[quote="Arjen KV"]Een lekkere frinkandel speciaal is toch niet te versmaden. daarna weer extra hard fietsen om het er af te fietsen.
[/quote]
No no no, juist rustig in je duurzone. Dat spul wordt echt niet als glycogeen opgeslagen!
Het Sonja Bakker topic: gewicht onder controle !
Mijn trainingen op bikeplanner.com
[quote="girlinred"]Arjen een voedingssecialist?? nee dat wou ik niet zeggen, heb hier trouwens nog wel een foto online van Arjens gespierde afgetrainde body.... hihihihi[/quote]
Ik raise met een strandfoto van girlinred. De genoemde foto van mij zit trouwens op het randje van te licht is ook niet goed (68 kilo), terwijl ik daar toch nog ruim 12% vet heb. Onder de 70 kilo verdwijnen je schouders bijvoorbeeld (zie AMF).
Voedingsexpert ben ik zeker niet, mijn zus is expert in het opstellen van vragenlijsten/enquetes over voeding en ik ken een fysio met een fruitverslaving.
Ben zelf nooit met eten bezig, eet gewoon wat ik normaal vind en als je de tijd vrij kan maken om veel te fietsen kan er natuurlijk ook meer in de vorm van bier, wijn en chips.
Ik word hierboven door HenkV trouwens verkeerd gequote, die uitspraak is van een ander (Noppie), frikandel eet ik dus alleen als er geen fietsers bij zijn in de bedrijskantine. Officiele standpunt is dat ik natuurlijk nooit frikandel eet en bij de snackbar het op de kipkorn hou (mager vlees).
Ik raise met een strandfoto van girlinred. De genoemde foto van mij zit trouwens op het randje van te licht is ook niet goed (68 kilo), terwijl ik daar toch nog ruim 12% vet heb. Onder de 70 kilo verdwijnen je schouders bijvoorbeeld (zie AMF).
Voedingsexpert ben ik zeker niet, mijn zus is expert in het opstellen van vragenlijsten/enquetes over voeding en ik ken een fysio met een fruitverslaving.
Ben zelf nooit met eten bezig, eet gewoon wat ik normaal vind en als je de tijd vrij kan maken om veel te fietsen kan er natuurlijk ook meer in de vorm van bier, wijn en chips.
Ik word hierboven door HenkV trouwens verkeerd gequote, die uitspraak is van een ander (Noppie), frikandel eet ik dus alleen als er geen fietsers bij zijn in de bedrijskantine. Officiele standpunt is dat ik natuurlijk nooit frikandel eet en bij de snackbar het op de kipkorn hou (mager vlees).
[quote="GastheerG"]Nou ja buiten de deur friet eten is ook niet altijd zo'n goed plan hoor:
Te oud vet
Verkeerd vet
Vet niet te heet
Vet TE heet
Ook hier geld weer: discipline
Van een enkele keer friet wordt je echt geen patatencoureur. En als je thuis friet eet met een flink portie salade en een stukje kip is het echt smullen en niet eens zo'n ongezonde maaltijd.
MAAR: vervang vet op tijd!!!!!!
En wees vooral spaarzaam met al die sausjes en niet teveel zout. [/quote]
Oven frites !!!
Te oud vet
Verkeerd vet
Vet niet te heet
Vet TE heet
Ook hier geld weer: discipline
Van een enkele keer friet wordt je echt geen patatencoureur. En als je thuis friet eet met een flink portie salade en een stukje kip is het echt smullen en niet eens zo'n ongezonde maaltijd.
MAAR: vervang vet op tijd!!!!!!
En wees vooral spaarzaam met al die sausjes en niet teveel zout. [/quote]
Oven frites !!!
GastheerG, ik kende dat acrylamide niet maar als ik even ermee googel zie ik dat bv ontbijtkoek en speculaas stijf van dat spul staan. Het zou kankerverwekkend zijn. Nu weet ik uit een ander draadje dat ontbijkoek (peperkoek voor de belgische forummer) veel gegeten wordt ipv dure reepjes. Conclusie van mij is dan dat dat zeer te vermijden is?
Mijn trainingen op bikeplanner.com
-
cervelootje
- Forum-lid
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 20 sep 2007 20:57
[quote="SpEric"]Zal ik dan net iets eerder binnen zijn tijdens de GK Classic ? 
Dat viaductje nekte me net ... hahaha[/quote]
je bedoelde dat bruggetje 40km voor het einde? En al die andere bruggetjes?
Dat viaductje nekte me net ... hahaha[/quote]
je bedoelde dat bruggetje 40km voor het einde? En al die andere bruggetjes?
reclame
[quote="GastheerG"]Oven friet is echt een slecht plan. Net als de meeste diepvries friet. Onstaat een veel te hoog acrylamide gehalte!!!
Gewoon vers gesneden aardapppelen goed vet niet te heet (max 170) en dan kan een keertje echt geen kwaad. [/quote]
Waarom wordt er bij de bereiding van diepvries friet en oven friet minder acrylamide gevormd dan bij "zelf gemaakte friet"?
Edit: laat maar, ik heb het gevonden :-p. Heeft te maken met de temperatuur van de friet.
Gewoon vers gesneden aardapppelen goed vet niet te heet (max 170) en dan kan een keertje echt geen kwaad. [/quote]
Waarom wordt er bij de bereiding van diepvries friet en oven friet minder acrylamide gevormd dan bij "zelf gemaakte friet"?
Edit: laat maar, ik heb het gevonden :-p. Heeft te maken met de temperatuur van de friet.
[quote="Arjen KV"][quote="girlinred"]Arjen een voedingssecialist?? nee dat wou ik niet zeggen, heb hier trouwens nog wel een foto online van Arjens gespierde afgetrainde body.... hihihihi[/quote]
Ik raise met een strandfoto van girlinred.
en ik ken een fysio met een fruitverslaving.
[/quote]
Okee, ik trek die foto in!
En die fysio ken ik ook, net weer lekkere druifjes gehaald
Ik raise met een strandfoto van girlinred.
en ik ken een fysio met een fruitverslaving.
[/quote]
Okee, ik trek die foto in!
En die fysio ken ik ook, net weer lekkere druifjes gehaald
~live fast, die young ~
-
hansdarmstrong
- Forum-lid
- Berichten: 410
- Lid geworden op: 20 feb 2007 14:50
Mij geeft dit topic het gevoel dat ik niet de enige ben die wat worstelt met zijn (fiets-)gewicht. Terwijl ik eerder dacht dat enkel de smalle sprieten met supertalent hier aanwezig waren
:D:D
bedankt voor de goeie tips trouwens!
bedankt voor de goeie tips trouwens!