Over de wielersport en zijn beoefenaars.

het doping-debat !

Livio Livius
Forum-lid HC
Berichten: 5562
Lid geworden op: 06 sep 2006 15:10

Livio Livius 24 okt 2006 23:57

Zin en onzin doping! Aannemelijk is dat doping een prestatieverhogend effect kan geven van ca 5 bij getrainde personen. Dit effect is altijd tijdelijk. Zodra men stopt met doping is het effect weg, voor een ieder die geen (semi) professional is dit dus niet interessant. 5 Prestatieverhoging kan net het onderscheid uit maken tussen winnen en verliezen. Voor (semi) professionals belangrijk aangezien het om hun boterham gaat.
Korte- en lange termijn effecten van doping op het lichaam zijn nog onvoldoende bekend. Dit kan variëren van geen nadelige effecten tot ultieme effect - overlijden op jonge leeftijd.
Voor een ieder die rijdt voor zijn plezier is mijns inziens doping geen optie. Alle tourrijders (plezier en prestatiegericht) willen ieder jaar een hoger nivo bereiken en veel plezier beleven aan de sport. Dit kan alleen door gericht te trainen, goede voeding en rust. Doping heeft hier dus geen zin.
Bovenstaand geeft al aan dat ik tegen doping ben en dat er alles aan gedaan moet worden om "onze mooie" sport doping vrij te krijgen en te houden. Ik weet echter ook dat er in het paradijs "het eerste bedrog" al plaats vond.
We moeten echter oppassen iedereen te pas en te onpas van doping te beschuldigen zonder dat een rechter in laatste instantie hier een oordeel, elk individueel geval, over heeft geveld.
Wanneer echter de rechter in hoogste instantie heeft gesproken is er ook maar een sanctie mogelijk: levenslange schorsing ie geen licentie meer.
Tevens voor elke (semi) professional een DNA / Bloed profiel opmaken waarbij iedere maand een bloed / dna test wordt afgenomen om dit profiel bij te werken en te vergelijken. Wat dat betreft kunnen de prof's nog waten leren van de schaatsers. Bij het schaatsen worden al sinds enige jaren dna/bloed profielen gebruikt.
Tevens dient de doping lijst opgeschoond te worden. Er staan nu middelen op waarvan inmiddels is aangetoond dat deze geen enkele prestatieverhogend effect geven.
Tsja wat rest is blijven hopen .... en het goede van de mens blijven zien.
What makes the boat go faster?

pantani
Forum-lid
Berichten: 1256
Lid geworden op: 07 jan 2006 15:10

pantani 25 okt 2006 15:20

Heb net met enkele ex-profs gebabbeld en zeiden dat iedereen in het profwereldje neemt,bij kleinere teams ga ik niet spreken over doping zeiden ze,maar komt aardig in de buurt.
Zit je in een Pro-Tour ploeg zit je aan de doping,sowieso!Kan gewoon niet anders.
Erg om te zeggen zeiden ze,maar ik nam zelf ook omdat ik anders niet meekon.Hij sprak al over 20jaar en meer terug!
Het zit vanaf de Juniors er al echt in,Belofte en Elite z/c contract word het alleen maar erger!
il magnifico

pantani
Forum-lid
Berichten: 1256
Lid geworden op: 07 jan 2006 15:10

pantani 25 okt 2006 15:22

 Ik zie iemand die zwaar aan de DOPE is en die net als onze vriend FLOYD miljoenen mensen bedriegt!
De bewijzen zijn er,maar.....
Hamilton en Ullrich nemen voor miljoenen aan spul en kunnen iemand die clean is totaal niet volgen?Logica he?!
il magnifico

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24331
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 25 okt 2006 16:21

Quoten: Origineel geplaatst door pantani op 25 Oktober 2006


Het zit vanaf de Juniors er al echt in,Belofte en Elite z/c contract word het alleen maar erger!

Zijn die ongefundeerde posts toch nog ergens goed voor, namelijk voor mijn ego. Dat al die jongens die onder de doping zitten me niet uit het wiel kunnen rijden
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

zombie
Forum-lid
Berichten: 1902
Lid geworden op: 05 mei 2004 11:39

zombie 25 okt 2006 18:16

denk dat je vooraleer over doping te praten eerst moet definiëren wat doping is of zou moeten zijn...
<a target="_blank" href= "http://imageshack.us"><img border="0" src= " http://img463.imageshack.us/img463/5630/kelvin2vq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;"></a> Catch your Ride

janw.f.
Forum-lid
Berichten: 1248
Lid geworden op: 27 aug 2006 19:48

janw.f. 25 okt 2006 18:48

Quoten: Origineel geplaatst door zombie op 25 Oktober 2006

denk dat je vooraleer over doping te praten eerst moet definiëren wat doping is of zou moeten zijn...


