Op 6 mei 2022 gaat de eerste grote ronde van het jaar van start, de Giro d’Italia. Hoewel de meeste wielerliefhebbers nu nog bezig zijn met de voorjaarsklassiekers, ligt vanaf donderdag de Procycling Giro-gids al in de winkel. Dit staat er allemaal in.

Aan de start van de Italiaanse ronde staan veel Nederlanders toppers. Oud-winnaar Tom Dumoulin is van de partij, Mathieu van der Poel combineert de Giro met de Tour en ook bijna-winnaar Wilco Kelderman doet mee. En dan vergeten we nog onder anderen Bauke Mollema, Wout Poels en Sam Oomen. Hoe staan ze er voor?

Procycling Giro d’Italia special 2022

Ook van de partij: Biniam Girmay. De 22-jarige renner uit Eritrea zorgde voor een van de mooiste wielermomenten van het jaar door Gent-Wevelgem op zijn naam te schrijven. Na een kort uitstapje naar zijn thuisland doet hij in mei mee aan de Giro, zijn eerste grote ronde. Tot wat is hij allemaal in staat? Wij spraken met zijn ploegleider Aike Visbeek. In de sprints neemt Girmay het op tegen Tim Merlier. Renaat Schotte voelde de Belg aan de tand.

Verder lees je in deze editie van Procycling alles over de ploegen, spraken wij met wereldkampioene Elisa Balsamo over Corsa Rosa en met Thymen Arensman. Je ontvangt er een A2-etappeposter bij. Voor slechts €6,50 sta jij optimaal aan de start in Boedapest!

Bestel het magazine hieronder.