Zakelijk fietsen wordt steeds populairder. Dat is de oprichters van pedalpact.cc niet ontgaan. Via hun platform vergroot je je zakelijke netwerk op de racefiets, mountainbike of gravelbike. De nieuwe webapp van pedalpact.cc is in juni de lucht in gegaan. Sindsdien hebben zo’n 400 zakelijke fietsers hun weg naar het platform gevonden.

Zaken doen op de fiets

Het idee achter pedalpact.cc is het leren kennen van nieuwe zakenrelaties op de fiets. Zo heb je een streepje voor op mensen die (online) in een saai vergaderzaaltje afspreken. Zakelijke fietsvrienden dus. Je kunt met alle gebruikers op het platform afspreken, op een moment dat jij dat wil. Momenteel zijn er ruim 300 fietsers waarmee je op pad kunt gaan. Maar pedalpact.cc wil het daar niet bij laten: ze willen over een jaar een community van 1000 zakelijke fietsers voor je hebben.

Hoe werkt het?

Iedere gebruiker heeft een eigen profiel op pedalpact.cc. Met een paar kliks plan je vervolgens je eigen zakelijke fietsrit op een plek en locatie naar keuze. Dan nodig je de fietsers uit die jij interessant vindt. Of je sluit aan bij een bestaande rit. Deze ‘pacts’ komen vervolgens allemaal netjes in je agenda te staan. Door te zoeken en filteren kun je precies dié specifieke persoon vinden waarnaar jij op zoek bent. Het platform werkt in alle webbrowsers op mobiel en pc. “In de toekomst willen we ook graag een app bouwen. Maar eerst willen we ons focussen op het vergroten van onze community. Daar ligt immers de waarde voor de zakelijke fietser”, aldus oprichter Daan Walet.

Tijd besparen door fietsend netwerken

“Iedereen heeft het druk. Dus als je tijdens je fietskilometers ook je zakelijk netwerk kunt vergroten, sla je twee vliegen in één klap. En doordat je op pedalpact.cc van tevoren ziet wie meefietst, kun je precies aansluiten bij die ritten die jou interessant lijken. Zo wordt netwerken niet alleen leuker, maar pluk je er hopelijk ook meer vruchten van. En als je zakelijk uitgepraat bent, kun je altijd nog over carbon en staal praten,” gaat Daan verder. “Omdat je niet iedereen altijd even goed herkent met een fietsbril en helm op, willen we ook nog wielershirts gaan aanbieden met je eigen naam en bedrijfsnaam op het shirt.”

Voorlopig nog gratis

Zakelijk netwerken wordt pas interessant als er daadwerkelijk een netwerk is. Daarom besloot pedalpact.cc om het lidmaatschap tijdelijk gratis te maken. Dit blijft zo totdat er voldoende leden zijn. Naar verwachting zal pedalapact.cc het lidmaatschap van het zakelijke netwerk omtrent 2022 betaald te gaan maken. http://pedalpact.cc