"Gehalte Cafestol: laagst" geldt voor filterkoffie.
Maar het is ook het laagst voor perculator gezette koffie
En het is ook het laagst voor koffie van koffiepads.
Ja, jongens.., wat is het nou??? Kan toch niet overal het "laagst" zijn, of wat?
Het grote koffie topic
- MarkVeenstra
- Forum-lid HC
- Berichten: 6112
- Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
- Locatie: Delft
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013
Canyon Ultimate AL 2013
Waarom niet, je kan toch ook 'ex aequo' winnen?MarkVeenstra schreef: ↑07 mei 2019 12:34 "Gehalte Cafestol: laagst" geldt voor filterkoffie.
Maar het is ook het laagst voor perculator gezette koffie
En het is ook het laagst voor koffie van koffiepads.
Ja, jongens.., wat is het nou??? Kan toch niet overal het "laagst" zijn, of wat?
+1 voor de bonen van Fascino. De Peru Tunki is mijn favoriet. Die is lekker all round en toch bijzonder.Janar schreef: ↑07 mei 2019 10:37 Koffie: Cappuccino maar van goede filterkoffie kan ik ook genieten.
Koffiemerk: Fascino koffie momenteel
Apparaat: Bezzera Magica
Koffiemaler: Quamar M80E on demand
Binnenkort de espresso shots finetunen voor een nog betere kwaliteit. Eventueel nog de maler vervangen voor een betere.
In het verleden: bialetti(nog steeds in bezit voor 1 keer per jaar ofzo); Solis machine met interne maler en een Jura. Allemaal prima dingen maar ik ben erg tevreden met de huidige setup.
Ik heb een Siemens volautomaat met ingebouwde melkopschuimer. Lekker een macchiato met één druk op de knop. Een Jura zal vast beter zijn maar uiteindelijk gaat het om goede (vers gebrande) bonen en een goed gereinigd apparaat. De rest zijn details. Als het pakketje ven Fascino binnen is en het apparaat net gereinigd, heb ik de lekkerste koffie. Dat is ook de reden dat in de betere (Italiaanse) koffiebars de koffie zo lekker is. De omloopsnelheid is zo hoog dat er iedere keer aanvoer is van vers gebrande bonen.
Wat gezonder is boeit mij niet zoveel. Alcoholvrij bier is ook gezonder dan echt bier...
Campagnolo Ultra Dork
Heb alweer een tijdje een Saeco Intelia, daarvoor een La Cimbali Domus. Volgens mij is een espressomachine uiteindelijk niet veel meer dan een paar basale onderdelen die er voor zorgen dat water op een juiste temperatuur op de juiste druk door de gemalen bonen kan lopen. Ik vergelijk het wel eens met een CV ketel, daar moet je ook niet teveel extra toeters en bellen op bedenken die alleen maar stuk kunnen gaan.
In tegenstelling tot auto's, fietsen, pakken ben ik met een espresso machine of cv ketel erg functioneel ingesteld. Ik zie dus niet in wat een Jura beter zou kunnen dan een goedkopere machine, Langer meegaan doen ze (mits netjes onderhouden) ook niet echt. Ze zien er wel mooi uit en omdat het uit Zwitserland komt lijkt het een "kwaliteitsimago" te hebben. En die inbouw Miele's en Siemens' begrijp ik op dat prijsniveau al helemaal niet.
In tegenstelling tot auto's, fietsen, pakken ben ik met een espresso machine of cv ketel erg functioneel ingesteld. Ik zie dus niet in wat een Jura beter zou kunnen dan een goedkopere machine, Langer meegaan doen ze (mits netjes onderhouden) ook niet echt. Ze zien er wel mooi uit en omdat het uit Zwitserland komt lijkt het een "kwaliteitsimago" te hebben. En die inbouw Miele's en Siemens' begrijp ik op dat prijsniveau al helemaal niet.