En laat uitgerekend dat begrip niet definieerbaar zijn....
- doping is geen medicijn?;
- doping is wel een medicijn?;
- een medicijn is doping als een sporter het inneemt?;
- doping is een middel dat verboden is?;
- doping is een middel dat niet geneest?;
- doping is een middel dat prestaties bevordert, een medicijn niet?
- doping is een middel dat de gezondheid van een persoon (sporter) schaadt (aardig in de richting van wat het WADA/ de UCI onder doping verstaat) = doping is pas doping als het op "de lijst staat"
- een middel is.....
Zegt u het maar....
p.s. die afbeelding van Armstrong laat mij vooral een enorme gedrevenheid zien; een extreme obsessie; het focussen op 1 doel: winnen!

speric
Forum-lid HC
Berichten: 4875
Lid geworden op: 28 okt 2005 17:22

speric 25 okt 2006 19:02

Quoten: Origineel geplaatst door pantani op 25 Oktober 2006

 Ik zie iemand uit madamme Tussauds, of op de bikemotion ?

Livio Livius
Forum-lid HC
Berichten: 5562
Lid geworden op: 06 sep 2006 15:10

Livio Livius 26 okt 2006 10:54

Vandaag in het nieuws:

"Wielerploegen dringen aan op DNA-testen

De professionele wielerploegen gaan hun renners vragen mee te werken aan een DNA-test voor de start van het nieuwe seizoen. Dat hebben ze woensdag tijdens een bijeenkomst in Parijs besloten.

De ploegen, die zijn verenigd in de AIGCP, willen dat de internationale wielrenunie UCI voor 1 januari toestemming krijgt DNA-materiaal te onderzoeken. Het moet een nieuwe maatregel in het zware gevecht tegen doping worden.

"We vragen de renners toestemming om hun DNA te laten onderzoeken door de UCI", gaf Roger Legeay als vertegenwoordiger van de AIGCP woensdagavond aan. "Eerder hebben we al afgesproken in de contracten een voorwaarde over DNA-testen op te nemen."

Voor renners die betrokken zijn in het Spaanse dopingschandaal kan de nieuwe afspraak problemen opleveren. Renners als Jan Ullrich en Ivan Basso, dit jaar beiden van de Tour de France uitgesloten omdat hun naam in de Spaanse affaire opdook, zouden voor het tekenen van een nieuw contract een DNA-test moeten ondergaan. Beiden weigerden tot nu toe medewerking aan een dergelijk onderzoek".

Ik hoop dat dit doorgaat. Een goede maatregel.
What makes the boat go faster?

Livio Livius
Forum-lid HC
Berichten: 5562
Lid geworden op: 06 sep 2006 15:10

Livio Livius 26 okt 2006 10:59

En natuurlijk nieuws over Jan Ulrich:

Kein Verfahren gegen Jan Ullrich in Spanien - Radprofi in „Operacion Puerto“ nicht beschuldigt
Mittwoch, 25. Oktober 2006

Gegen Jan Ullrich wird in Spanien nicht ermittelt. Dies hat der zuständige Richter in einem jetzt veröffentlichten Beschluss vom 4. Oktober 2006 ausdrücklich klargestellt. Der Beschluss führt aus, dass der Deutsche im Rahmen der so genannten "Operacion Puerto" weder Beschuldigter ist noch irgendwelche strafprozessualen Maßnahmen gegen ihn eingeleitet wurden. Er ist damit nicht Gegenstand eines gegen ihn gerichteten Verfahrens.

Plus link naar origineel document:

http://www.janullrich.de/index.php?id=17&dat_id=13314

Tsja, het bewijst maar weer: onschudlig totdat het tegendeel is bewezen!
What makes the boat go faster?

fiedoo
Forum-lid HC
Berichten: 4387
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:14

fiedoo 26 okt 2006 11:26

Quoten: Origineel geplaatst door Livio Livius op 26 Oktober 2006

Vandaag in het nieuws:"Wielerploegen dringen aan op DNA-testenDe professionele wielerploegen gaan hun renners vragen mee te werken aan een DNA-test voor de start van het nieuwe seizoen. Dat hebben ze woensdag tijdens een bijeenkomst in Parijs besloten.De ploegen, die zijn verenigd in de AIGCP, willen dat de internationale wielrenunie UCI voor 1 januari toestemming krijgt DNA-materiaal te onderzoeken. Het moet een nieuwe maatregel in het zware gevecht tegen doping worden."We vragen de renners toestemming om hun DNA te laten onderzoeken door de UCI", gaf Roger Legeay als vertegenwoordiger van de AIGCP woensdagavond aan. "Eerder hebben we al afgesproken in de contracten een voorwaarde over DNA-testen op te nemen."Voor renners die betrokken zijn in het Spaanse dopingschandaal kan de nieuwe afspraak problemen opleveren. Renners als Jan Ullrich en Ivan Basso, dit jaar beiden van de Tour de France uitgesloten omdat hun naam in de Spaanse affaire opdook, zouden voor het tekenen van een nieuw contract een DNA-test moeten ondergaan. Beiden weigerden tot nu toe medewerking aan een dergelijk onderzoek".Ik hoop dat dit doorgaat. Een goede maatregel.


Schandalige maatregel: wettelijk kan dit in geen enkel beroep. Zelfs voor de grootste misdadigers kan dit slechts met de grootste moeite worden bekomen.
Een cleane wielersport ja maar niet ten koste van alles en iedereen: wielrenners zijn ook mensen!
(zie naar operatie fuentes: de wielrennerij is weer door het slijk gehaald en nu puntje bij paaltje zou moeten komen : concrete beschuldigingen en onderzoek naar de andere sporten blijkt alles een slag in het water te zijn).
beter een oude zaag met tanden dan een nieuwe zonder tanden

Livio Livius
Forum-lid HC
Berichten: 5562
Lid geworden op: 06 sep 2006 15:10

Livio Livius 26 okt 2006 12:09

Schandalige maatregel: wettelijk kan dit in geen enkel beroep. Zelfs voor de grootste misdadigers kan dit slechts met de grootste moeite worden bekomen.Een cleane wielersport ja maar niet ten koste van alles en iedereen: wielrenners zijn ook mensen!(zie naar operatie fuentes: de wielrennerij is weer door het slijk gehaald en nu puntje bij paaltje zou moeten komen : concrete beschuldigingen en onderzoek naar de andere sporten blijkt alles een slag in het water te zijn).

[/QUOTE]
In een groot aantal beroepen wordt al getest op allerlei verboden middelen die de uitoefening van het beroep in gevaar kan brengen bijv drugs etc.
Wettelijk is e.e.a. toegestaan zodra beide partijen (werkgever en werknemer) dit arbeidsrechtelijk overeenkomen.
Ik ben het met je eens dat de zaak Fuentes stinkt. Mijn uitgangspunt in deze is dan ook altijd hoor- en wederhoor en onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Tot dan mag iedereen aan iedere wedstrijd meedoen. Heeft echter de laatste rechterlijke instantie een schuldig uitgesproken dan is er maar 1 sanctie: levenslange schorsing.
What makes the boat go faster?

zombie
Forum-lid
Berichten: 1902
Lid geworden op: 05 mei 2004 11:39

zombie 26 okt 2006 12:11

Quoten: Origineel geplaatst door Jan W.F. op 25 Oktober 2006


Quoten: Origineel geplaatst door zombie op 25 Oktober 2006

denk dat je vooraleer over doping te praten eerst moet definiëren wat doping is of zou moeten zijn...


En laat uitgerekend dat begrip niet definieerbaar zijn....


Tja, als je het niet wil definiëren, dan kan je ook niet aan banden leggen uiteraard.Voor mij is doping elk "syntetisch" middel dat prestatiebevorderend werkt.De vraag is dan ; wat doe je met vitaminesupplementen, ijzerpillen, enz ?Wil je een eind stellen aan doping, dan moet je de sporter tot zijn essentie herleiden nl. een natuurlijk getraind persoon die een inspanning levert met natuurlijke middelen.
De vraag is of dat in deze tijd nog realiseerbaar (en vooral controleerbaar)is ?
<a target="_blank" href= "http://imageshack.us"><img border="0" src= " http://img463.imageshack.us/img463/5630/kelvin2vq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;"></a> Catch your Ride

Plaats reactie