Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid HC
Berichten: 6939
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 29 okt 2025 15:00

CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
:o
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 1317
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 29 okt 2025 15:31

Orlok schreef: 29 okt 2025 15:00
CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
:o
Niet alles was vroeger beter :D
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Gebruikersavatar
haka78
Forum-lid
Berichten: 148
Lid geworden op: 05 feb 2022 23:26
Locatie: Friesland

Gebruikersavatar haka78 30 okt 2025 08:53

Stamppot rauw andijvie!

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 9497
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 30 okt 2025 17:49

CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
Je bedoelt dat jij het lekker vindt. Vreselijk.

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 1317
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 30 okt 2025 18:19

Jans schreef: 30 okt 2025 17:49
CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
Je bedoelt dat jij het lekker vindt. Vreselijk.
Smaken verschillen, daar valt niet over te twisten.
Maar de spruiten van mijn oma zijn nog net niet tot soep gekookt en ze bezuinigd duidelijk op zout.
Dat wordt op zijn beurt overgecompenseerd met veel te veel nootmuskaat.
Zelf vindt ze het waarschijnlijk heerlijk.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 7334
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 30 okt 2025 18:21

Orlok schreef: 29 okt 2025 15:00
CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
:o
De spruiten van vroeger zijn niet de hedendaagse spruitjes. Zelfde met witlof, door selectief kweken en bepaalde eigenschappen eruit te halen zijn ze sowieso een stuk minder bitter tegenwoordig.

Maar een goed gekookt spruitje, al dan niet als stamppot met een balletje gehakt of een varkenshaasje. Yumyum… koken doen we trouwens zonder zout !! Alleen op vlees wat zout en peper.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :mrgreen:

kxlight
Forum-lid HC
Berichten: 5903
Lid geworden op: 16 nov 2005 22:05

kxlight 30 okt 2025 18:24

Jans schreef: 30 okt 2025 17:49
CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
Je bedoelt dat jij het lekker vindt. Vreselijk.
Nee volgens mij zegt hij dat iedereen die ze niet lekker vindt, spruiten verkeerd bereidt.

Gebruikersavatar
CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 1317
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust

Gebruikersavatar CampaYolo 30 okt 2025 18:35

Nee, iedereen die ze niet lekker vind kan gewoon niet koken ;)
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.

Dubbeldekker
Forum-lid
Berichten: 2391
Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54

Dubbeldekker 30 okt 2025 22:30

rene schreef: 30 okt 2025 18:21
Orlok schreef: 29 okt 2025 15:00
CampaYolo schreef: 29 okt 2025 14:24 Spruitjes koken is een kunst.
Indien juist bereid zijn ze heerlijk.
Zoals mijn oma ze maakte, niet te vreten.
:o
De spruiten van vroeger zijn niet de hedendaagse spruitjes. Zelfde met witlof, door selectief kweken en bepaalde eigenschappen eruit te halen zijn ze sowieso een stuk minder bitter tegenwoordig.

Maar een goed gekookt spruitje, al dan niet als stamppot met een balletje gehakt of een varkenshaasje. Yumyum… koken doen we trouwens zonder zout !! Alleen op vlees wat zout en peper.
Het is precies dat! De spuitjes die velen hier als kind moesten eten bevatte nog iets wat deed denken aan ‘mosterdgas’ je weet wel; die troep die tijdens WO1 vele doden veroorzaakte. En daar hebben kinderen echt een natuurlijke hekel aan omdat het appelleert aan een instinct wat bitterheid associeert met giftige voeding. Tenzij je een afwijkende smaak en reuk hebt. (geen verwijt, als je er geen last van had at je het gewoon)

Dat (een soort bittere smaak) is er inmiddels uit gekweekt -kom er maar in Daniel- dus de hedendaagse spruitjes zijn relatief kindvriendelijk. Net zoals het bittere uit lof trouwens er uitgekweekt is.
Precies zoals Renee al aangaf.

Ikzelf kan nog steeds geen spruitjes eten zonder te kokhalzen trouwens maar dat heeft meer te maken met een aversie tegen bepaalde koolsoorten (mijn darmen, niet mijn smaak)
Ik ben dol op boerenkool maar ik verdraag het gewoon niet.
Witloof, de moderne variant, met walnoten en sinaasappels of mandarijntjes: heerlijk!!
Gekookte witlof. Bah!!
Adversity is the Catalyst of Change

Gebruikersavatar
Theo V
Forum-lid HC
Berichten: 6490
Lid geworden op: 14 mar 2008 18:47
Locatie: In de kop van ....

Gebruikersavatar Theo V 31 okt 2025 08:11

Ik vond spruiten, gekookt, vroeger al lekker.
Maar er moet wel een goede combinatie met het vlees zijn.
Aan boord had de kok de neiging om ze te (roer)bakken met spekkies.
Dat vond ik zelf niet echt geweldig maar veel collega's vonden dat dan weer lekkerder dan gekookte.
Tegenwoordig maken wij thuis er een stampot van, heerlijk met een rookworst. :like:

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 43450
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 31 okt 2025 08:26

Dubbeldekker schreef: 30 okt 2025 22:30
rene schreef: 30 okt 2025 18:21
De spruiten van vroeger zijn niet de hedendaagse spruitjes. Zelfde met witlof, door selectief kweken en bepaalde eigenschappen eruit te halen zijn ze sowieso een stuk minder bitter tegenwoordig.

Dat (een soort bittere smaak) is er inmiddels uit gekweekt -kom er maar in Daniel- dus de hedendaagse spruitjes zijn relatief kindvriendelijk. Net zoals het bittere uit lof trouwens er uitgekweekt is.
:lol: :lol:

Nu is spruitjes iets waar ik 25jr geleden voor het laatst mee te maken had, maar jullie beiden hebben inderdaad gelijk. Dat verbeteren van de smaak was toen al gaande. Je kon toen nog goed de verschillen proeven tussen de oude meer bittere rassen en de nieuwere, meer zoetige spruiten. Ik denk dat dat de key to survival is geweest voor de spuitenbusiness.
Ik pak ze zelf eigenlijk ook niet snel, maar kan idd heel lekker zijn.

Gegeten: boerenkool met spekjes en worst. Was lang geleden, maar geweldig!
Als ze mij missen, dan ben ik…….FIETSEN!

scottpch64
Forum-lid
Berichten: 1228
Lid geworden op: 29 apr 2019 14:00

scottpch64 31 okt 2025 09:25

Spruitjes, altijd goed!
Met spekjes en champignons, heerlijk! :like:

Plaats reactie