Vrouwenwielrennen 2021

Over de wielersport en zijn beoefenaars.
bakboord1
Forum-lid
Berichten: 799
Lid geworden op: 01 sep 2006 15:30

bakboord1 26 jul 2021 20:07

Maar wel een extra vrouw op een belangrijke positie!
Diversiteit mag wat kosten natuurlijk.

Gebruikersavatar
senior
Forum-lid
Berichten: 1570
Lid geworden op: 27 jul 2004 01:27

Gebruikersavatar senior 26 jul 2021 21:22

Zou het aan de genitaliën gelegen hebben dan?

Gebruikersavatar
timo2.0
Forum-lid HC
Berichten: 7420
Lid geworden op: 21 jan 2008 15:59

Gebruikersavatar timo2.0 27 jul 2021 00:45

Marianne Vos laat op Instagram maar weer eens zien dat ze een groot sportvrouw is...
.
Left Tokyo with an empty feeling.
A lot to talk about and things we should have done differently. It's all true and although we can't blame our team spirit, we blame ourselves for some wrong choices. Unfortunately we can't do it over again.

Above all I want to say congrats to @annakiesenhofer taking home gold after a strong and courageous race being in the break from km zero.

A bittersweet silver, but an Olympic medal where @annemiekvanvleuten can be proud of. A true example of pure determination and willpower.
https://www.instagram.com/mariannevosofficial/?hl=nl
fietsen doe ik net als een prof,
veel pillen, spuitjes en bloedtransfusies, anders wordt het een sof

Gebruikersavatar
timo2.0
Forum-lid HC
Berichten: 7420
Lid geworden op: 21 jan 2008 15:59

Gebruikersavatar timo2.0 27 jul 2021 01:26

Van Vleuten blogt uitgebreid over wat er mis ging...
.
Bij de Olympische Spelen in Tokyo heeft Annemiek zondag de zilveren medaille binnengesleept, haar eerste olympische plak. De Oostenrijkse Anna Kiesenhofer verraste vriend en vijand door, vanuit de vroege vlucht, solo de overwinning voor zich op te eisen. Annemiek kwam na een aanval in de slotkilometers alleen en juichend over de streep, in de veronderstelling dat ze had gewonnen, net als het merendeel van het peloton niet wetende dat Kiesenhofer vooruit was gebleven. Het brons ging naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini.“Het was mijn doel om in mijn best mogelijke vorm in Tokyo aan de start te verschijnen”, zo vertelt Annemiek. “Dat is sowieso gelukt. We kenden Anna Kiesenhofer niet en hebben de supersterke winnares zwaar onderschat. Dat neem ik mezelf wel kwalijk en dat kunnen we onszelf bij TeamNL allen kwalijk nemen. Kijkend naar de situatie die in koers was ontstaan en hoe ik reed, kan ik mezelf niets verwijten. Ik heb een dijk van een koers gereden, waar ik een zilveren medaille heb uitgesleept.”

Maar wat gebeurde er nu precies? Daarvoor moeten we allereerst terug naar het begin van de koers. Vijf rensters reden vrijwel direct weg en kregen ruim elf minuten voorsprong. Daaruit bleef Kiesenhofer over met de Poolse Anna Plichta en Omer Shapiro uit Israël. Annemiek ging, toen het verschil nog zo’n zes minuten was, alleen in de tegenaanval. “Dat ik 1.20 minuten voorsprong had op de groep achter me was daarbij het enige dat ik te horen kreeg. En dan ook nog van de cameramotor, want vanuit de organisatie was er geen enkele communicatie. Voor mij waren er op dat moment twee scenario’s; of ik rijd er alleen naartoe, of ik trek de anderen in gang, zodat er ook echt gekoerst wordt en dan krijgen we dat gat wel dicht. Anna, Demi en Marianne hadden daardoor een ‘free ride’, omdat die andere landen aan het werk moesten.”

Groep plots weer terug
Geen tijden doorkrijgend, wist Annemiek ook niet dat de groep achter haar weer dichterbij kwam. “Ik kreeg wel wat van de tijd af richting de kopgroep, maar niet heel veel. Toen kwamen ze tot mijn verrassing weer terug van het klimmetje. Op het korte klimmetje kwam Kasia Niewiadoma mij plots voorbij stuiven, terwijl ik geen enkele communicatie had gehad dat mijn voorsprong was teruggelopen. Daar miste ik ook Demi en Anna, dus ik dacht; wat is er gebeurd? Marianne vroeg aan mij toen ook wat de situatie vooraan was, maar dat kon ik niet vertellen, want dat had ik dus ook niet meegekregen. Wel was het toen volle bak koers en ik had het vertrouwen dat het ging lukken en we nog steeds voor goud konden rijden.”

Plichta en Shapira werden samen ingerekend, maar Kiesenhofer was een flinke tijd daarvoor al bij hen weggereden. “De miscommunicatie, waarbij ik dacht dat we voor goud reden, ontstond doordat wij te horen hadden gekregen dat Anna Plichta alleen vooruit was. Toen we die in hadden gerekend dacht ik dus dat we voor goud reden. Marianne zag met drie kilometer te gaan wel dat Kiesenhofer alleen vooruit was, maar toen was ik al weg en dat heb ik dus niet meegekregen. Dat zorgde ervoor dat ik dus dacht olympisch kampioen te zijn. Een heel vervelend moment en dat wil ik vooral parkeren. Het leek er ook lang op dat we voor de vierde plek reden en we hebben er nog zilver uitgesleept.”

