Voor de nachtbrakers, als het niet meer over fietsen hoeft te gaan.

Inbraakgolf fietsenwinkel

Gebruikersavatar
JPAR
Forum-lid HC
Berichten: 5502
Lid geworden op: 11 jul 2013 12:57
Locatie: Leeuwarden

Gebruikersavatar JPAR 30 jul 2014 22:06

De volgende inbraak bij een fietsenwinkel:


Bij een inbraak in de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg is afgelopen nacht een unieke racefiets verdwenen. Het gaat om een exemplaar waarvan er maar twee van op de hele wereld zijn. Eigenaar Alain Closset vermoedt dat de fiets werd gestolen op bestelling en dat er een verband bestaat met soortgelijke diefstallen in het Belgisch-Nederlandse grensgebied.

Belgische politie onderzoekt mogelijke verbanden met gewelddadige inbraken bij fietsenwinkels in zowel België als Nederland.

De verdwenen racefiets is een zogenoemde 'carbon fiets' wat verwijst naar de laagjes koolstofvezel (carbon) waaruit het frame is opgebouwd. Het bewuste exemplaar stond in de zaal van de Amstel Gold Race Experience in Valkenburg, zegt eigenaar Alain Closset.

'De inbrekers gebruikten grof geweld om binnen te komen. Met een grote moker sloegen ze het hele raam eruit om bij de fiets te kunnen komen. De klap was zo hard dat de overburen wakker werden van het lawaai. Het alarm ging onmiddellijk af maar toen de politie ter plaatse kwam waren de vogels al gevlogen.'

'Bestelling'
Closset vermoedt dat de diefstal op bestelling gebeurde. 'Fietsen zoals deze zijn onverkoopbaar. Iedereen ziet meteen dat dit geen gewone racefiets is en zal nattigheid voelen. Dit exemplaar is twee jaar geleden speciaal voor ons gemaakt door Shimano en de stichting Amstel Gold race. De waarde bedraagt zo'n 5000 euro dankzij de vele kortingen die we kregen maar de werkelijke waarde ligt veel hoger om over de emotionele waarde nog maar te zwijgen. Het tweede exemplaar staat gelukkig veilig achter slot en grendel en wordt alleen gebruikt bij fietsclinics.'

De eigenaar van de Amstel Gold Race Xperience vermoedt een verband met soortgelijke inbraken bij andere fietsenzaken in de regio. 'De afgelopen twee weken was het op vijf plaatsen raak. Telkens gebruikten de inbrekers grof geweld om binnen te komen en verdwenen ze met dure racefietsen en frames.'

België
Net over de Belgische grens doet hetzelfde fenomeen zich voor. Zo werd afgelopen nacht omstreeks drie uur een brutale 'ramkraak' gepleegd op een exclusieve fietsenzaak in Tongeren, gespeialiseerd in het merk Specialized. Daarbij reden de inbrekers met een gestolen bestelwagen de etalage aan puin. Daarna laadden ze vliegensvlug 11 racefietsen in en 6 frames.

Ook hier werden buurtbewoners wakker van het lawaai. de daders sloegen op de vlucht maar een van de buren zette de achtervolging in en alarmeerde de politie. Die wist de bestelwagen met de dieven te onderscheppen bij Oreye, een dorpje in de buurt van Luik, zo meldt het openbaar ministerie in Tongeren.

De twee inzittenden van de bestelwagen gingen er volgens haar te voet vandoor maar een van hen kon al snel worden ingerekend. De andere bleef spoorloos ondanks de inzet van een speurhond. De 'aanzienlijke buit' van de inbraak bij de fietsenzaak werd volgens het openbaar ministerie teruggevonden in het voertuig, zij het flink beschadigd.

