Giant introduceert een nieuwe generatie van zijn carbon Revolt gravelbikes. Het gaat om twee series: de Revolt Advanced Pro en Revolt Advanced. Beide hebben aanzienlijk lichtere framesets met een vernieuwde geometrie.

Flip Chip

De Revolt Advanced Pro heeft een nieuw Advanced-grade frame en de Advanced SL carbon voorvork – 200 gram in vergelijking met de vorige generatie. De Revolt Advanced heeft hetzelfde frame en een Advanced-grade carbon voorvork. Onder aan de streep is dit model 160 gram lichter dan de vorige generatie.

Beide nieuwe series hebben een kortere wielbasis en minder trail, wat de fiets een levendiger, responsiever gevoel geeft onder uiteenlopende rijomstandigheden. De nieuwe Revolt-modellen hebben een nieuwe Flip Chip op de dropout achter. Daarmee is de wielbasis met 10 millimeter aan te passen. De korte stand geeft een sneller, wendbaarder gevoel, terwijl in de lange stand de stabiliteit op ruigere wegen, gravel en modderstroken verbetert.

In de lange stand is er ook meer ruimte voor een achterband met een grotere diameter (tot 53 millimeter in vergelijking met 45 millimeter in de korte stand) en neemt de trail met 4 millimeter toe, wat de stabiliteit bij hogere snelheden ten goede komt. Bij elke nieuwe Revolt grijpt de achtervork laag aan op de zadelbuis. De achtervork heeft bovendien buizen met een kleinere diameter. Dit alles vergroot de compliance (lees: comfort) aan de achterzijde, zonder aan stijfheid in te boeten tijdens het sprinten, klimmen of maken van bochten. Het Revolt Advanced 1 model is standaard voorzien van de Giant Contact Switch dropper post.

Vanaf 2.499 euro

In de Benelux zijn diverse modellen uit beide carbon gravelbikeseries verkrijgbaar. Topmodel is de Revolt Advanced Pro 0 met een adviesprijs van 5.499 euro. Daarnaast is de Revolt Advanced Pro als losse frameset (2.599 euro) verkrijgbaar. De Revolt Advanced is er in vier smaken en zes kleurstellingen: Revolt Advanced 0 (4.099 euro), Revolt Advanced 1 (3.599 euro), Revolt Advanced 2 (2.799 euro) en Revolt Advanced 3 (2.499 euro). Er komen binnenkort ook vernieuwingen in het assortiment met Revolts van aluminium. www.giant-bicycles.com/nl/revolt