Verwarring
Haar solo tegenaanval had Annemiek wel energie gekost. Dat merkte ze ook wel. “Zeker toen op de klim op de Fuji Speedway Ashleigh Moolman aanviel. Toen voelde ik wel dat het beste er wel af was, maar ik voelde me toch nog sterk. Daarna was het verwarrend, toen Anna dacht dat het 45 seconden was, ik 4 minuten en Marianne anderhalve minuut. Dat laatste was blijkbaar de tijd tussen de kop en de achtervolgers. Binnen ons kamp was het dus één en al verwarring. Die verwarring werd nog groter toen Marianne te horen kreeg dat Plichta alleen vooruit was en wij dat meekregen. Dus toen we haar terugpakten hadden wij zoals al gezegd het idee dat alles terug was.”

Het Nederlandse team nestelde zich op kop. Een sprint leek op komst. “Ik merkte dat ik niet meer super sterk was, dus dan gaan we de kaart Marianne trekken. Met het idee dat het 45 seconden was, reden we op kop en dacht ik dat we het dicht konden rijden voor haar en dat zij dan zeker kon winnen. Das mijn insteek. Moolman viel dus twee keer aan op de klim van de Speedway. Ik kon nog goed mee en Marianne ook, wat vertrouwen gaf. We kwamen daarbij nog door de pit lane van het circuit en daar heb ik het bord in het afzien ook gemist. Daar had ik echt het idee dat we voor goud aan het rijden waren, toen we de Poolse terug hadden gepakt.”

Eerste olympische medaille
In de slotkilometers wist Annemiek vervolgens weg te rijden bij de rest. “Anna viel eerst aan. Daar ben ik overheen geklapt. Toen was ik solo weg, op weg naar de gouden medaille, zo dacht ik. Dat bleek later dus niet zo te zijn, maar in de situatie die er was heb ik zilver wel écht gewonnen. Het is mijn eerste olympische medaille. Ik ben trots op hoe ik heb gereden en kan mezelf in ieder geval niets verwijten. De benen zijn goed en met die goede benen ga ik woensdag de tijdrit rijden.”
https://www.annemiekvanvleuten.nl/nieuw ... -in-tokyo/

Afbeelding
Afbeelding
fietsen doe ik net als een prof,
veel pillen, spuitjes en bloedtransfusies, anders wordt het een sof

lugosi
Forum-lid
Berichten: 2344
Lid geworden op: 06 aug 2009 23:19

lugosi 27 jul 2021 04:54

Prachtig hoe achteraf de werkelijkheid gerationaliseerd wordt.

De verklaring van Decroix die kort na de race contact had met Vos vertelde wel wat anders.

De smile op het gezicht van Anna tijdens het interview na de wedstrijd deed dat ook.

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 2230
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 27 jul 2021 06:56

timo2.0 schreef:
27 jul 2021 01:26
Van Vleuten blogt uitgebreid over wat er mis ging...


“Dat ik 1.20 minuten voorsprong had op de groep achter me was daarbij het enige dat ik te horen kreeg. En dan ook nog van de cameramotor, want vanuit de organisatie was er geen enkele communicatie. ....”
Daar zijn beelden van, en die zijn getoond op Sporza, met klank...

Ze vraagt eerst naar haar voorsprong op de groep, die wordt haar doorgegeven als 1min20. Erna wijst ze naar voor en vraagt naar haar achterstand op de leiders. Er wordt haar meegedeeld dat dat 5 minuten is. Ze schudt even met haar hoofd (goed beseffende dat ze weinig inloopt) en gaat er weer tegenaan.

Het was een aanval die getuigde van een grove onderschatting van de koerssituatie. En dat ze verzwijgt dat ze de info over haar achterstand doorkreeg, ondermijnt de geloofwaardigheid van de rest van haar getuigenis.
Afbeelding

bakboord1
Forum-lid
Berichten: 799
Lid geworden op: 01 sep 2006 15:30

bakboord1 27 jul 2021 08:23

senior schreef:
26 jul 2021 21:22
Zou het aan de genitaliën gelegen hebben dan?
Ongeschikt voor haar taak maar wel graag een vrouw met te weinig vlieguren op die plek hebben zo komt het op mij over.
Tijdens de koers had ze de zaken totaal niet onder controle en was ze niet bij machte om te schakelen naar een plan B of C.

Irrelevant of het een man of een vrouw is die de fouten maakt maar hier bekruipt me het gevoel dat de keuze voor haar er eentje is op basis van geslacht en niet op basis van kunde en ervaring.

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 6142
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 27 jul 2021 08:31

Heb ik de voorgaande wedstrijden ooit gehoord dat ze het niet goed deed?

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 30080
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 27 jul 2021 09:30

lugosi schreef:
27 jul 2021 04:54

De smile op het gezicht van Anna tijdens het interview na de wedstrijd deed dat ook.
Help mij even? Waar doel je op?
Vakantie begint boven de boomgrens!

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 2230
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 27 jul 2021 09:36

Mooie interviewsessie met Anna Kiesenhofer:

https://www.youtube.com/watch?v=QrwXnoLS74Q
Afbeelding

lugosi
Forum-lid
Berichten: 2344
Lid geworden op: 06 aug 2009 23:19

lugosi 27 jul 2021 11:06

daniel1975 schreef:
27 jul 2021 09:30
lugosi schreef:
27 jul 2021 04:54

De smile op het gezicht van Anna tijdens het interview na de wedstrijd deed dat ook.
Help mij even? Waar doel je op?
Haar gezicht toont dat ze niet meteen depressief gaat worden van hoe Annemiek haar imaginaire moment de gloire beleefde.

Sulla
Forum-lid
Berichten: 778
Lid geworden op: 19 jul 2018 14:49

Sulla 27 jul 2021 11:31

Anna van der Breggen van haar fiets getrokken door official.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/anna- ... ce=twitter

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers