Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.

HAC5 data opslaan Ciclotour

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 06 nov 2006 11:41

Ik heb het volgende probleem in Ciclotour.
De data wordt keurig ingelezen op de computer.  Dan sla ik deze op via File Save of Save as.   Daarna is deze dan niet meer te openen.
Ik heb ruime ervaring met de HAC4, daar had ik nooit dit probleem.  Ritten van de HAC4 worden wel gewoon geopend. Heel vreemd.
In Hactronic gaat alles wel goed.
Wie weet wat hier aan de hand is?
 
 
 

theriddler
Forum-lid
Berichten: 925
Lid geworden op: 09 mar 2005 10:03

theriddler 06 nov 2006 12:00

dit lijkt me een zaak voor professor Buzz!
Columns/ Hoogteprofielen /verslagen en veel meer! <br>
<a target="_blank" href= "http://www.peterkroes.nl">De Mannen</a><br>

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 06 nov 2006 19:14

Wie is prof Buzz dan ????

swind
Forum-lid
Berichten: 461
Lid geworden op: 30 okt 2005 20:14

swind 06 nov 2006 20:06

Professor Buzz is heel goed in Ciclotour en Hactronic uitdraaien, alleen weet ik niet of hij al ervaring heeft met de HAC5.

Het is jammer dat je op dit forum niet kunt PB-en.

Dus maar hopen dat Buzz dit leest.
Als ie gaar is kom ik terug

Gebruikersavatar
buzz
Forum-lid
Berichten: 2289
Lid geworden op: 26 okt 2005 02:02

Gebruikersavatar buzz 07 nov 2006 01:27

@Robert: ‘k Heb idd geen ervaring met de HAC5, maar voordat ik een poging waag je probleem te onderzoeken... Weet jij wel zeker dat CicloTour in staat is om te praten met de HAC5-gegevens? Volgens de CicloSport-site... lijkt het van niet. Daar vond prof-Buzz -- -- namelijk deze info...

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 07 nov 2006 01:44

Ja dat moet wel, er is een cd bijgeleverd er wordt bovendien in Ciclotour HAC5 genoemd.  Het is overigens versie 5.
Het inlezen van de data van de fietscomputer via de interface gaat prima. Keurig de data op het scherm, kan alles bewerken etc etc.
Opslaan gaat ook gewoon goed.  Maar op het moment dat je de opgeslagen file probeert te openen, geeft hij een leeg scherm. Oftewel hij laad niet.
Oude touren uit de HAC4 hebben een HRM-interval (opname tijd) van 20 seconden.  En die kunnen wel gewoon geopend worden.
Ik heb de data uit mijn HAC5 ook in Hactronic ingelezen.  Daar overigens geen probleem.  De HRM-interval van 2 seconden wordt ook weergegeven in de database.  Als nu deze data via importeren in Ciclotour wordt ingelezen staat er onder in het scherm dat de HRM-interval 20 is.  De waardes kloppen ook voor geen meter, 71km gemiddeld op een MTB is wel erg snel lijkt me.
Ik heb me helemaal suf zitten zoeken in het programma of er misschien ergens een instelling op  2 seconden interval moet worden gezet. Maar helaas niets kunnen vinden.
Had vandaag ook al mail naar Veltec gestuurd, helaas nog geen reactie.
 
 
 

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 07 nov 2006 01:44

Sorry versie 3 bedoel ik.

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 07 nov 2006 01:49


robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 07 nov 2006 01:50

http://www.4bikers.be/index.php?option= ... pic=7812.0 
Hier ook al hetzelfde probleem, maar nog geen oplossing
 

Gebruikersavatar
buzz
Forum-lid
Berichten: 2289
Lid geworden op: 26 okt 2005 02:02

Gebruikersavatar buzz 07 nov 2006 02:46

Quote: Origineel geplaatst door Robert1965 op 06 November 2006
Ik heb het volgende probleem in Ciclotour. De data wordt keurig ingelezen op de computer. Dan sla ik deze op via File Save of Save as. Daarna is deze dan niet meer te openen.
Wat bedoel je precies met “deze sla ik op via File Save of Save”? Heb je het dan over de zojuist ingelezen fietsritten -– zoals in onderstaand voorbeeld -- die je als '.dat'-file wilt bewaren? Of bedoel je één rit die je als ‘.crp’-file wilt wegschrijven?

Voorbeeldje van CicloTour zelf...

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 07 nov 2006 20:57

Het inlezen van de raw data uit de fietscomputer gaat goed.  Deze kan ik ook terughalen zoals je in je voorbeeldscherm laat zien.
Als  de data is bewerkt,  dus namen van bijv. bergpassen, etc. en daarna opslaat  (safe file, of safe profile) is de file daarna niet meer te openen.
Ik heb van een fietsmaat de data vanuit de HAC4 gekregen.  Deze is gewoon te openen ook na opslaan, afsluiten en weer openen.
Het probleem is nu door Veltec aan Ciclosport Duitsland voorgelegd. Ik ben benieuwd.
Als er iemand is die ook met de HAC5 en Ciclotour werkt. Zou ik graag mijn datafile willen sturen.  Een kijken of deze file dan wel leesbaar is. (na opslaan en weer openen)
 
 
 
 

robert1965
Forum-lid
Berichten: 88
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:31

robert1965 07 nov 2006 20:58

Opslaan = crp file overigens

Plaats reactie