Frame breuk na afbreken achterpat

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
Gebruikersavatar
dropje73
Forum-lid
Berichten: 492
Lid geworden op: 28 okt 2010 01:08

Gebruikersavatar dropje73 06 jul 2017 13:23

mackersv2.0 schreef:
06 jul 2017 13:05
Is dit trouwens dezelfde fiets als die waarmee TS twee maanden terug ofzo van de weg werd gedrukt door een auto?
Ik meende ook ergens een regel van TS in dit topic gelezen te hebben die je zou kunnen lezen als was er onlangs een nieuw padje gestoken.
Maar dat blijft nog een beetje vaag allemaal.

Edit; terug gelezen en dit was volgens mij (als ik het goed begrijp) na het ontstaan van de schade, om te zien of hun de derailleur wel goed hadden afgesteld.
Wat ik ook weer een beetje vaag vind, die derailleur krijgt een beste klap in zo'n geval.
Carbon from the planet X
'I don't care' said Lapierre, ' I'm from France'.

Gebruikersavatar
Joskovic
Forum-lid
Berichten: 333
Lid geworden op: 15 feb 2017 11:40
Locatie: Eindhoven

Gebruikersavatar Joskovic 06 jul 2017 14:31

dropje73 schreef:
06 jul 2017 13:22
kan het wel begrijpen hoor van Mantel. Je ziet het niet vaak dat een dealer oid in een openbaar forum mee gaat discussieren
Ik ben het hier wel mee eens. Ik heb in dit topic nu al enkele malen gelezen dat het goed zou zijn als Mantel zelf zou reageren. Ik zou dat als ondernemer ook nooit doen. Uit eerste hand ervaring weet ik dat forums in 99% van de gevallen een verschrikking zijn als het gaat om garantieafhandelingen. Als fabrikant (of in dit geval ondernemer) je gaan mengen in een discussie met anderen die totaal geen belang hebben bij de claim, is dan wel het meest nutteloze (en vaak nog beschadigender) wat je kunt doen. Je kunt immers niets goeds zeggen.

Beter handelt Mantel het zelf achter de schermen positief af met de klant, waarna TS hopelijk hier kan melden dat alles naar tevredenheid is opgelost.

Keezx
Forum-lid HC
Berichten: 9340
Lid geworden op: 05 mar 2016 01:05

Keezx 06 jul 2017 15:04

Via een forum kan je ook een positief bericht verspreiden en wat tegenwicht bieden aan allerlei ongefundeerde kretologie.
Wel met de goeie argumenten dan graag....
Herhaal dit niet onnodig
Ik herhaal , herhaal dit niet onnodig

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 11670
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 06 jul 2017 15:21

Het is natuurlijk vrij uitzonderlijk dat een pat spontaan afbreekt. Ik kan de lezing van Mantel goed begrijpen. Als je eenmaal voor ieder eenzijdig verhaal over een schade de keuze moet gaan maken tussen de schade die een klant waarschijnlijk zelf veroorzaakt heeft vergoeden of je in allerlei bochten gaan wringen op een forum dan kun je geen fatsoenlijke zaak meer runnen.

Het is nu dus volgens de wet aan de koper om te bewijzen dat de schade spontaan is ontstaan. Helaas heeft Mantel het enige mogelijke bewijsmateriaal bij het oud ijzer gemikt. Ik schat in dat je in een rechtszaak redelijk sterk zult staan.
Campagnolo Ultra Dork

Gebruikersavatar
dropje73
Forum-lid
Berichten: 492
Lid geworden op: 28 okt 2010 01:08

Gebruikersavatar dropje73 06 jul 2017 15:35

Ernie C. schreef:
06 jul 2017 15:21
Ik schat in dat je in een rechtszaak redelijk sterk zult staan.
Dan is het net de vraag of de TS het ziet zitten om die weg in te slaan...
Carbon from the planet X
'I don't care' said Lapierre, ' I'm from France'.

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 11670
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 06 jul 2017 15:37

Nu hij weet dan Mantel hier meeleest zal hij hier in ieder geval moeten zeggen van wel :mrgreen: .
Campagnolo Ultra Dork

Gebruikersavatar
Sieper
Forum-lid
Berichten: 1747
Lid geworden op: 07 okt 2013 17:36

Gebruikersavatar Sieper 06 jul 2017 16:27

Moeten we dit nu met de mantel der liefde bedekken of moeten we iemand de mantel uitvegen, dat is de vraag!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Joskovic
Forum-lid
Berichten: 333
Lid geworden op: 15 feb 2017 11:40
Locatie: Eindhoven

Gebruikersavatar Joskovic 06 jul 2017 16:44

Keezx schreef:
06 jul 2017 15:04
Via een forum kan je ook een positief bericht verspreiden en wat tegenwicht bieden aan allerlei ongefundeerde kretologie.
Wel met de goeie argumenten dan graag....
Theoretisch wel ja, maar dat werkt in de praktijk niet. Zoals ik al zei is Mantel aan niemand verplicht om zich te verantwoorden, behalve aan TS, en biedt het geen enkel nut om in discussie te gaan met derden op een internetforum. Dat draait altijd uit op een welles/nietes spelletje vanwege enkelen die niet inhoudelijk kunnen discussieren.

Ik heb zelf louter goede ervaringen met Mantel, ook qua garanties maar goed, ik heb dan ook nog nooit voor een dermate hoge kostenpost gestaan als TS.

Rob71
Forum-lid
Berichten: 484
Lid geworden op: 16 feb 2017 11:06

Rob71 06 jul 2017 16:48

Weet je wat het nadeel is met dit soort dingen. We roepen met zijn allen vanalles, maar we hebben maar 1 kant van het verhaal gehoord.

Al met al heeft niemand in dit geval gezien wat er nou echt voor schade was. Was de derailleur aan de binnenkant beschadigd, dan kun je stellen dat hij tegen de spaken is geslagen. Was hij in de kooi flink gekrast, dan is er wellicht iets misgegaan met de ketting. Is hij echter aan de buitenkant beschadigd dan neigt het toch eerder naar een val, Is hij krom en gedeukt dan is het wellicht een tak tussen het wiel... Al met al weten we niks maar roepen we wel vanalles.

En ja, het zou mooi zijn als Mantel hier reageert. Maar er is nog geen enkel positief woord gezegd hier over Mantel. Op een enkele reaktie na zijn er weinig die begrip hebben getoond voor Mantel. Whatever Mantel hier zou zeggen zou toch weer in tig extra reakties negatief worden gedraaid. Dus ik snap wel dat ze het niet doen.

En je kunt natuurlijk twitteren hoe klote Mantel is, maar dat is inderdaad chantage toch. Onder het mom... Je moet doen wat ik wil, want anders zeg ik tegen de wereld dat je een klootzak bent.

Ik geloof nog steeds dat TS de beste intenties heeft en dat het niet zijn schuld is, maar nogmaals. Ik ben er niet bij geweest, dus ik geloof net zo goed dat het ook wel eens 180 graden omgedraaid kan zijn.

groeten
Rob

Wilier_Granturismo
Forum-lid
Berichten: 136
Lid geworden op: 18 mar 2012 14:56

Wilier_Granturismo 06 jul 2017 17:56

Na een dag werken, weer een hoop nieuwe reactie's.
Ik begrijp dat sommige van jullie vinden dat het verhaal inderdaad van 1 kant komt, ik kan hier uiteraard niets aan veranderen. Als Mantel niet met een statement wil komen is dat hun goed recht. Ik weet niet meer dan de info die ik met jullie heb gedeeld (de mail die ik heb gehad).

Tevens wil ik benadrukken dat ik en mijn familie echt al vele fietsen bij Mantel hebben gekocht en dat we niet zomaar een keer wat kopen daar en daarna nooit meer daar terug gaan. Zowat alle spullen komen bij Mantel vandaan. Zowel grote uitgave (fietsen) als kleine (onderdelen + kleding) als zeer klein (bandjes, repen) komen altijd bij Mantel vandaan. Het is juist daarom dat ik me als klant enorm in de steek gelaten voel door de reactie's en manier van communiceren van Mantel. Dat je er samen niet direct uitkomt is tot daar aan toe en vaak moet de ene partij iets meer geven als de andere (zo is het toch wel een beetje in het leven). Maar in dit geval is het in mijn ogen wel heel veel in 1 richting.

De situatie van het in de berm gereden zijn (ander topic) was met mijn oudere winterfiets, gelukkig had ik toen absoluut geen schade en had ik alleen een fiets die volledig onder de bagger zat (inclusief mezelf).

Het noemen van de namen in een eerder bericht was een bewuste actie, misschien niet de meest nette actie. Echter heb ik dit gedaan om te kijken of Mantel wel of niet meeleest op het forum. De achterliggende gedachte is om ze een inkijk te geven in wat het doet met iemand als er een situatie ontstaat zoals deze.

Graag had ik deze situatie gewoon fijn met Mantel opgelost en er zijn waarschijnlijk mensen zoals o.a Havana bij wie dit wel gelukt is. helaas heb ik die ervaring momenteel niet.

Ik vrees echter dat de ontstane situatie niet meer fatsoenlijk zal worden afgehandeld, na de mail van gisteren van Mantel met daarin een nog hogere kostenpost qua reparaties terwijl Cube aangeeft meer korting op een nieuw frame te hebben gegeven bevestigd dit voor mij.

Een gerechtelijke gang is wel een hele zure manier om dit te gaan uitvechten, beide partijen zitten hier denk ik niet op te wachten. Ik overweeg de mogelijkheden die te nemen zijn.

Ik heb nog wel foto's van de schade, ik denk alleen dat deze niet de juiste details bevatten waar sommige van jullie naar vragen. Zal zo eens proberen om deze in dit topic te krijgen.

Wilier_Granturismo
Forum-lid
Berichten: 136
Lid geworden op: 18 mar 2012 14:56

Wilier_Granturismo 06 jul 2017 18:00

Foto 1 breuk in frame
Foto 2 Krasje op derailleur (voor degene die denken dat ik gevallen ben, hier het tegendeel bewezen hopelijk)
Foto 3 breuk van pat.

(sorry foto's staan niet recht)
IMG_2282.JPG
IMG_2275.JPG
IMG_2268.JPG
Laatst gewijzigd door Wilier_Granturismo op 06 jul 2017 18:02, 1 keer totaal gewijzigd.

baron062
Forum-lid
Berichten: 1064
Lid geworden op: 25 nov 2004 10:37

baron062 06 jul 2017 18:01

Chantage zou ik het niet willen noemen, eerder eindelijk een middel om, als je denkt dat je gelijk hebt, niet via de rechter (tegen stevige kosten) je gelijk proberen te halen. En aangezien dat dit een openbaar medium is, staat het Mantel volledig vrij hun kant van het verhaal te vertellen. Dat doen ze niet, welnu dat is een keuze.

Ik heb het idee dat de financiele gevolgen van garanties nog veels te vaak op het bord van de consument belanden, die door de detaillist afgepoeierd worden.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: t2300