Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Garmin Edge 520

jappiex
Forum-lid
Berichten: 573
Lid geworden op: 20 mei 2007 12:44

jappiex 09 sep 2015 16:06

Vraagje over mijn nieuwe 520. Zie deze activiteit: https://www.strava.com/activities/386293938#9257532434

Ik heb 4,5uur gereden. Echter de 520 heeft de anderhalf uur koers niet geregistreerd als bewegingstijd, hier mist dus ook hartslagdata etc, maar, getuige de segmenten, wel geregistreerd als gereden. Hoe kan dit ?

geertjeb
Forum-lid
Berichten: 574
Lid geworden op: 24 mar 2011 00:35

geertjeb 09 sep 2015 16:08

Per ongeluk op pauze gezet?

jappiex
Forum-lid
Berichten: 573
Lid geworden op: 20 mei 2007 12:44

jappiex 09 sep 2015 16:11

Dan zou hij toch ook al die gereden rondjes niet registreren?

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24328
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 09 sep 2015 16:16

Er is iets raars aan de hand, bekijk de file eens ergens anders dan op Strava.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

jappiex
Forum-lid
Berichten: 573
Lid geworden op: 20 mei 2007 12:44

jappiex 09 sep 2015 16:29

Op Garmin Connect hetzelfde, geen snelheid tijdens de omloop, terwijl de overige data wel mee komt.

yoekel
Forum-lid
Berichten: 95
Lid geworden op: 03 sep 2014 11:35

yoekel 09 sep 2015 16:35

Gebruik je een spaakmagneet voor snelheidsregistratie? Die heeft er dan een tijdje naast gezeten wellicht.

jappiex
Forum-lid
Berichten: 573
Lid geworden op: 20 mei 2007 12:44

jappiex 09 sep 2015 16:37

Nee ik heb een Garmin snelheidssensor om de achternaaf. Heeft gewoon gedraaid denk ik.

geertjeb
Forum-lid
Berichten: 574
Lid geworden op: 24 mar 2011 00:35

geertjeb 09 sep 2015 16:38

https://www.strava.com/activities/386293938/analysis

Als je op analysis kijkt en dan op tijd kijkt ipv afstand dan zie je dat je circa 17:20 tot 1:58:00 geen snelheid hebt, maar wel hartslag en cadans. Daarna 20 minuten niks (napraten?) en dan pakt ie m weer (via magneet of GPS).

jappiex
Forum-lid
Berichten: 573
Lid geworden op: 20 mei 2007 12:44

jappiex 09 sep 2015 16:45

Precies, en ik snap niet hoe dat kan.

geertjeb
Forum-lid
Berichten: 574
Lid geworden op: 24 mar 2011 00:35

geertjeb 09 sep 2015 17:03

Maar hij heeft dus wel hartslag en cadans en positie geregistreerd, dus moet het met je snelheidssensor te maken hebben.

Gebruikersavatar
AlfaRomeoMito
Forum-lid
Berichten: 27
Lid geworden op: 21 okt 2014 16:07

Gebruikersavatar AlfaRomeoMito 09 sep 2015 20:01

Vandaag een Garmin 520 gekocht en ik heb er wat problemen mee.
Om één of andere reden telt deze mijn afstand op terwijl ik stil sta.
Ik heb 2 filmpjes gemaakt om mijn probleem te tonen.
Mijn fiets staat dus stil en GPS of GPS+GLONASS staat aan. Ik maak trouwen ook gebruik van een snelheidssensor die erbij kwam.
Wanneer ik de GPS volledig uitzet heb ik dit probleem niet meer.
Nog iets dat wat ik direct opmerkte is dat het toestel aangeeft dat er beweging is en dat terwijl mijn fiets volledig stil staat.
Zou ik een defect toestel hebben met een slechte GPS?
Twijfel heel sterk deze terug te brengen en mij een garmin 1000 te nemen. Mijn vader heeft een Garmin 1000 en deze heeft totaal geen problemen met het uitgelegde probleem.

https://www.youtube.com/watch?v=uo7-dh8S9Dg
https://www.youtube.com/watch?v=WTp_mIrpbec

geertjeb
Forum-lid
Berichten: 574
Lid geworden op: 24 mar 2011 00:35

geertjeb 10 sep 2015 10:57

Kan die filmpjes niet zien, ze staan prive. Zou lekker een 500 nemen, die 1000 is zo achterlijk groot.

Plaats reactie