het frame geschikt gemaakt om banden tot 2.5 inch te monteren. Een Trance blijft een Trance. Qua uiterlijk zijn er daarom amper verschillen op te merken. De demper heeft nog steeds een vrij korte slag. Wel word een model met piggybag gekozen. Meer platform, meer geschikt voor ruiger werk. Net als de ‘normale’ Trance is deze fiets 29er only.

 

Geometrie

Giant staat als merk vooral bekend om zijn ‘altijd goed’ karakter. Koop je een Giant dan heb je geen gezeur en eigenlijk altijd een prima sturende fiets. Deze Trance X is een flinke stap meer dan ‘gewoon een goede fiets’. De geometrie is lekker up to date en de reach flink langer dan voorhen. Ook de balhoofdhoek heeft wat gedronken en ‘zakt eens lekker door’. Al met al een veelbelovende fiets van s’werelds grootste fietsfabrikant.

Momenteel is de Trance X slechts in één model verkrijgbaar. Een behoorlijk complete aluminium versie met 150 millimeter Fox 36 vork aan de voorzijde, Shimano XT aandrijving en een hele sloot aan Giant’s eigen onderdelen. Van dropperpost tot wielset.

Prijs: €3899,-
Meer informatie: giant-bicycles.com