Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Sigma Rox 10 GPS

Gebruikersavatar
Le Grimpeur
Forum-lid
Berichten: 2624
Lid geworden op: 24 nov 2009 14:37

Gebruikersavatar Le Grimpeur 06 sep 2015 17:52

Nee en ik heb ook niet veel moeite gedaan om te gaan 'peuren' naar mogelijke 'zichtbare' veranderingen.

Op het (Duitse) forum van rennrad-news.de las ik in het Sigma Rox 10 topic wel het antwoord dat een van de forumleden van Sigma kreeg n.a.v. een opmerking over het ontbreken van een 'Changelog':

“Leider gibt es noch keinen Changelog für diese Firmware-Version. Wir bedanken uns für den Hinweis und werden in Zukunft einen zur Verfügung stellen.“
60 x Ventoux

Fietser_1971
Forum-lid
Berichten: 186
Lid geworden op: 30 aug 2015 11:47

Fietser_1971 11 sep 2015 10:42

Nou, wie weet beteren ze bij sigma wat dit betreft hun leven nog.

Gebruikersavatar
merlin64
Forum-lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 sep 2013 10:31

Gebruikersavatar merlin64 04 nov 2015 13:16

Sids ik mijn FW heb ge updatet naar F-SGB-20-1508311 lijkt het of de GPS tijd 12uur achter loopt, dus bijvoorbeeld een rit van vanmorgen met starttijd:4-11-2015 07:57 komt in Sigma Data Center 4.0.8 tevoorschijn met een starttijd: 03-11-2015 19:57 :shock:
Dit houdt dus in dat volgens mij alle GPS logtijden 12 uur achter lopen wat dus ongewenst is.
Heeft iemand meer hier last van?

Rob.

Gebruikersavatar
richard-w
Forum-lid
Berichten: 608
Lid geworden op: 16 aug 2007 21:29

Gebruikersavatar richard-w 04 nov 2015 19:51

merlin64 schreef:Sids ik mijn FW heb ge updatet naar F-SGB-20-1508311 lijkt het of de GPS tijd 12uur achter loopt, dus bijvoorbeeld een rit van vanmorgen met starttijd:4-11-2015 07:57 komt in Sigma Data Center 4.0.8 tevoorschijn met een starttijd: 03-11-2015 19:57 :shock:
Dit houdt dus in dat volgens mij alle GPS logtijden 12 uur achter lopen wat dus ongewenst is.
Heeft iemand meer hier last van?

Rob.
Ik heb ook deze versie erop. Maar ik heb dit probleem niet. Misschien even een reset doen? En is het dan opgelost.

Gebruikersavatar
merlin64
Forum-lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 sep 2013 10:31

Gebruikersavatar merlin64 05 nov 2015 07:45

Inderdaad, ROX gereset en alles opnieuw erin zetten is de oplossing. Hij werk weer als vanouds :like:

Rob.

ROBteV
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2015 10:40

ROBteV 21 nov 2015 14:34

4 weken geleden overgestapt van Garmin 705 op Rox 10.
Puur genieten, zoveel info. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van de koppeling met het Data Center is een verademing vergeleken met de (verouderde?) programma's voor de Garmin.

1 vraag en 1 bevinding:

- door het 'spelen' met zelf samengestelde routes in Data Center heb ik nu veel onzin routes op mijn Rox 10 onder 'Stored Tracks'. Weet iemand hoe ik die kan verwijderen?

- Rox 10 echt niet (!!!) compatible met GSC10 snelheid/cadanssensor van Garmin. Rox 10 geeft 3% te weinig afstand aan. Alles geprobeerd (nieuwste firmware, gereset, alleen spaakmagneet, met/zonder hartslagmeter, hoge snelheid, lage trapfrequentie, goede nieuwe batterij, etc.), maar het blijft 3%. Heel vervelend dat daardoor de gemiddelde snelheid in één klap 1 km/h zakt! (De actuele snelheid wordt wel precies goed aangegeven en mijn wielomtrek is echt goed ingesteld).
Gelukkig kon in via Marktplaats voor een redelijke prijs de originele Rox-sensoren overnemen en is alles opgelost.
Jammer dat Sigma niet reageert op mijn melding.

Gebruikersavatar
merlin64
Forum-lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 sep 2013 10:31

Gebruikersavatar merlin64 23 nov 2015 08:01

ROBteV schreef:
- door het 'spelen' met zelf samengestelde routes in Data Center heb ik nu veel onzin routes op mijn Rox 10 onder 'Stored Tracks'. Weet iemand hoe ik die kan verwijderen?
Als je de Rox aan Datacenter koppelt kun je in het routemenu rechts boven kiezen tussen "mijn routes", "GPSsies" en "Apparaat". Als je Apparaat aanklikt zie je alle routes die in de Rox zijn opgeslagen, die routes kun je selecteren en dan verwijderen.

Rob.

