Alpecin-Fenix is uitgenodigd voor Milaan-San Remo en de Strade Bianche, zo maakte de RCS donderdag bekend. Mathieu van der Poel is dus verzekerd van een startbewijs voor deze koersen, waarin hij zal debuteren.

Wildcards

De Belgische ProContinentale ploeg Alpecin-Fenix ontving samen met Androni-Giocatolli, Bardiani-CSF, Arkéa-Samsic en B&B Hotels een uitnodiging voor de Strade Bianche (7 maart). Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic zijn er ook in Milaan-San Remo (21 maart) bij, net als Gazprom-RusVelo en Vini-Zabu-KTM (voorheen Neri Sottoli).

Vini-Zabu-KTM mag samen met Androni-Giocatolli en Bardiani-CSF deelnemen aan de Giro d’Italia. Androni-Giocatolli, Bardiani-CSF, Gazprom-RusVelo en Arkéa-Samsic zijn ook welkom in de Tirreno-Adriatico (11-17 maart).

Druk programma

Van der Poel is op dit moment op trainingsstage om zich voor te bereiden op het WK. Daarna volgt de Volta ao Algarve als voorbereiding op de Strade Bianche en Milaan-San Remo. Daarna staan de Ronde van Catalonië, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op het programma.