
Maar inderdaad er zijn veel mensen ongezond dik. Al valt het op mijn werk wel mee. Je kan ook best iets te zwaar maar nog steeds vrij gezond zijn en een goede conditie hebben.
Fiets Magazine nr. 6-2025 (incl. de Grand Depart special) is nu verkrijgbaar! Bestel jouw exemplaar zonder verzendkosten in onze shop, voor jezelf of als cadeau voor iemand anders!
ik word 29 dit jaar, vet% geschat door de weegschaal rond de 26% dus daar kan (en moet) nog wel wat af om in het gezonde interval te zitten. Daarbovenop zit dat ook nog eens grotendeels op mijn buik/tussen mijn organen, wat ook weer een ongezonde indicator is.
Mooie uitspraken, maar ik ben van mening dat suikers (gewoon een Koolhydraat), vet, eiwitten je vriend zijn alleen zoals met alles; met mate. Echt bijna alle voedingswaarde zijn je vriend, mits juist gebruikt. Ik ben wel benieuwd waarom koolhydraten je vijand zijn als zowel snelle als langzame suikers tot exact hetzelfde worden afgebroken door het lichaamEnzzo schreef: ↑17 mei 2022 23:20 Suikers zijn je vijand!! Als je veel suikers nuttigt en niet meteen alles weer opbrandt dan gaat je lichaam om voeding vragen.
Misschien moet je een systeem bedenken -evt met hulp van een diëtist- om eerst met snelle koolhydraten te fietsen en op het einde eiwitten te gaan verteren. Dat scheelt veel in je hongergevoel na een ritje….
Kan het niet zo zijn dat je jarenlang 's avonds gewend was om dan wat te eten, of dat de dietist je op die momenten (om je te helpen) je dan een soort snack voorschotelde?derxx schreef: ↑17 mei 2022 15:00 Ik vraag me echter wel af wat Wasbeer hiervoor zegt: "Je lichaam kan moe niet onderscheiden van honger." Ik merk dus wel als ik wat later opblijf 's-avonds dat ik dan ook echt honger begin te krijgen, dus inderdaad, als je moe wordt krijg je honger. Heb je hiervan een onderbouwing of meer info Wasbeer? Ik ben nl. wel benieuwd.