Wahoo ELEMNT Roam

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
SVW
Forum-lid
Berichten: 56
Lid geworden op: 20 jan 2012 21:40

SVW 15 mei 2020 14:53

Nu mijn Garmin 1000 is overleden overweeg ik de aanschaf van een Roam. Één ding is me niet duidelijk; kun je bij deze tijdens het navigeren ook een (aantal) gegevens laten zien? Dus bijvoorbeeld hartslag en/of snelheid in of naast het navigatie-scherm. Dit is niet mogelijk bij de Garmin 1000, dus dan zit je wel eens op-en-neer te swipen onder het rijden.

Roelants
Forum-lid
Berichten: 198
Lid geworden op: 25 jul 2015 13:14

Roelants 15 mei 2020 15:49

SVW schreef:
15 mei 2020 14:53
Nu mijn Garmin 1000 is overleden overweeg ik de aanschaf van een Roam. Één ding is me niet duidelijk; kun je bij deze tijdens het navigeren ook een (aantal) gegevens laten zien? Dus bijvoorbeeld hartslag en/of snelheid in of naast het navigatie-scherm. Dit is niet mogelijk bij de Garmin 1000, dus dan zit je wel eens op-en-neer te swipen onder het rijden.
Dat (plaatsen van 2 gegevensvelden op het navigatiescherm) is wel mogelijk bij een Garmin 1000.

demegens
Forum-lid
Berichten: 129
Lid geworden op: 22 apr 2014 11:05

demegens 15 mei 2020 20:36

Ja dat kan tot 6 data velden.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23333
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 15 mei 2020 20:41

Garmin: 2 (met IQ app meer mogelijk)
Roam: 6

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 284
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 15 mei 2020 22:20

Mijn Roam wil sinds 3 dagen mijn ritten niet meer automatisch uploaden op Strava.

Ik heb de koppeling met Strava al eens verbroken en opnieuw toegang gegeven, maar dat werkt niet blijkbaar.

Nog iemand problemen?
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 284
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 15 mei 2020 22:30

SqueeZer schreef:
15 mei 2020 22:22
al eens de companion app gestart en dan je smartphone van de wifi gegooid -> 4g en dan terug naar wifi?
Dan ook even in de companion app kijken naar geschiedenis van ritten en hun sync status.

Klinkt stom maar vaak op deze manier ritten er weer doorgejaagd.
Nee, dat had ik nog niet geprobeerd. Ik heb het zonet gedaan. Morgenvroeg zien of mijn rit nu wel automatisch geüpload wordt.

Maar het probleem doet zich zowel op de wifi thuis als op de wifi op het werk voor.
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

demegens
Forum-lid
Berichten: 129
Lid geworden op: 22 apr 2014 11:05

demegens 15 mei 2020 23:29

Probeer voor de zekerheid ook een keer uit en weer opnieuw in te loggen in de Canon. app.
Ook zorgen dat je Wr18-7505 fw hebt. In de laatste fw uodates zitten bugfixes aangaande dit uploaden naar strava alhoewel ik er geen prkblemen mee gehad heb. Dit aldus Wahoo.

Gebruikersavatar
rene-canyon
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 06 apr 2010 21:11

Gebruikersavatar rene-canyon 16 mei 2020 17:24

Ik heb sinds vorige week een Roam.
Fijn apparaat.
Ik teken mijn navigatie routes altijd via Strava.
Turn by turn ging vorige week prima met een rit van 95 km.
Vandaag met een rit van 145 km ineens niet meer.
Iemand tips?

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 284
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 17 mei 2020 16:52

SqueeZer schreef:
16 mei 2020 19:26
Grappig, vandaag voor het eerst sinds lang ook de sync to strava issue gehad .. deze keer heb ik mijn smartphone zelfs eens moeten rebooten vooraleer hij wou syncen .. dus gooi ook maar de lijst om af te vinken als deze bug zich eens voordoet.

@bovenstaande vraag meer checkpoints maken .. en ik merk toch dat tbt lekkerder werkt als je de route maakt in komoot of rwgps
Ik krijg het maar niet in orde.
Zonet de Roam terug naar de fabrieksinstellingen gereset, maar dat lijkt ook niet te helpen.
De Roam maakt nochtans verbinding met wifi, zowel thuis als op het werk. Het wifi-symbool is zichtbaar en de Roam kan controleren of er updates zijn...
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 284
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 17 mei 2020 19:26

SqueeZer schreef:
17 mei 2020 17:19
Strava connectie in settings eens verwijderen en daarna se strava account terug koppelen en gsm eens herstarten drossie
Dat had ik al gedaan, zonder resultaat.
Ik heb het nu nog eens gedaan. Binnen een klein uurtje moet ik gaan werken. Eens zien op het opgelost is dan.
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 284
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 17 mei 2020 21:45

Drossie2 schreef:
17 mei 2020 19:26
SqueeZer schreef:
17 mei 2020 17:19
Strava connectie in settings eens verwijderen en daarna se strava account terug koppelen en gsm eens herstarten drossie
Dat had ik al gedaan, zonder resultaat.
Ik heb het nu nog eens gedaan. Binnen een klein uurtje moet ik gaan werken. Eens zien op het opgelost is dan.
En probleem is dus niet opgelost.
Ik kwam toe op het werk en op de Roam verscheen dat hij verbonden was met de wifi van het werk. De verbinding is er dus zeker. Uploaden gebeurt echter niet. Pas wanneer ik de app open, verschijnt de rit in Strava en Komoot.
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

Gebruikersavatar
Hanz Bé
Forum-lid
Berichten: 3101
Lid geworden op: 14 jan 2011 18:17
Locatie: Veenendaal

Gebruikersavatar Hanz Bé 17 mei 2020 23:23

Ik heb een elemnt, geen roam. Maar volgens mij is het toch normaal dat ritten via de app gesynchroniseerd worden. En niet rechtstreeks vanaf het apparaat? Ik zorg na een rit eerst dat de telefoon, middels de app, met de elemnt is verbonden. Dan beëindig ik de rit. Die wordt dan met gekoppelde apps gesynchroniseerd.

Zoals je dus hierboven beschrijft. Ik weet niet beter.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers