Voor de nachtbrakers, als het niet meer over fietsen hoeft te gaan.

Valpartijen

ridleyrijder
Forum-lid
Berichten: 803
Lid geworden op: 02 jan 2005 22:30

ridleyrijder 10 aug 2005 01:52

Hoe vaak zijn jullie al gevallen en hoe erg was het dan?
Ik ben al 2 maal gevallen. De eerste maal op 30 december. Een jaar of 2 geleden zijn we naar de Paterberg gereden en toen ben ik daar uit de bocht gevlogen en ben ik met een salto in een dijk terecht gekomen. Toen ik thuiskwam was mijn gat bevroren.
Vorige week ben ik ook gevallen. Op Col de Vence in het zuiden van fr. ben ik uit de bocht gevlogen en had ik de keuze om de afgrond op te zoeken of om de weg eens van dichtbij te bekijken. De bocht draaide namelijk plotsklaps zeer kort weg en ik kon hem niet meer houden en toen ban ik beginnen te slippen. De keuze viel nogal snel op het 2de. Ik heb nog geprobeerd om mij recht te houden maar dat lukte niet. Gans mijn rechterflank is geschaafd(van kuit tot elleboog zelfs mijn oklsel is geschaafd!)mijn knie moest genaaid worden en ze moesten met schaartjes en tangen de stenen uit mijn knie halen. Nu zal ik zeker nog 1 week niet kunnen fieten. Ik zal dan in totaal 2 weken niet gefietst hebben ! Ik hoop dat ik niet teveel last ondervind als ik de trainingen terug zal hervatten.
Excuse me while I kiss the sky

whocares
Forum-lid
Berichten: 2889
Lid geworden op: 25 feb 2005 19:28

whocares 10 aug 2005 08:54

Ik ben enkele malen omgevallen omdat ik niet op tijd uit het kliksysteem kwam bij stops. Schaafwondjes . I maal een snijwond , door een scherpe steen , in mijn elleboog . Is toen gehecht in het Radboud ( 3 Aug 1998 , mijn neef zijn vrouw lag toen in hetzelfde ziekenhuis en beviel die dag van een zoon , werd ook nog eens gebracht door moeders in een taxi , was namelijk daar heen gefietst want het bloedde maar heel licht)

Gevallen ben ik eenmaal. Dat was vorig jaar tijdens omloop van het Zuiden , in een afdaling waar ze toen een afwateringgootje hadden aangelegd. Je moet dan een bocht naar rechts nemen door die goot , en mijn wiel schoof toen weg. Een clubgenoot achter mij viel toen ook.
Ik had wat schaafwonden aan mijn hand , niks ernstigs , en wat kleine schaafwondjes aan de fiets ( is vervangen , rubber rem- en schakelsysteem ). Boven wonder was mijn kleding heel , gladde klinkertje/straatstenen.
Mijn clubgenoot had een slagje in zijn wiel na zijn val.
It ain\'t what you do , it\'s the way that you do it.

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24321
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 10 aug 2005 12:41

30 april voor het laatst gevallen, ik reed net weg in het peleton en dacht dat het eens nodig was om achterom te kijken voor de bocht. Ik kijk achterom ipv de bocht goed aan te snijden, en toen bleek het bochtje te krap te zijn om er met 50 door heen te rijden, dus toen ik nog probeerde te corrigeren gleed ik netjes onderuit en net voor het stoeprandje lag ik weer stil.
Tja vallen hoort bij koersen...
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

