Pagina 2 van 2
Re: Voeding kool/eiwit
Geplaatst: 04 apr 2017 16:16
door djatwork69
Volgens de grafiek lijkt het mij dan rond de 1.7-1.8gr/kg te liggen ipv 1.5gr, nee?
Re: Voeding kool/eiwit
Geplaatst: 04 apr 2017 16:24
door amclassic-fan
Je moet bij endurance athlete kijken en niet bij strength athlete.
Re: Voeding kool/eiwit
Geplaatst: 04 apr 2017 16:37
door djatwork69
En moet je dit dan elke dag innemen of enkel op 'zware' trainingsdagen? Nu ja, ik train wel 6 maal per week maar niet elke dag even intensief natuurlijk.
Re: Voeding kool/eiwit
Geplaatst: 04 apr 2017 17:03
door Pieter883
Tja, dat is een lastige. Dit soort onderzoeken worden altijd met strenge en gestandaardiseerde protocollen uitgevoerd. Daarbij wordt niet alleen gebruikgemaakt van een exact gecontroleerde eiwitsamenstelling die je inneemt (ipv de biefstuk, kwark, nootjes die jij en ik eten), maar ook van trainingsschemas die precies even intensief zijn voor alle personen die meedoen (bijv, x keer per week, x uur, op x% van je maximale hartslag trainen). Daardoor zijn de resultaten niet direct overdraagbaar naar de trainingen zoals ze in real-life. Ga dus niet precies uitrekenen wat 1.4g*kg is en dat per dag naar binnen zitten werken, maar bedenk je dat dit de orde van grote is waarin je ongeveer moet denken.
Moet je op zware trainingsdagen meer eiwit innemen dan op andere dagen? Als je het over spieropbouw hebt, dan is het effect van een enkele geïsoleerde training meer dan een dag merkbaar, dus als je al op je eiwitinname zou willen letten zou ik eerder chronisch een eiwitrijk dieet aanraden dan incidenteel direct na een pittige training.
Dit is dus anders dan bij koolhydraten, die je wel meer 'moet' eten voorafgaand aan een pittige training.
Re: Voeding kool/eiwit
Geplaatst: 04 apr 2017 22:21
door amclassic-fan
In Nederland is de gemiddelde eiwit inname 1,3 gram per dag, in Duitsland en Spanje zitten ze zelfs landelijk boven de 2 gram per dag gemiddeld. Oftewel, gewoon gezond en afwisselend eten. Beter 's avonds een bakje kwark extra dan een zak chips.