Voor de nachtbrakers, als het niet meer over fietsen hoeft te gaan.

Corona en hoe dit jouw leven beïnvloedt

uninvitedguest
Forum-lid
Berichten: 1703
Lid geworden op: 05 aug 2007 14:19
Locatie: Omg. Eindhoven

uninvitedguest 16 okt 2020 17:40

Ik ken meerdere mensen die Corona hebben gehad en een aantal zijn overleden Wellicht heeft het in het Brabantse wat eerder en sneller huisgehouden, maar verhalen uit de eerste hand, ook vanuit direct betrokkenen uit het ziekenhuis, zijn verschrikkelijk. Mensen die het overleefd hebben, hebben maanden later nog klachten. En nee, dit betrof niet alleen oude mensen met onderliggend lijden.

Om dan nog één maal te reageren; ik ben dat hele gejank omtrent de maatregelen helemaal zat. Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat we zonder maatregelen de aantallen besmettingen niet omlaag krijgen. Deze maatregelen zullen we met elkaar moeten naleven. Maar hier in jankend NL heeft een ieder begrip voor de maatregelen, tenzij hem/haar ook maar een strobreed erdoor in de weg wordt gelegd.
Maatregelen prima, maar de theaters willen wel open
Maatregelen prima maar de horeca wil wel open
Maatregelen prima, maar de bioscopen willen wel open
Maartregelen prima, maar de festivalbranche wil wel door.
Enz, enz.
Lockdownfeestje? Asociaal
Illegaal feestje? Om te kotsen ,

Het enige waar ik geen begrip meer voor heb is dat ondanks alles men nog steeds de Coronamaatregelen
aan de laars denk te kunnen lappen. Ik snap werkelijk niet dat zaken/personen die deze maatregelen nu nog overtreden, niet direct fors beboet worden.

Ik heb meer dan begrip voor problemen van de mensen die met name zakelijk geraakt worden door deze Coronacrisis, maar net als met voorgaande crises word de ene wel/niet / harder geraakt dan de ander.

Deze crisis krijgen we er alleen onder wanneer we ons met elkaar aan de maatregelen houden, dus stop met janken en laten we ons er met elkaar doorheen bijten.

Enzzo herinnert ons er al in zijn vorige post aan: In Bergamo en omgeving werden tijdens de eerste golf de lijken per vrachtwagen naar begraafplaatsen 60 km verderop gebracht. Begrafenissen mocht niemand bij zijn. Ook in NL kon met het op een gegeven ( kort) moment niet meer op eigen kracht aan. patiënten hebben weken in Duitsland op de IC gelegen, simpelweg omdat men het in Nl niet meer aan kon.
Zonder maatregelen hadden we hier ook Italiaanse toestanden gekregen, weet ik uit eerste hand.

Ook nu zijn er verpleeghuizen waar de helft van de bewoners is overleden tussen de 1e en 2e golf in. Maar ja, dat betreft maar dor hout, dus dat geeft niks......
Doe alles wat je doet met hart en ziel.

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 38068
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 16 okt 2020 18:40

sloeren schreef: 16 okt 2020 17:08 Het is niet inconsequent, het is niet uitgelegd. In de eerste golf is duidelijk geworden dat enig vermaak geboden door de grootste volkssport heel erg werd gemist. Daarnaast gaar er relatief veel geld om in het voetbal.
Hockey is als het om aantallen kijkers gaat een futiele dwerg in vergelijking met voetbal.
Het niveau van andere sporten is geen enkel argument. Ik kan ook niet verzinnen waarom dat een argument zou moeten zijn.
Aan topsporters hoeven we niets uit te leggen. Die beroepsgroep is qua omvang nog kleiner dan de nagelspecialistes en die hoeven we ook niets uit te leggen.
Jij hebt duidelijk geen idee hoe een topsporter denkt en wat niet trainen betekent, zeker als je weet dat je internationale concurrentie wél door mag trainen.
En als je het hebt over kijkcijfers en belang, dan kan ik je tav de Eredivisie nog wel volgen. Maar 1e divisie en Dames natuurlijk totaal niet.


Onderstaand zijn we het dan weer wel over eens! Dat pappen en nathouden bij bewuste overtreding mag wel eens klaar zijn.
uninvitedguest schreef: 16 okt 2020 17:40 Het enige waar ik geen begrip meer voor heb is dat ondanks alles men nog steeds de Coronamaatregelen
aan de laars denk te kunnen lappen. Ik snap werkelijk niet dat zaken/personen die deze maatregelen nu nog overtreden, niet direct fors beboet worden.
Less is bore

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 38068
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 16 okt 2020 18:43

En tav corona in mijn omgeving: 1 collega is in maart 1.5 week goed ziek maar werd niet getest. Was waarschijnlijk corona (Tilburg, wintersport Ischgl, carnaval).
Nu twee weken geleden is die weer getest: geen klachten, wel positief.
Verder ken ik niemand persoonlijk met corona of die direct getroffen is bij zijn/haar naasten.
Less is bore

Gebruikersavatar
Enzzo
Forum-lid HC
Berichten: 8279
Lid geworden op: 18 jul 2018 11:21
Locatie: Frankrijk, Spanje, Italie

Gebruikersavatar Enzzo 16 okt 2020 18:57

uninvitedguest schreef: 16 okt 2020 17:40......cut...
Echt helemaal mee eens :winkthumb:

Gezeur in de marge omdat je een maskertje over je neus moet dragen is futiel ten opzichte van het niet afscheid kunnen nemen van je geliefden, ouders of andere dierbaren!
En het hele vocabulaire aan Widers-achtige bijnamen voor mondkapjes stuit me ook zwaar tegen de borst. Helemaal eens met SENIOR daarover!

En verder respecteer ik alle verhalen van mensen die zich wel geraakt voelen door deze crisis. Zoals eerder het verhaal van THE STUDENT. En dat van GASTHEERG.
Maar ook de nuance die iMac er in brengt met zijn verhalen uit de eerste lijn van het ziekenhuis.
En zelfs de verhalen waar ik me minder mee kan identificeren maar die ook gewoon een relaas zijn van hoe deze crisis je leven beïnvloedt.

Maar dat oeverloos geklaag heb ik echt mijn buik van vol!!
Nijdig over 't stuur Van uwen driewieler gebogen Ge waart nog kind
Ge ving nog nie veel wind

Gebruikersavatar
sloeren
Forum-lid
Berichten: 1860
Lid geworden op: 04 mei 2012 10:43
Locatie: Krimpenerwaard

Gebruikersavatar sloeren 16 okt 2020 19:02

Ik heb ongeveer 10 kennissen die Covid19 hebben gehad. Allemaal fitte, slanke sportieve mensen van een jaar of 45 met griepachtige klachten tijdens de eerste weken van de besmetting. De nasleep is echter een heel ander verhaal. De meesten hebben er stevige benauwdheidsklachten aan overgehouden. Sommigen hebben doorbloedingsproblemen en geheugenuitval. Iedereen heeft het gevoel langzaam te herstellen.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 5923
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 16 okt 2020 19:05

daniel1975 schreef: 16 okt 2020 18:43 En tav corona in mijn omgeving: 1 collega is in maart 1.5 week goed ziek maar werd niet getest. Was waarschijnlijk corona (Tilburg, wintersport Ischgl, carnaval).
Nu twee weken geleden is die weer getest: geen klachten, wel positief.
Verder ken ik niemand persoonlijk met corona of die direct getroffen is bij zijn/haar naasten.
Mijn broer (waarschijnlijk) in maart: 80% longfunctie kwijt, 1 dag op intensieve maar na behandeling met groeihormoon was ie een paar dagen later terug thuis zonder verdere problemen. Niet getest toen.
Wij zijn een week later een beetje grieperig geweest (mijn vrouw wat erger dan ik) maar ook niet getest, dus eigenlijk geen idee.

Voor de rest ken ik ook niemand (wel een paar mensen die positief getest zijn maar geen symptomen hebben/hadden)


Waar ik wel mijn buik vol van heb, is dat iedereen zijn vrijheden zo makkelijk opgeeft zonder dat er eigenlijk bewijs is dat deze maatregels ook maar iets toevoegen. Het is allemaal 'onderbuikgevoel' en 'gezond verstand' en nog van die dingen die niets met wetenschap te maken hebben.

We worden allemaal maar bang gemaakt, kinderen moeten opgroeien in angst (wordt binnen een paar jaar nog een serieus probleem) en de economie moet om zeep (in België nog vele malen erger dan in NL) zonder dat er enig bewijs is dat deze aanpak zou werken.

Na elke genomen maatregel is er geen enkel bewijs geweest in de cijfers dat het hielp (behalve een totale lockdown, maar ja dan is er heel snel geen geld meer om nog iets te betalen)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 8472
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 16 okt 2020 19:12

Volgens mij hebben afstand houden en minder contacten terdege geholpen
Maar dat wilden "we" niet meer.

