Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

kxlight
Forum-lid HC
Berichten: 5902
Lid geworden op: 16 nov 2005 22:05

kxlight 15 nov 2025 17:38

Pepernoten

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6938
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 15 nov 2025 18:00

Net tijdens het wandelen in de polder een pannenkoek frikandel speciaal.............Na twee uur miezer. mist, grijs................heerlijk!

Inmiddels weer thuis en ga zo pasta maken met paddenstoelen, rucola en varkenshaas

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid HC
Berichten: 6939
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 15 nov 2025 18:07

Een heerlijke uitsmijter met spek en kaas. Afbeelding
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 7333
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 15 nov 2025 18:37

Boerenkool met worst - speklapje erbij. Heerlijk na het kijken van een leuke cross.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :mrgreen:

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 43449
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 15 nov 2025 18:50

Zelfgemaakte lasagna naar recept uit De Zilveren Lepel. Jammie!
Als ze mij missen, dan ben ik…….FIETSEN!

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2391
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 15 nov 2025 22:49

Best een aardig kookboek die "zilveren lepel" Wordt gezien als de kookbijbel voor Italiaanse gerechten.
Ik ben het daar overigens totaal niet mee eens maar het is wel een leuk kookboek (ik ken niet alle edities maar die edities die ik heb vind ik wat on-Italiaans)
Adversity is the Catalyst of Change

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 43449
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 16 nov 2025 07:44

Ik heb de originele eerste. Of het 100% italiaans is weet ik niet*, maar zitten akelig lekkere recepten in ;-)


*Gerard, kom d’r maar in….
Als ze mij missen, dan ben ik…….FIETSEN!

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 18377
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 16 nov 2025 07:53

Afbeelding

Da's mijn Italiaanse 'bijbel' :geek:
Campagnolo Ultra Dork

1094
Forum-lid
Berichten: 2655
Lid geworden op: 07 feb 2015 16:59

1094 16 nov 2025 10:20

Ernie C. schreef: 16 nov 2025 07:53 Afbeelding

Da's mijn Italiaanse 'bijbel' :geek:
Kijk mooie inspiratie voor de sint dit.

Vanavond staat er ook pizza op het menu. Weet nog niet wat er op gaat maar dat komt wel goed. Moet alleen nog even de gasfles op inhoud controleren

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6938
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 16 nov 2025 10:42

daniel1975 schreef: 16 nov 2025 07:44 *Gerard, kom d’r maar in….
Uiteraard ben ik niet de ultieme kenner, maar mijn enthousiasme voor Italië en wat je daar allemaal kan eten kan moeilijk worden genegeerd.
Als peuter een jaar in Zwitserland gewoond en onze Italiaanse buurman heeft mij letterlijk en figuurlijk de Italiaanse keuken met de paplepel ingegoten.
Inmiddels ben ik ook al meer dan een jaar in Italië op bezoek geweest en bij veel Italianen thuis gegeten.
Ook ben ik veel met Italianen uit streek A in streek B wezen eten.

Al die ervaring hebben mij het inzicht gegeven dat de Italiaanse keuken eigenlijk helemaal niet bestaat. Het is enorm streek gebonden.
Olie of boter?
Zachte of harde pasta?
Vorm pasta?
Dikke pizza bodem of dunne krokante?
Arme streek dus eenvoudig ingrediënten.
Eiland dan veel vis.
Etc, etc.

Paar voorbeelden.

1) We hebben eens bij de familie Gios thuis gegeten. De toenmalige vriendin van Marco verontschuldigde zich bij aankomst dat we GEEN Piemontese keuken maar de Siciliaanse te eten kregen....................ze kwam namelijk van Sicilië.

2) Met vrienden uit Modena ergens anders eten is ook een feest. In Toscana vroegen we voor de lunch als voorgerecht gewoon een proeverij van de streek. Alles werd op tafel gezet en ik wist gelijk dat er oa Bruschetta nera op tafel stond. Vriend Luigi die gastronomisch toch wel goed is ingewijd kende het niet...............Hij is namelijk vooral bekend met de keuken van culinair kampioen Emilia-Romagna waar Modena onderdeel van is.

Er is wat mij betreft geen Italiaanse keuken en boeken met dat als titel heb ik niet zoveel interesse in. Zelf heb ik meer belangstelling in kookboeken die echt één streek onder de loep nemen.

Verder is het simpel en voor kookboeken geldt net als voor een fiets, camera, gitaar die WEL gebruikt worden want die winnen het van al die betere exemplaren die niks staan te doen.

Een generiek Italiaans kookboek wat ik wel weet te waarderen is Cucina Povera. Dit boek onderstreept zo goed het gevoel dat je je afkomst in je armen moet blijven houden.

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 18377
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 16 nov 2025 14:59

1094 schreef: 16 nov 2025 10:20
Ernie C. schreef: 16 nov 2025 07:53 Afbeelding

Da's mijn Italiaanse 'bijbel' :geek:
Kijk mooie inspiratie voor de sint dit.

Vanavond staat er ook pizza op het menu. Weet nog niet wat er op gaat maar dat komt wel goed. Moet alleen nog even de gasfles op inhoud controleren
Net, onderweg terug van Zuid-Limburg bij Mini Italiamarket in Houthalen langsgeweest. Wat coppa, salami Genova, pancheta gehaald. Een paar bollen mozzarella, een provelone piccante erbij en dat wordt weer smullen vanavond.
Campagnolo Ultra Dork

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2391
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 16 nov 2025 16:13

Flesje Primitivo erbij en het kan niet meer stuk
Adversity is the Catalyst of Change

Plaats reactie