Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

virtual partner uitschakelen op edge 830

jan oet eesjde
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 okt 2021 19:49

jan oet eesjde 23 okt 2021 19:59

hoi ik heb niet zo lang geleden 6/7 maanden een Garmin edge 830 aangeschaft nadat mijn 800 het niet meer zag zitten mij te dienen.
nu merk ik dat bij elke route die ik navigeer de vp een deel van mijn scherm eist en daar ben op zijn zachtst gezegd niet blij mee.
heeft er iemand een oplossing om dit uit te schakelen?
de routes die ik rijdt zijn gpx files die meestal gedownload zijn.
lijkt mij dat er een mogelijk moet zijn dit uit te schakelen een collega fietser heeft na mij ook een 830 aangeschaft maar bij hem verschijnt de vp niet in het scherm tijdens navigeren. alvast bedankt voor de eventuele feedback.

Gebruikersavatar
senior
Forum-lid
Berichten: 1639
Lid geworden op: 27 jul 2004 01:27

Gebruikersavatar senior 24 okt 2021 13:11


0475
Forum-lid
Berichten: 347
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 24 okt 2021 18:34

De VP is niet uit te schakelen op de 830. Het is al veelvuldig bij Garmin aangekaart maar tot op heden zonder resultaat. Naar wat ik vernomen heb was dat bij oudere Edge modellen wel mogelijk.

Persoonlijk heb ik er geen last van het VP geneuzel omdat ik routes maak buiten Connect om (met het aloude Basecamp). Zover ik het kan overzien zit er dan geen (gemiddelde)snelheid informatie in de .gpx die Basecamp maakt. Als ik een route start krijg ik enkele tellen later al de melding 'VP Finished'.

.

jan oet eesjde
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 okt 2021 19:49

jan oet eesjde 24 okt 2021 18:51

bedankt voor de tip, ga dat eens proberen.
laat wel wat weten als het lukt/werkt
maar ik fiets maar één keer per week (bij droog weer)
dus het kan even duren.

Gebruikersavatar
Douglas
Forum-lid
Berichten: 2294
Lid geworden op: 18 okt 2014 18:16

Gebruikersavatar Douglas 24 okt 2021 19:04

Gewoon harder rijden dan de VP heb je er ook geen last van
o'7o

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 30858
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 24 okt 2021 19:59

Heel vervelend, maar ik heb het ook nog niet voor elkaar gekregen. Op mijn 1000 was die gewoon uit.
Vakantie begint boven de boomgrens!

DDX
Forum-lid HC
Berichten: 4199
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 24 okt 2021 20:12

Op welke manier heb je er last van dan ?
Dat extra pijltje valt amper op en ja na afloop krijg je soms melding dat je hebt gewonnen van je vp.

jan oet eesjde
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 okt 2021 19:49

jan oet eesjde 24 okt 2021 21:05

Last is een groot woord.
Het is meer dat ik op leeftijd kom en mijn zicht achteruit gaat waardoor ik mijn kaart graag helemaal in beeld heb komt nog bij dat ik voor ontspanning fiets en meer voor de sport (competitie) het zou fijn zijn als het van het scherm verdwijnt.

scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3544
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 25 okt 2021 09:55

Je kunt toch dan je gemiddelde snelheid vooraf aanpassen? Als je die dan op 15 of 50 zet, heb je er dan ook 'last' van?
Op mijn 820 staat hij ook aan, nooit gezocht of dit uit kan. Maar bij mij zie ik de vp alleen op een apart gegevens veld.

derxx
Forum-lid
Berichten: 110
Lid geworden op: 16 dec 2020 12:34

derxx 25 okt 2021 21:34

Ik heb een 530, maar ik zie die eigenlijk ook alleen na de rit of ik sneller was of niet. Is me tijdens de rit met navigeren iig nog nooit opgevallen.
Afbeelding

Hamko
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 nov 2014 20:39

Hamko 26 okt 2021 17:28

Jan, Wellicht heb je geen last van de VP maar heb je het hoogtescherm aan staan. Dit vergt een deel van het scherm. Op dit hoogtescherm zie je de VP. Je kunt dit uitschakelen onder gegevensvelden; hoogte.

Plaats reactie