zombie
Forum-lid
Berichten: 1902
Lid geworden op: 05 mei 2004 11:39

zombie 10 aug 2005 13:17

ben ooit maar 1 keer gevallen op de racefiets (meermaals op de crosser).
Het was in de ardennen in de natte afdaling van Ferme Libert (16%) en ik ging mijn maten eens laten zien hoe het moest!Resultaat ; eerste scherpe bocht eruit gevlogen, overkop, saltoke gemaakt en met de borst/buik recht op een rots.Tevoet naar beneden gewandeld, onderaan op de patio van een hotel een dekentje gekregen (mocht niet binnen). even gerust en dan de Bevercé opgefietst. n's Anderendaags toch nog veel pijn en naar spoed met als diagnose : gekneusde ribben, verzakte nier en nog wat rommel....
Jeugdige overmoed...
<a target="_blank" href= "http://imageshack.us"><img border="0" src= " http://img463.imageshack.us/img463/5630/kelvin2vq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;"></a> Catch your Ride

coulthard
Forum-lid
Berichten: 803
Lid geworden op: 07 okt 2004 17:41

coulthard 10 aug 2005 13:32

Gisteren nog gevallen in de ronde van Markelo.Er kreeg een renner voor me klapband in de snelste bocht van het parcours; echt zo een bocht waar je de ene ronde wel kon bijtrappen en de andere niet, steeds aan 45-50 erdoorheen. Maar goed hij klapband en ik reed er vol in.Gelukkig ving ik de klap met mijn schouder op, dus niks aan de fiets en klein beetje last pink en wat behang weg bij rechterknie. Ook de fiets was helemaal goed. Alleen die vent voor me kreeg een behoorlijke schouder duw.
Uiterraard als wedstrijdrenner al enkele keren gevallen. Maar de ergste was toch wel een half jaar nadat ik was begonnen (iets meer dan 2 jaar terug). In een blinde bocht ging iemand onderuit en ik zag het niet helemaal goed. Dus ik reed aan 40 in het uur vol met mijn voorwiel in zijn fiets. Werd ongeveer 10 meter gelanceerd en kwam vol op mijn schouder terecht. wonder boven wonder had ik niks behalve gekneuste schouder. Echter mijn fiets had 2 nieuwe hoepels, miste een voorvork en kreeg er prompt 2 extra deuken bij.Ja dat geintje heeft me heel wat geld gekost.
Trainen met je hoofd
Fietsen met je hart
Afzien met je ziel

jmstyle
Forum-lid
Berichten: 94
Lid geworden op: 15 jul 2005 17:03

jmstyle 10 aug 2005 14:30

haha ik lach me al weer kapot in deze topic met de valpartijen. Ik ben zelf 2 x gevallen omdat k dan me voet neit optijd uit de pedaal krijg (moet kunnen tog voor een beginner). Echt onderuit ben k nog enit gegaan, en ook niet van plan:P

maatchen
Forum-lid
Berichten: 669
Lid geworden op: 24 aug 2004 13:09

maatchen 10 aug 2005 23:04

In het bos ga ik wel eens onderuit, schreef al eens over een bokkesprong over het stuur toen mijn voorwiel in een slootje bleef haken.

Op de weg nog maar één keer gekukeld. Klassieke fout van een mederijder, die rechtdoor wilde waar het parcours naar links ging. Helaas reed ik aan zijn rechter kant. Allebei onderuit, voorband met flarden erbij, maar de binnenband nog goed. Met mijn schroevendraaier een petfles die in de berm lag in stukken gehakt, gaten gedicht en de wedstrijd uitgereden. Onderweg nog een paar mensen ingehaald, maar uiteindelijk de laatste 30-40 km met de bezemwagen in de nek gereden.
Tja, ik had ten slotte toch startgeld betaald en wilde waar voor m'n geld...............

Die andere rijder kwam ik precies een jaar later weer tegen bij de zelfde ronde. De schaafplek op zijn rug was nog het minste geweest, thuis terug bleek hij z'n sleutelbeen gebroken te hebben.

gaartman
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 14 mei 2005 23:08

gaartman 11 aug 2005 00:30

Pijnlijk onderwerp,
Vandaag met de MTB nog 't maisveld van dichtbij bekeken, gleed weg in zo'n verraderlijk geultje in een singletrack langs 't maisveld. Stelde niks voor vergeleken met m'n crash afgelopen mei met de racefiets, m'n enigste valpartij gelukkig. Frontale aanrijding met een jongetjevan 12 op een BMX'je. Wonder boven wonder, snap er nog steeds niks van, maar we zijn d'r beiden afgekomen met een paar schrammetjes. Fietsie was er helaas minder aan toe, heeft het niet overleeft. Aan 't BMX'je daarentegen was niks te zien....
<a target="_blank" href= "http://lookie.web-log.nl"> Lookie iz &#111;nline</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br>
<br>

maatchen
Forum-lid
Berichten: 669
Lid geworden op: 24 aug 2004 13:09

maatchen 11 aug 2005 14:07

Die schijn je van een flat af te kunnen gooien, waarna je zelf de lift naar beneden neemt en er gewoon op wegfietst. Alleen zitten die zadeltjes altijd zo verrekte laag..........

jmstyle
Forum-lid
Berichten: 94
Lid geworden op: 15 jul 2005 17:03

jmstyle 12 aug 2005 23:32

Quoten: Origineel geplaatst door Jm Style op 10 Augustus 2005

haha ik lach me al weer kapot in deze topic met de valpartijen. Ik ben zelf 2 x gevallen omdat k dan me voet neit optijd uit de pedaal krijg (moet kunnen tog voor een beginner). Echt onderuit ben k nog enit gegaan, en ook niet van plan:P


Hmmm... ookal was ik het niet van plan, het was vanavond tog gebeurt. Was mooi aan het doorrijden op een fietspad door het bos, ligt er in een bocht was waar wat grind op lag. Ik had dat grind neit op tijd zien liggen en daar lag ik al.
Gelukkig viel alles nog wel mee. Alleen wat schaafplekken op mijn knie, elleboog en heup. En de fiets is er ook goed vanaf gekomen, het stuurlint is alleen kapot.
Dat word maar beter opletten in de bochten. Maar... van fouten moet je leren

schmo
Forum-lid
Berichten: 736
Lid geworden op: 12 feb 2005 12:47

schmo 12 aug 2005 23:47

Al weer lang geleden, ik fiets door de regen en haal een paar grietjes in die met opengeklapte paraplu fietsen, een windvlaag pakt de plu, meisje naar links tegen m´n stuur en hopla, ik glij een paar meter over het asfalt en kom tot stilstand tegen een paaltje. Schade: schaafplekken op lijf en fiets. Andere, op de mountainbike op weg naar huis trap ik lekker door met wind in de rug. Ik kom door een bocht en zie drie mensen over de breedte van het fietspad lopen, twee gaan aan de rechterkant lopen, ééntje aan de linker dus ik zet weer aan, besluit die ene toch maar weer bij z'n vriendjes te gaan lopen, ik pak met m'n stuur de mouw van z'n jas en zie de grond in slow-motion op me af komen. De volgende dag had ik door m'n hele lijf spierpijn...

ridleyrijder
Forum-lid
Berichten: 803
Lid geworden op: 02 jan 2005 22:30

ridleyrijder 13 aug 2005 01:56

Ik ben er nog 2 vergeten te vermelden. Een fietsvriend en ik waren net van bij mij thuis vertrokken. We komen aan het eind van de straat en ik haal mijn rechter voet uit mijn pedaal. Maar toen er plots een harde windstoot opstak zat ik pardoes op m'n gat op het zebrapad. We hebben er toen nog goed om kunnen lachen. Minder fijn was het als ik met een mountainbike van een vriend aan het fieten was en mijn voorwiel in mul zand bleef steken. Ik heb toen een salto gemaakt, mijn linkerarm geschaafd(zag er erger uit dan het was) en toen heb ik uit reflex in de lucht de fiets opgevangen om toch er voor te zorgen dat er geen schade aan was. De eenige schade die er aan was, was het balhoofd dat wat los was gekomen door de klap, toen we terugwaren in het tentenkamp was dat rap weer hersteld.
Excuse me while I kiss the sky

Plaats reactie