Ook ik drink elke ochtend een kop koffie en ook voor het fietsen gaan uiteraard.. Thuis heb ik gemakkelijkheidshalve een Nespresso machine staan. Onderweg durf ik wel eens in een fietsgerelateerde koffiezaak te stoppen voor een flat white of een cortado. Mijn adresjes zijn Peloton de Paris (Mechelen), Le Coffee Ride (Coo - Stavelot) of MUR (Huy).
Staan nog op het lijstje om eens een bezoekje te brengen: Pedaleur de Flandres (Gent), Fixed Gear Coffee (Valkenburg) en Alley Cat Bikes (Maastricht).
Staan nog op het lijstje om eens een bezoekje te brengen: Pedaleur de Flandres (Gent), Fixed Gear Coffee (Valkenburg) en Alley Cat Bikes (Maastricht).
Goeie adresjes. Ga zeker ook eens langs bij Café Coureur. Binnenkort terug open, is verhuisd, van een vierkantshoeve in Kortessem naar een nieuw fietshotel/café in Kerniel. Zou ergens in mei moeten heropenen. De waard is een toffe fietsgekke kerel.
Mijn stamcafé is Le Coffee Ride, ben er elk weekend wel te vinden. Jeroen is een coole gast!
Al een flink aantal jaren een Jura C5 en favoriete bonen zijn de Julius Meinl Espresso Wiener Art.
Aparte is dat ik er nu achter kom dat deze niet meer op de Julius Meinl website staat. Discontinued? Of vervangen door iets anders. Dat moeten we uitzoeken voordat onze voorraad op is.
Aparte is dat ik er nu achter kom dat deze niet meer op de Julius Meinl website staat. Discontinued? Of vervangen door iets anders. Dat moeten we uitzoeken voordat onze voorraad op is.
Mijn favoriet is de Gaggia Brera met stoompijpje. Verder voordeel is dat je de hoeveelheid koffie per cup en de maalgraad zelf kunt regelen.
Koffie nu is, na enkele omzwervingen van een dure koffie, terug getuned naar de Lidl Dark Roast.
Smaakbeleving is hetzelfde. Heb de indruk dat er veel humbug rond getoeterd wordt over koffie en wat mij alleen interesseert is hoe die smaakt en niet hoe die heet.
Melk opschuimen met dat ding gaat uit de kunst en levert een mooie microschuim op waar menig barrista jalours op zou worden.
Neem 's morgens en 's middag even de tijd voor een koffie momentje...
En dat moment is nu aangebroken.
Tot straks .
Koffie nu is, na enkele omzwervingen van een dure koffie, terug getuned naar de Lidl Dark Roast.
Smaakbeleving is hetzelfde. Heb de indruk dat er veel humbug rond getoeterd wordt over koffie en wat mij alleen interesseert is hoe die smaakt en niet hoe die heet.
Melk opschuimen met dat ding gaat uit de kunst en levert een mooie microschuim op waar menig barrista jalours op zou worden.
Neem 's morgens en 's middag even de tijd voor een koffie momentje...
En dat moment is nu aangebroken.
Tot straks .
...
+1 zoals hiervoor al geschetst, belangrijker dat je je machine goed reinigt. Dark roast van HEMA doet het hier ook uitstekend.
Er is inderdaad heel veel koffiesnobisme in deze wereld. Iemand als Laurens ten Dam heeft daar ook een handje van.
Aardig filmpje van GCN:
https://www.youtube.com/watch?v=uWZRqlLbc7U
Vanaf minuut 9:10 gaat t over de impact van boon/branding/water/zettechniek.
Boon en (zuiverheid/hardheid) water bepalen voornamlijk smaak.
https://www.youtube.com/watch?v=uWZRqlLbc7U
Vanaf minuut 9:10 gaat t over de impact van boon/branding/water/zettechniek.
Boon en (zuiverheid/hardheid) water bepalen voornamlijk smaak.