Gebruikersavatar
bigfloor
Forum-lid
Berichten: 997
Lid geworden op: 14 apr 2008 19:16
Locatie: Hengelo

Gebruikersavatar bigfloor 05 dec 2015 18:15

Er is een nieuwe versie van het Datacenter uitgekomen, natuurlijk weer zonder changelog.
Versie 4.0.10

http://dcupdate.sigmasport.com/nl/
Canyon Aeroad in 2XL: 2021 CF SLX, Ultimate in 3XL: CF SL 2018 EL & AL SLX (Tacx NEO)

Gebruikersavatar
bigfloor
Forum-lid
Berichten: 997
Lid geworden op: 14 apr 2008 19:16
Locatie: Hengelo

Gebruikersavatar bigfloor 05 dec 2015 18:20

En nog ff een duke PLUS voor de support van Sigma.
Het doorzichtige laagje (soort dikke folie) op mijn Rox 10 begon los te raken, tevens werkte de barometrische hoogtemeter niet meer goed.
Contact gezocht met Sigma Duistland, aangegeven dat ik em veel gebruik en geen weken wilde missen.
Antwoord was, stuur maar naar ons op, meestal met 2-3 dagen weer werkend terug.
Nog een aankoopbewijs nodig ? Nee hoor, alleen serienummer is voldoende.

Van de week opgestuurd (vanuit Duitsland, woon vlak bij de grens), 2 december bij hen binnengekomen, en opdezelfde dag ook een vervangende unit opgestuurd gekregen (naar maatje van mij in Duitsland). Vandaag (5 dec) binnengekomen een splinternieuwe (incl nieuwe stuurhouder zelfs).

Ik kan weer verder !
Canyon Aeroad in 2XL: 2021 CF SLX, Ultimate in 3XL: CF SL 2018 EL & AL SLX (Tacx NEO)

Gebruikersavatar
leocuypers
Forum-lid
Berichten: 491
Lid geworden op: 10 feb 2005 22:10

Gebruikersavatar leocuypers 06 dec 2015 12:40

bigfloor schreef:Er is een nieuwe versie van het Datacenter uitgekomen, natuurlijk weer zonder changelog.
Versie 4.0.10

http://dcupdate.sigmasport.com/nl/
de grootste wijzigingen/toevoegingen zijn:
1) er kunnen nu pdf gemaakt worden met vele instellingen (mooie toevoeging)
2) verbeterde functies voor uploaden naar strava, enz

Gebruikersavatar
leocuypers
Forum-lid
Berichten: 491
Lid geworden op: 10 feb 2005 22:10

Gebruikersavatar leocuypers 06 dec 2015 12:43

bigfloor schreef:En nog ff een duke PLUS voor de support van Sigma.
Het doorzichtige laagje (soort dikke folie) op mijn Rox 10 begon los te raken, tevens werkte de barometrische hoogtemeter niet meer goed.
Contact gezocht met Sigma Duistland, aangegeven dat ik em veel gebruik en geen weken wilde missen.
Antwoord was, stuur maar naar ons op, meestal met 2-3 dagen weer werkend terug.
Nog een aankoopbewijs nodig ? Nee hoor, alleen serienummer is voldoende.

Van de week opgestuurd (vanuit Duitsland, woon vlak bij de grens), 2 december bij hen binnengekomen, en opdezelfde dag ook een vervangende unit opgestuurd gekregen (naar maatje van mij in Duitsland). Vandaag (5 dec) binnengekomen een splinternieuwe (incl nieuwe stuurhouder zelfs).

Ik kan weer verder !

dit zelfde heb ik een 3 tal maanden terug ook gehad, het leek alsof kleine krasjes de toplaag aantastte. Contact opgenomen met Sigma, en een week later was alles geregeld.
Mijn rox 10 was een van de eerste (bijna 2 jaar oud) . ik hoop voor sigma dat het alleen bij de eerste modellen was, anders krijgen ze alles terug.

Fietser_1971
Forum-lid
Berichten: 186
Lid geworden op: 30 aug 2015 11:47

Fietser_1971 16 jan 2016 11:06

Ik gebruik Datacenter op mijn Android tablet. De nieuwe versie ziet er wat gelikter uit en voegt meer upload mogelijkheden toe zodat je nu direct naar Facebook kunt delen in plaats van alleen maar naar strava. Overigens heb ik nog steeds het issue dat na upload naar strava mijn calorie verbruik ongeveer gehalveerd wordt (in strava).

Verder werkt het prima.

Ik heb mijn rox nu ongeveer een half jaar en er zit al een vette kras op het scherm, terwijl ik er toch echt voorzichtig mee ben. Is gewoon erg kwetsbaar. Er beginnen nu ook hele kleine krasjes te ontstaan.
Als hij niet gebruikt wordt doe ik de rox nu in zo'n telefoon sok die we nog hadden liggen.

Plaats reactie