Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Suntoro
Forum-lid
Berichten: 1200
Lid geworden op: 06 apr 2012 13:35

Gebruikersavatar Suntoro 01 mei 2019 18:26

ErnestoDeMiddelste schreef:
09 apr 2019 16:42
Mensen hier ervaring met Connect IQ apps installeren op je garmin? Als diabeet zijnde maakte mijn hart een klein sprongetje toen ik zag dat xDrip aanwezig is waardoor ik mijn bloedsuikers kan zien op een garmin. Voordat ik een paar 100 euro neertel voor zo'n apparaatje ben ik erg benieuwd of mensen hier al ervaring mee hebben.
Installeren van apps gaat vrij eenvoudig. Onlangs Komoot en Trailforks geïnstalleerd, maar heb er nog geen ervaring me ze te gebruiken. Was maar een probeersel omdat dingen op de 830 mogelijk waren. En las dat bepaalde apps ook op de 1030 gezet konden worden.

Weet ook niet of ik ze wel ga gebruiken. Maar communicatie met mijn Sony XZ3 verliep wel vlekkeloos. Misschien eens verder in verdiepen, maar de apps die in geïnstalleerd heb lijken wel goed bruikbaar.

Maar de 1030 mogelijkheden zijn volgens mij nu dus ook op de 830 beschikbaar, voor minder geld dus.

Gebruikersavatar
SqueeZer
Forum-lid
Berichten: 1683
Lid geworden op: 04 aug 2016 22:51
Locatie: Sint-Eloois-Winkel

Gebruikersavatar SqueeZer 01 mei 2019 18:40

Suntoro schreef:
01 mei 2019 18:26
ErnestoDeMiddelste schreef:
09 apr 2019 16:42
Maar de 1030 mogelijkheden zijn volgens mij nu dus ook op de 830 beschikbaar, voor minder geld dus.
Plus met een betere processor van Sony die sneller werkt maar ook zuiniger zou moeten zijn dan de oudere Mediatek die in de 1030 zit.

Het enige dat de 1030 nog voor heeft tov. de 830 is:

- Iets groter
- Iets hogere resolutie

De 830 is dus interessanter op dit moment vanwege de betere processor.

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 8319
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 02 mei 2019 08:59

Het grotere scherm van de 1030 haalt het voor mij tegenover de snellere processor.
De 1030 is meer dan snel genoeg.
What Does This Button Do?

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1222
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 02 mei 2019 09:04

Zou leuk zijn als de 1030 nu na het verschijnen van de nieuwe 530/830 en de Wahoo Elemnt Roam goedkoper zou worden. Zal voor velen een optie kunnen zijn.

Bartmans
Forum-lid
Berichten: 58
Lid geworden op: 24 sep 2015 16:09

Bartmans 02 mei 2019 14:29

ErnestoDeMiddelste schreef:
09 apr 2019 16:42
Mensen hier ervaring met Connect IQ apps installeren op je garmin? Als diabeet zijnde maakte mijn hart een klein sprongetje toen ik zag dat xDrip aanwezig is waardoor ik mijn bloedsuikers kan zien op een garmin. Voordat ik een paar 100 euro neertel voor zo'n apparaatje ben ik erg benieuwd of mensen hier al ervaring mee hebben.
Eenvoudig te installeren. Kan al op de simpelere Garmin Edge geïnstalleerd worden. Heb zelf het Nightscoutdata datafield. Je hebt namelijk het meeste aan een datafield tijdens het fietsen. Let wel de data ververst niet precies per meting. Kan soms even een paar minuten afwijken.
Apex Aerodyn R8070 (2018)

Yizu
Forum-lid
Berichten: 40
Lid geworden op: 08 jan 2019 22:19

Yizu 02 mei 2019 22:23

alliance_0 schreef:
02 mei 2019 09:04
Zou leuk zijn als de 1030 nu na het verschijnen van de nieuwe 530/830 en de Wahoo Elemnt Roam goedkoper zou worden. Zal voor velen een optie kunnen zijn.
‘K zie niet in waarom Garmin dit zou doen. Kwa prijs zit hij dan te dicht tegen de 830 aan.
Braun Beauty SL Dedacciai

fgrs
Forum-lid
Berichten: 425
Lid geworden op: 06 feb 2017 22:13

fgrs 11 mei 2019 12:48

Ik heb op mijn nieuwe fiets een nieuwe powermeter geïnstalleerd, Stages Left gen3.

