Wat is nou eigenlijk goed?
-
- Forum-lid
- Berichten: 1791
- Lid geworden op: 04 aug 2010 01:20
@Bongo; Ben eigenlijk ook wel geinteresseerd in je cakerecept. @Wheely; Je hebt juist iets met veel calorieen nodig, weet je wel wat je verbrand bij een duurritje?! Dan helpt een appeltje je niet. Beter is iets met royaal "direkte" suikers, en weinig vet..
@Bongo Waarom post je het recept niet gewoon hier? kunnen anderen het ook eens proberen. Gewone cake is namelijk nogal vet en zou ik daarom niet nemen, dat is namelijk 1:1:1:1 van bloem suiker, boter & ei en ik vind 25% vet toch wel veel en gewone suiker kost ook een extra slag in je lichaam om te kunnen verbranden
Op aanvraag van velen; Je kunt hem trouwens lang bewaren. Hoe langer je hem bewaart hoe minder droog en lekkerder (persoonlijk) hij wordt.
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
• 600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
• 150 g gehakte amandelen
• 1 tl kaneel
• 200 g bruine suiker
• 2 eieren
• 1 snufje zout
• 250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
• 600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
• 150 g gehakte amandelen
• 1 tl kaneel
• 200 g bruine suiker
• 2 eieren
• 1 snufje zout
• 250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.
goede wielrenners hebben altijd tegenwind
Is dat isostar spul goed, dat is voor tijdens het rijden.
Het schijnt energie te geven, en in combinatie met mueslirepen, is dat dan een goed iets voor mijn voeding? en dan natuurlijk een bidon met water erbij.
Moet je die gelletjes ook met water erbij "eten"?
Ohja, ik moet er wel bijvermelden dat ik het ook leuk vind als mijn buik wat strakker wordt.
Dat is ook een klein redentje waarom ik ben gaan wielrenne haha
Moet ik dan nog op iets extra's letten?
Het schijnt energie te geven, en in combinatie met mueslirepen, is dat dan een goed iets voor mijn voeding? en dan natuurlijk een bidon met water erbij.
Moet je die gelletjes ook met water erbij "eten"?
Ohja, ik moet er wel bijvermelden dat ik het ook leuk vind als mijn buik wat strakker wordt.
Dat is ook een klein redentje waarom ik ben gaan wielrenne haha
Moet ik dan nog op iets extra's letten?
-
- Forum-lid
- Berichten: 410
- Lid geworden op: 20 feb 2007 14:50
Het hangt ervan af hoe je lichaam in elkaar zit en hoe scherp je al staat. Ik kan een rustige duurtraining van 4 uur afwerken met isostar in de drinkfles en een minimum aan vast voedsel. De intensiteit is laag, er zit vet genoeg als voorraad en ik ben erop getraind. Je wil gewoon geen hongerklop krijgen, zo een waardoor je dus volledig stil valt. Als je op zo'n lange tocht weinig binnenspeelt en veel verbrandt boek je dus winst wat gewicht betreft.
Laat me diezelfde vier uur in de Vlaamse ardennen afleggen, dan weet ik dat ik wel elk uur moet bikken, of ik red het niet. En in de Alpen al helemaal niet. In die situaties moet je dus vooral niet aarzelen om te eten, want dan ga je sterren zien.
Anderzijds: als je wil afvallen door te fietsen zijn het echt niet die paar sultana's tijdens je rit die het verschil maken. Wel je globale eetgewoontes. En dan is de verhoogde eetlust na een lange rit natuurlijk een valkuil! Noteer eens een paar dagen wat je eet en drinkt, en tel de calorieën. Op wielersportinfo.nl staan wat rekenmodellen die aangeven wat je ongeveer verbrandt. Dan zie je al snel waar de plussen en de minnen zitten. Vervolgens kun je ook snel zien waar je snel winst kun boeken door te verminderen of te laten.
Ik pakte het een paar jaar geleden zo aan en weet ondertussen hoe ik lichter kan worden.
Laat me diezelfde vier uur in de Vlaamse ardennen afleggen, dan weet ik dat ik wel elk uur moet bikken, of ik red het niet. En in de Alpen al helemaal niet. In die situaties moet je dus vooral niet aarzelen om te eten, want dan ga je sterren zien.
Anderzijds: als je wil afvallen door te fietsen zijn het echt niet die paar sultana's tijdens je rit die het verschil maken. Wel je globale eetgewoontes. En dan is de verhoogde eetlust na een lange rit natuurlijk een valkuil! Noteer eens een paar dagen wat je eet en drinkt, en tel de calorieën. Op wielersportinfo.nl staan wat rekenmodellen die aangeven wat je ongeveer verbrandt. Dan zie je al snel waar de plussen en de minnen zitten. Vervolgens kun je ook snel zien waar je snel winst kun boeken door te verminderen of te laten.
Ik pakte het een paar jaar geleden zo aan en weet ondertussen hoe ik lichter kan worden.
[quote="Bongo"]Op aanvraag van velen; Je kunt hem trouwens lang bewaren. Hoe langer je hem bewaart hoe minder droog en lekkerder (persoonlijk) hij wordt.
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
150 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
200 g bruine suiker
2 eieren
1 snufje zout
250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen. [/quote]
Volgens mij ben je een scheut brandy vergeten.........
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
150 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
200 g bruine suiker
2 eieren
1 snufje zout
250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen. [/quote]
Volgens mij ben je een scheut brandy vergeten.........
Een voorverpakte reep peper- of ontbijtkoek, een 0,75 liter bidon voeding met ~50 g langzame koolhydraten (maximize) en een 0,5 liter bidon met water zijn bij mij op het moment afdoende voor 4 uur. Wel van tevoren goed eten natuurlijk! In het begin van de winter had ik bovengenoemde hoeveelheid koolhydraten nodig voor 2 uurtjes bij dezelfde intensiteit. Efficiëntie is trainbaar, zo blijkt .
KTM Toryn 2011 teamfiets // Trek 1400
Weys KTM Racing Team
Weys KTM Racing Team