Het grote koffie topic
Hier een Rocket Mozzafiato type V met een Ascaso maler 58mm schijven. We vinden de Australian dark roast bonen erg lekker. Maar nu houd ik toch wel van sterke smaken. Ik vind bijvoorbeeld kastanjehoning ook lekker, en m'n eigen basilicumpesto... en... en... en...
Laatst gewijzigd door fred404 op 08 mei 2019 22:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik heb exact dezelfde set-up en koffieleverancier
Gebruik Grande Alta - Echt super lekker
Afzien is de kunst om je protesterende organen in slaap te wiegen... onamihs stal die van P.Winnen.
Bij ons een Jura C5 met enkel bonen van Fascino. Ook wel eens een single origin of overstock van ze, maar meestal gewoon de Initio Pittig.
Voor de idiote prijzen die Jura voor onderhoud vraagt breng ik hem overigens niet weg. Als je een racefiets kunt onderhouden dan is een zetgroep uit- en inbouwen niet echt spannend.
Voor de idiote prijzen die Jura voor onderhoud vraagt breng ik hem overigens niet weg. Als je een racefiets kunt onderhouden dan is een zetgroep uit- en inbouwen niet echt spannend.
When I see a person on a bicycle I have hope for the future of the human race.
- H.G. Wells
- H.G. Wells
Peru Tunki ken ik niet. Momenteel Romana maar deze heb ik per ongeluk verkeerd besteld; gewoon goede koffie. Peru Tunki ga ik eens een keer proberen!
Top set dus!
Grande Alta is ook goed. Die komt wel weer terug.
Wie de langzame rit niet eert, is de snelle niet weerd.
-
- Forum-lid
- Berichten: 141
- Lid geworden op: 30 apr 2014 19:52
Apart dat het dan een quickmill heet...devriesman schreef: ↑08 mei 2019 18:26 Hier een Quickmill.
Lekker eenvoudig.
Niet snel een bakkie zetten. Minstens een kwartier opwarmen om alle onderdelen lekker warm te maken.
Koken in aluminium is niet zo gezond; dat geldt dus ook vast voor koffie zetten.
Daarom gebruik ik al jaren een Bialetti uit inox.
Alleen jammer dat die niet in de karakteristieke achthoekige vorm bestaan...
Een koersbroek aan de waslijn: voor de ene woordloze poëzie, voor de andere geen gezicht. (rv)
Geen goede of lekkere boon maar een "mooooie" en dan ook niet meer gewoon een winkel maar het is dan een "zaakje"... Is heel klein en bijna niemand kent het ook, een echte trouvaille..
Conclusie: ieder vindt zijn eigen manier van koffie bereiden de beste en ook de gebruikte bonen.
Kortom hoe je ook aan een lekker kopje bruine bonen soep komt maakt niet uit als je hem zelf maar lekker vindt.
Iedereen tevreden, mooi, toch.
Kortom hoe je ook aan een lekker kopje bruine bonen soep komt maakt niet uit als je hem zelf maar lekker vindt.
Iedereen tevreden, mooi, toch.
...
Als er behoeft zou zijn aan conclusies zouden er geen internetfora bestaan.
Ik wel een fotootje zien van die mooie koffieboon van Stijn. Die ik koop zijn eigenlijk altijd bruin en een beetje vormloos.
Een goed alternatief voor Fascino, als ik vergeten ben tijdig te bestellen zijn de bonen van Jan Linders uit de branderij in Ittervoort. Zo heb ik in ieder geval altijd bonen gebrand in eigen provincie.
Ik wel een fotootje zien van die mooie koffieboon van Stijn. Die ik koop zijn eigenlijk altijd bruin en een beetje vormloos.
Een goed alternatief voor Fascino, als ik vergeten ben tijdig te bestellen zijn de bonen van Jan Linders uit de branderij in Ittervoort. Zo heb ik in ieder geval altijd bonen gebrand in eigen provincie.
Campagnolo Ultra Dork
Ah een vrijwillige moderator voor dit forum... ?
Vind het nog lang niet utigekauwd hoor. We kunnen het binnen het grote koffie topic nog hebben over waar je tijdens een ritje goed kan stoppen voor een bakkie bijvoorbeeld (in b.v. Limburg, Ardennen of Vlaanderen).