Via de app verbonden en de update gedaan.
Een kalibratie gedaan en ook hier alles ok (correcte waarde).

Dan mijn Edge1030 gekoppeld en ook geen probleem met het koppelen.
Maar als ik de kalibratie doe op de gps, dan krijg een nul waarde.

Op mijn vorig gps, de Edge1000 had ik ook een stages gekoppeld (gen2) en had geen probleem bij de calibratie om een correcte waarde te krijgen, maar toen ik overstapte op de edge1030 (met dezelfde powermeter van bij de edge1000) had ik hetzelfde probleem, koppeling ok maar geen correcte waarde bij Kalibratie (via app wel ok), het moet dus ergens in de edge1030 zitten.

Iemand enig idee?

Gebruikersavatar
kobro
Forum-lid
Berichten: 613
Lid geworden op: 10 mei 2010 08:14
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar kobro 18 mei 2019 11:22

Ik ga fietsen in Andalusie, misschien gekke vraag maar als ik daar rijd zie ik dan de wegen in mijn scherm of moet ik dan een kaart kiezen in de settings ?
Ik reed vorig jaar op Keffalonie en daar zag ik de route niet op mijn apparaat maar een Mio
Bianchi Via Nirone 7
Bianchi Infinito
Bianchi Infinito CV
Oltre XR4
Bianchi JAB 29.3

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5364
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 18 mei 2019 11:40

kobro schreef:
18 mei 2019 11:22
Ik ga fietsen in Andalusie, misschien gekke vraag maar als ik daar rijd zie ik dan de wegen in mijn scherm of moet ik dan een kaart kiezen in de settings ?
Ik reed vorig jaar op Keffalonie en daar zag ik de route niet op mijn apparaat maar een Mio
Zou eerst kijken welke kaarten er geïnstalleerd zijn en dan kijken of ze aan staan.
Zo niet,dan openfietsmap er op zetten.

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 8319
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 20 mei 2019 21:08

kobro schreef:
18 mei 2019 11:22
Ik ga fietsen in Andalusie, misschien gekke vraag maar als ik daar rijd zie ik dan de wegen in mijn scherm of moet ik dan een kaart kiezen in de settings ?
Ik reed vorig jaar op Keffalonie en daar zag ik de route niet op mijn apparaat maar een Mio
Standaard staat gans Europa op je 1030
What Does This Button Do?

Gebruikersavatar
kobro
Forum-lid
Berichten: 613
Lid geworden op: 10 mei 2010 08:14
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar kobro 22 mei 2019 20:21

Dank voor de info Lcsmet
Bianchi Via Nirone 7
Bianchi Infinito
Bianchi Infinito CV
Oltre XR4
Bianchi JAB 29.3

Gera
Forum-lid
Berichten: 299
Lid geworden op: 06 feb 2012 21:24

Gera 07 jun 2019 11:37

ik wil open fietsmap op een sd kaart in mn 1030 zeten maar nu lees ik dat je niet overlappende landen kan gebruiken. Heel Europa erop zetten lijkt me niet zinvol maar duitsland en benelux wel naast Frankrijk maar daar zitten dus overlappende gebieden in.
Hoe pak ik dat aan? Ik zie dat je wel een 1 achter het bestand kan zetten en de volgende kaart een 2 en zo verder .
Is een mapje Garmin aanmaken voldoende om het daarin te plaatsen op de sd kaart en dan in de edge plaatsen?
had eerder cn europe op de edge 1000 maar die is van 2017 dus verouderd

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten