Deelnemers stellen zich voor en een uitgebreid scala aan andere onderwerpen.

LA polsbandjes

held
Forum-lid
Berichten: 22
Lid geworden op: 30 mar 2005 20:08

held 03 aug 2005 03:15

Quote: Origineel geplaatst door Epistaxis op 02 Augustus 2005
Quoten: Origineel geplaatst door C a s r a n op 02 Augustus 2005Dat weet ik niet, Epistaxis, iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken... maar 't lijkt me dat jij je nét zoveel door anderen laat beïnvloeden (nl. om het niét te dragen).



Nee, dat vind ik niet. Iedereen wordt natuurlijk beïnvloed door zijn omgeving maar ik weiger om mee te lopen met de 'schapen'. Als de kudde naar links gaat dan stuur ik gegarandeerd naar rechts! Behalve tijdens het fietsen natuurlijk.Ik weiger mee te doen met modetrends. Dat is alles.

En zie: weer iemand die zich laat leiden door de massa: gaat die links, dan ga jij rechts. Is (indirect) natuurlijk ook een vorm van meelopen.

vassago
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 apr 2005 19:38

vassago 03 aug 2005 11:50

Eerste echt zinnige opmerking die ik lees in dit topic ;)
Ik draag zelf geen bandje maar doneer geld via auto. incasso.
Maar ik loop dan ook niet graag in de spotlight.
/

casran
Forum-lid HC
Berichten: 7006
Lid geworden op: 12 jun 2005 16:19

casran 03 aug 2005 12:22

Quote: Origineel geplaatst door Vassago op 03 Augustus 2005
Eerste echt zinnige opmerking die ik lees in dit topic ;)Ik draag zelf geen bandje maar doneer geld via auto. incasso.Maar ik loop dan ook niet graag in de spotlight.



Uiteraard kan je hierover doordrammen... ieder heeft onderwijl z'n punt al gemaakt.

Maar dat daar... Het een heeft niet direct iets met het ander te maken. Je stelt het hier bovendien voor alsof die zaken substitueerbaar zijn: óf bandje dragen, óf doneren... nee toch?!
Als er 1 iemand zo'n geel bandje draagt met als voornaamste motief dat hij geld overmaakt aan een goed doel, moet ik smakelijk lachen met die bandjesdrager! Ondertussen hebben de LiveStrong bandjes LAF al 24 miljoen euro opgebracht, maar de naamsbekendheid en publiciteit voor de instelling zal wel véél belangrijker zijn.
www.pieterdeneve.com | Facebook: www.facebook.com/pieterdeneve
- gelieve geen PMs te sturen, worden niet gelezen of beantwoord; mailen kan altijd -

casran
Forum-lid HC
Berichten: 7006
Lid geworden op: 12 jun 2005 16:19

casran 03 aug 2005 21:04

Big rosa, ik vind het heel moedig van je om deze getuigenis te brengen. Sterkte in ieder geval!

Ik ben al heel lang nauw bij deze ziekte betrokken; nadat een 10-jarig buurjongentje kanker overleefde hebben zijn ouders met om. mijn ouders een groep opgericht (genaamd Volwassenen voor Kinderen) die regelmatig evenementen met caritatief doel organiseren, heel vaak voor het Kinderkankerfonds van het UZ Gent. 6 jaar geleden overleed een van die mensen aan kanker, en anderhalf jaar geleden werd mijn eigen moeder plots getroffen door deze ziekte: ze stierf korte tijd nadien.
Ik ken heel veel mensen die de strijd verloren, maar ook sommigen die geluk hadden, en mensen die momenteel tegen de ziekte vechten! Vandaar dat ik dit zo belangrijk vind...

En natuurlijk is het gemakkelijk te mekkeren over die LiveStrong bandjes (nu plots zijn ze té populair! sja... en ik heb ook niet te pretentie te oordelen of anderen dat als mode-artikel dan wel bewust dragen, en dan nog): ze hebben tenminste de verdienste dat enorm veel mensen ter wereld het verhaal kennen van die man uit Texas die kanker overleefde en via zijn sport hoop gaf aan velen.
www.pieterdeneve.com | Facebook: www.facebook.com/pieterdeneve
- gelieve geen PMs te sturen, worden niet gelezen of beantwoord; mailen kan altijd -

zombie
Forum-lid
Berichten: 1902
Lid geworden op: 05 mei 2004 11:39

zombie 08 aug 2005 17:10

Quoten: Origineel geplaatst door big rosa op 03 Augustus 2005

Bijna een ieder heeft wel in zijn familie of vriendenkring mensen zitten die met deze ziekte rondlopen, dus zo bijzonder is lance ook weer niet maar als ik naar mijn vader kijk en zie hoe positief hij is , (dat is wel eens anders geweest hoor!) dan denk ik whow! waar haalt ie de kracht vandaan> Maar een ding heeft hij ons meegeven en dat is blijf in vredesnaam positief denken , wat er ook gebeurd en ja we weten allemaal donders goed dat we eens een keer boven aan die hemelpoort moeten aankloppen, maar tot die tijd moet je er het beste van maken en dat is voor de een postzegels verzamelen of wat voor hobby dan ook en voor een ander is het lekker fietsen.


de verdienste van Lance zit em niet alleen in het overwinnen van zijn kanker maar de manier waarop hij zich inzet voor zijn medelotgenoten...
Ja dat positief denken is het beste medicijn dat je iemand kan voorschrijven maar het moet ook een beetje in't karakter zitten vrees ik...
 
groetjes
<a target="_blank" href= "http://imageshack.us"><img border="0" src= " http://img463.imageshack.us/img463/5630/kelvin2vq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;"></a> Catch your Ride

ilgrasso
Forum-lid
Berichten: 2152
Lid geworden op: 02 mei 2005 15:09

ilgrasso 05 dec 2005 14:03

Weer maar eens het polsband topic naar boven halen.
Organisaties achter polsbandjes voor goede doelen bieden onvoldoende openheid over resultaten.
Onderzoek Donateursvereniging toont aan: Goede bedoelingen, maar gebrek aan verantwoording en onduidelijkheid over opbrengsten en kosten.
meer informatie op: http://www.donateursvereniging.nl/index.php?id=544
WARNING! Post may contain irony. Discontinue reading if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure.

stefanvd
Forum-lid
Berichten: 110
Lid geworden op: 22 okt 2005 17:50

stefanvd 05 dec 2005 15:36

Quoten: Origineel geplaatst door Il Grasso op 05 December 2005


Weer maar eens het polsband topic naar boven halen.
Organisaties achter polsbandjes voor goede doelen bieden onvoldoende openheid over resultaten.
Onderzoek Donateursvereniging toont aan: Goede bedoelingen, maar gebrek aan verantwoording en onduidelijkheid over opbrengsten en kosten.
meer informatie op: http://www.donateursvereniging.nl/index.php?id=544

Dit gaat dus niet (specifiek) over de bandjes van Lance he. Voordat er onnodige discussies komen...

scottwilko
Forum-lid HC
Berichten: 4429
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 05 dec 2005 20:27

Nee maar daar is de administratie niet duidelijk. dus niemand weet hoeveel geld van de bandjes uitgegeven wordt aan onderzoek.

Plaats reactie