Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Garmin Edge 1030 Plus

Gebruikersavatar
serbak
Forum-lid
Berichten: 1063
Lid geworden op: 07 aug 2006 15:06
Contact

Gebruikersavatar serbak 25 mei 2022 09:54

Zoals hierboven al is vermeld, gewoon een keer kort op de aan/uit knop drukken als je activiteit bezig is. Bovenin het scherm zie je de melding "touchscreen vergrendeld" verschijnen, je kunt dan inderdaad nog steeds wel swipen door de schermen, maar de rest is geblokkeerd. Dit doe ik ook altijd met m'n 1030 plus bij regen, maar ik doe het soms ook bij langere ritten, zo voorkom je meteen dat je de activiteit per ongeluk afbreekt/opslaat tijdens een koffiestop, pontje of iets dergelijks. Iets wat iedereen wel eens is overkomen :lol: Door weer kort op de aan/uit knop te drukken ontgrendel je het scherm overigens weer.

Het helpt ook om de touchscreen gevoeligheid aan te passen. Zo heb ik bij het profiel Indoor de gevoeligheid op laag staan omdat er dan regelmatig een zweetdruppel op m'n scherm valt en z'n eigen leven gaat leiden :lol:

maarten1
Forum-lid
Berichten: 133
Lid geworden op: 06 dec 2012 20:32

maarten1 25 mei 2022 19:27

i-mac schreef: 25 mei 2022 08:17 Dat kan hier :https://www.futurumshop.nl/panzerglass- ... lare.phtml

of goedkoper hier : https://nl.aliexpress.com/item/40000971 ... 9264%21sea

Bij deze laatste krijg je nog een hoes die perfect past rond je Edge.

Bedankt! :winkthumb:

marin30
Forum-lid
Berichten: 149
Lid geworden op: 24 mei 2018 19:13

marin30 25 mei 2022 21:39

kopjethee schreef: 21 mei 2021 19:42 Ik zeg doen!

En je edge 1000 verkopen op Marktplaats voor 100eu
Daar kun je gerust wat hoger in de prijs mee gaan zitten. Net mijn Garmin 520Edge verkocht voor Eur 80,-, dat ging vlot, veel belangstelling op MP.

Nu de 1030+ Heerlijk apparaat!!!

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 7145
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 30 sep 2022 21:22

Ik wil de route stoppen die ik volg nadat ik van de route ben afgeweken,zolang ik op de route zit is het Rode kruisje links op de kaart aanwezig, echter niet meer nadat ik van de route ben afgeweken en de Garmin aan het herberekenen is wat ik aan heb staan.Iemand een idee of moet ik herbereken moet uitzetten!
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 9433
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 30 sep 2022 22:06

Je kan hem wel gewoon via het menu uitzetten, maar dat zijn wel meer stappen.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 7145
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 28 okt 2022 08:42

wasbeer2006 schreef: 30 sep 2022 22:06 Je kan hem wel gewoon via het menu uitzetten, maar dat zijn wel meer stappen.
Gisteren veranderd van route maar zodra je van de ingeladen route afwijkt kan ik niets in het menu vinden om te de route te stoppen. Enigste mogelijkheid is volgens mij de activiteit te stoppen. Zolang je op de route zit heb je Rood kruisje op de kaart zodra je afwijkt niet meer zover ik weet.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 9433
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 28 okt 2022 11:31

Bij koersen kun je hem stoppen toch? Of heb ik het mis?
Het menu waar je hem ook aanzet bij de start dus.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 7145
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 28 okt 2022 13:56

wasbeer2006 schreef: 28 okt 2022 11:31 Bij koersen kun je hem stoppen toch? Of heb ik het mis?
Het menu waar je hem ook aanzet bij de start dus.
Dan zal ik een nieuwe koers moeten inladen om de andere te laten stoppen.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 9433
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 30 okt 2022 15:31

Net even getest.

Je moet de koers die je rijd weer selecteren, dan kun je hem stoppen.
Niet een andere laden, ja dat kan ook, maar dan heb je weer hetzelfde probleem

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 7145
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 30 okt 2022 17:47

wasbeer2006 schreef: 30 okt 2022 15:31 Net even getest.

Je moet de koers die je rijd weer selecteren, dan kun je hem stoppen.
Niet een andere laden, ja dat kan ook, maar dan heb je weer hetzelfde probleem
Top bedankt👌
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Plaats reactie