Gebruikersavatar
sloeren
Forum-lid
Berichten: 1860
Lid geworden op: 04 mei 2012 10:43
Locatie: Krimpenerwaard

Gebruikersavatar sloeren 16 okt 2020 19:21

Klopt. Mijn plaatselijke hockeyclub is stevig aan het onderhandelen met de gemeente over de grenzen van het toelaatbare als het om hockeytrainingen van volwassenen gaat. Alles uit de kast om elkaar te kunnen blijven ontmoeten. :roll:
Ik heb geprobeerd de bestuurderen te wijzen op de bedenkelijkheid van deze actie maar sorteer meewarige reacties.

Gebruikersavatar
MarkVeenstra
Forum-lid HC
Berichten: 6125
Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
Locatie: Delft

Gebruikersavatar MarkVeenstra 16 okt 2020 19:32

is afstand houden dan niet meer de basisregel?
En is 1 van de belangrijkste huidige maatregelen op dit moment niet het aantal contacten terug naar groepen van max 4.., en niet meer dan 3 volwassenen per dag thuis te ontvangen?

En dat lijken me de meest practische, haalbare, maatregelen om het aantal contacten te beperken en daarmee het risico op besmettingen te verkleinen. Handhaven achter je voordeur kan natuurlijk niet, maar in de publieke binnen- en buitenruimte natuurlijk wel. Niet met strafbladen, maar de boetes nu op 95 euro lijkt mij prima.

Dan aanvullende maatregelen omtrent sportwedstrijden, evenementen en zelfs horeca, snap ik momenteel ook wel. Al lijden de goeden daar ook onder de minder goeden natuurlijk. Want zat restaurants waar je best goed en veilig op afstand kunt eten, maar ook zat vreetschuren waar dat totaal niet kon.

En mondkapjes als dringend advies, lijkt mij prima. En op scholen, in de gangen, als dat betekent dat je de scholen kunt openhouden.
Maar ik snap de weerstand tegen de verplichting ook heel goed. Zeker als de maatregel ten kostte gaat van de basisregels over afstand bewaren. En ik weet niet óf dat gaat gebeuren, maar het lijkt mij een risico.
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013

i-mac

i-mac 16 okt 2020 19:40

klaastuin schreef: 16 okt 2020 14:26 Volgens mij is de horeca in België nog open. Dus dan kun je nagaan wat mensen gaan doen. Of denk aan de Outlet in Roermond wat ook een internationale trekpleister is. Dat soort verkeer wil je ontmoedigen lijkt me.
Ook hier gaat alles dicht voor 4 weken. Na 2 weken wel een herziening. Dat men cafe"s sluit, dat kan ik ergens wel begrijpen. De laatste tijd werd aangetoond dat men het in veel gevallen niet al te nauw neemt met de gevraagde maatregelen. Maar de restaurants deden best veel moeite, en worden nu in één pennenveeg mee gestraft.

En dat allemaal omdat een deel van de bevolking halsstarrig weigert om een paar "kleine" zaken te doen (mondkapje dragen, afstand houden, handen wassen/ontsmetten). Mocht het van mij zijn, dan zou ik die groep mensen hard aanpakken. Neen, geen boete geven. Maar misschien verplichten om een paar vrije weekends mee te gaan helpen in een rusthuis op een Covid afdeling.

Op persoonlijk vlak gelukkig geen Covid slachtoffers. Maar beroepshalve weet ik dat het virus veel harder toeslaat dan menigeen durft te denken. En daar schuilt het gevaar. Sommigen denken dat het hen niet zal/kan overkomen, maar niets is minder waar.
Mentaal weegt het bij enorm veel mensen door, dat merk ik in mijn eigen omgeving. En ik begrijp zeer goed hoe het moet zijn voor jongeren. Voor hen is 2020 een verloren jaar. Ik probeer me gewoon even in hun plaats te zetten. Ik zou er ook zo over denken. Maar mijn boodschap aan hen is, hou nog even vol. Het komt goed, maar het heeft tijd nodig.
Laatst gewijzigd door i-mac op 16 okt 2020 19:51, 1 keer totaal gewijzigd.

hopjes
Forum-lid
Berichten: 794
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 16 okt 2020 19:42

[knip teveel info]
Laatst gewijzigd door hopjes op 02 nov 2020 12:48, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 8472
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 16 okt 2020 19:53

Ja, @hopjes, anderen vinden afstand houden onzin.

Gesloten