Verband met Nederland
De verdachte is een 31-jarige man zonder woon- of verblijfplaats in België. Volgens justitie in Tongeren onderzoekt de politie mogelijke verbanden met andere gewelddadige inbraken bij fietsenwinkels, zowel in België als in Nederland.
Basso Astra - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/

sharkman113
Forum-lid HC
Berichten: 5374
Lid geworden op: 18 okt 2007 22:15

sharkman113 31 jul 2014 21:31

Weet nu dat we uit moeten kijken naar een "carbon fiets" nou zal dat niet moeilijk zijn want die zijn zeldzaam (vooral door die laagjes)

en de link met Nederland als gesteld wordt
De verdachte is een 31-jarige man zonder woon- of verblijfplaats in België.
ontgaat me. Dit lijkt mee een belgische zwerver :mrgreen:

Blijt lullig maar de journalist had in ieder geval weinig met fietsen.

Avz
Forum-lid
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 aug 2013 18:21
Locatie: Leiden

Avz 01 aug 2014 12:53

sharkman113 schreef:Dit lijkt mee een belgische zwerver :mrgreen: .
Zoals het er staat verwoord lijkt dat inderdaad, maar wat men waarschijnlijk heeft willen zeggen is dat het een niet-Belg is, die niet woonachtig is in Belgie. Of te wel een buitenlander (altijd een woord dat men wil vermijden).

De link naar Nederland gaat over de tekst daarna en staat los van de man (kopje er boven is dan ook enigzins onduidelijk).
Specialized Allez Comp 2014 (Omega Pharma - Quick-Step) - Gazelle XR2 2010

Gebruikersavatar
thestudent
Forum-lid HC
Berichten: 5412
Lid geworden op: 03 feb 2011 22:24
Locatie: Ergens tussen de veluwe en de rijn

Gebruikersavatar thestudent 01 aug 2014 17:33

Waarom deze carbon fiets onverkoopbaar zou zijn ontgaat me. Als het nou een Mondriaan was... Hij valt misschien op, maar je kan dat ding echt wel ergens in Duitsland berijden zonder dat je van je fiets getrokken wordt. Mijn fiets is ook uniek. Er is vast geen tweede met exact dezelfde combinatie van onderdelen. Je wordt door de politie echt niet herkend hoor. Er gaat voor een fiets ook echt geen internationaal opsporingsbevel uit. Alleen degene die weet dat die gestolen is herkent je. Maar de kans dat je die tegenkomt is nihil.
Whenever Bicycles are broken or Menaced by international communism; Bicycle Repair Man is Ready!

sjoerd1705
Forum-lid
Berichten: 43
Lid geworden op: 30 okt 2013 12:41

sjoerd1705 08 aug 2014 13:47

MAASTRICHT - Drie exclusieve wielrenfietsen van het merk Wieler zijn vannacht gestolen bij fietsenzaak de Beente in het gelijknamige winkelcentrum in de Maastrichtse wijk Heugem. Gemaskerde mannen vernielden rond 4 uur een raam van de winkel en liepen doelbewust af op de fietsen die samen een waarde van meer dan achtduizend euro vertegenwoordigen. Omwonenden zagen hoe de inbrekers te werk gingen.

http://www.dichtbij.nl/maastricht/112/a ... eugem.aspx

Volgens Robin Biesmans, de eigenaar van de fietsenwinkel, wisten de daders exact waar ze mee bezig waren. Hij vermoedt dan ook dat de fietsen op bestelling zijn gestolen. ,,Ze zijn gewoon langs een fiets gelopen die 1400 euro kost, recht op de dure Wieler fietsen af", vertelt de eigenaar. De daders vluchtten met de fietsen op een scooter.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak, maar voorlopig ontbreekt van de daders ieder spoor. De laatste tijd zijn vaker inbraken in fietsenwinkels in Limburg, aldus Biesmans. De daders zijn telkens geïnteresseerd in één bepaald merk of type fiets

Gebruikersavatar
jeroenkuiper
Forum-lid
Berichten: 1090
Lid geworden op: 31 mei 2010 00:20
Locatie: wolvega

Gebruikersavatar jeroenkuiper 08 aug 2014 13:52

Wilier.... Jammer...

wel triest. Tijd om zo'n rookmachine maar te installeren.. Breken ze hun nek misschien over de fietsen maar dan is de kans kleiner dat ze precies pakken wat ze nodig zijn.
Afbeelding

Jeefp
Forum-lid
Berichten: 248
Lid geworden op: 01 dec 2013 18:08

Jeefp 08 aug 2014 14:00

Even voor de duidelijkheid Het merk is niet wieler ....maar Wilier !

Gerboon
Forum-lid
Berichten: 1436
Lid geworden op: 28 jul 2013 19:56

Gerboon 08 aug 2014 14:07

€1400 euro voor een racefiets is toch niks? voor een A-merk heb je dan een 105 alu of tiagra carbon en bij een B-merk een alu ultegra of carbon 105. Niet echt de moeite om te stelen mijns inziens.

(A en B merk puur gebaseerd op naam en omgekeerde prijs-kwaliteit)

Gebruikersavatar
JPAR
Forum-lid HC
Berichten: 5502
Lid geworden op: 11 jul 2013 12:57
Locatie: Leeuwarden

Gebruikersavatar JPAR 08 aug 2014 14:19

Gerboon schreef:€1400 euro voor een racefiets is toch niks? voor een A-merk heb je dan een 105 alu of tiagra carbon en bij een B-merk een alu ultegra of carbon 105. Niet echt de moeite om te stelen mijns inziens.

(A en B merk puur gebaseerd op naam en omgekeerde prijs-kwaliteit)
Volgens mij wordt er dus ook aangegeven dat ze de budget fiets (1400 euro) voorbij gelopen zijn en naar de dure fietsen gingen. Die hebben ze vervolgens meegenomen.
Basso Astra - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/

Gebruikersavatar
NicoNB
Forum-lid
Berichten: 3283
Lid geworden op: 24 sep 2011 11:07

Gebruikersavatar NicoNB 08 aug 2014 14:21

Duidelijk dat ze weten wat ze zoeken en dus ook duidelijk dat hier mensen vooruit op onderzoek zijn geweest.
Kans is groot dat deze types gewoon foto's of film maken in de winkel en pas later de boel op komen halen.


Gezien de grote hoeveelheid gestolen fietsen zijn ze of in het buitenland een fietsenwinkel van voorraad aan het voorzien of ze roven alleen dure fietsen in de hoop deze later voor veel geld te kunnen verkopen via een 2e hands site oid.

sjoerd1705
Forum-lid
Berichten: 43
Lid geworden op: 30 okt 2013 12:41

sjoerd1705 08 aug 2014 14:26

in artikel staat 3 fietsen totale waarde rond de 8000 euro.
geen superdure fietsen maar toch ze wisten wel dat ze die van 1400 beter konden laten staan.

Gebruikersavatar
TumTumTum
Forum-lid
Berichten: 3224
Lid geworden op: 26 jul 2012 23:19
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar TumTumTum 08 aug 2014 19:52

sjoerd1705 schreef:MAASTRICHT - Drie exclusieve wielrenfietsen van het merk Wieler zijn vannacht gestolen bij fietsenzaak de Beente in het gelijknamige winkelcentrum in de Maastrichtse wijk Heugem. Gemaskerde mannen vernielden rond 4 uur een raam van de winkel en liepen doelbewust af op de fietsen die samen een waarde van meer dan achtduizend euro vertegenwoordigen. Omwonenden zagen hoe de inbrekers te werk gingen.
Omdat ze zo precies weten waar alles staat wat ze willen meenemen moet je niet gek op kijken als die lui allang al in de winkel geweest zijn. Zogenaamd als geinteresseerde klant.
Veni. Vidi. Fietsie.

Plaats reactie