Wahoo ELEMNT Roam

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
geluksmachine030
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 jan 2020 20:41

geluksmachine030 12 jan 2020 13:33

hallo, ik wil graag de herbereken functie op de elemnt roam gebruiken. heb de app meerdere keren geupdate (nu versie 1.26.3.1). Als ik de kaarten wil upgraden bij kaarten beheren blijk ik te weinig ruimte te hebben. Net ontdekt dat je eerst alle kaarten - per wereld deel - eraf moet halen. Moet je ook maar net weten ;) En dan kun je er weer zelf nieuwe opzetten welke je echt nodig hebt. Kan het kloppen dat dit downloaden echt mega lang duurt - als in dagen?
Andere vraag: is het mogelijk om bij live tracking een (bijna geautomatiseerd) appje te sturen zoals bij Strava?

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23559
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 20 jan 2020 15:04

Tendentieus bericht. Deze feature zou je beter beschermen, maar dat is natuurlijk lariekoek. Betere en vooral snellere nazorg bij een ongeval, dat wel.

Ik vraag me wel eens af waar het gaat stoppen deze versensorficering van de samenleving, Ik vind iOT echt helemaal the bomb, maar straks hebben we als mens nog een sensor nodig om die ons waarschuwt dat we moeten gaan schijten.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23559
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 20 jan 2020 15:21

Precies hetzelfde, want ik ben geen Garmin fanboy (noch een Wahoo fanboy). Ik bezit momenteel één fietscomputer en die is van het merk Wahoo. Een good old Bolt, en die bevalt me nog steeds best goed (al zijn er zeker verbeterpunten).

Ik ben kritisch t.a.v. iedere fabrikant!

Gebruikersavatar
herera
Forum-lid
Berichten: 1680
Lid geworden op: 25 jul 2004 14:17

Gebruikersavatar herera 29 jan 2020 21:38

Ik heb nu 2 maanden de Roam in mijn bezit en ook veelvuldig met plezier gebruikt.
Tijdens het navigeren vind ik de aanduidingen, met name op kruisingen e.d. wat aan de late kant,
Deze vertraging heeft onberispelijk te maken met het doorberekening van de GPS signalen naar de kaartgegevens. Niet verontrustend maar 10 tot 15 meter is in vergelijking beduidend trager dan de MIO 505 die ik hiervoor gebruikte, die rond de 5 meter afwijkt voor een afslag, dit bij een snelheid rond de 25 tot 30km/h.
Meestal zet ik het scherm dan ook op navigeren om het visueel beter alles te kunnen overzien.
Routes herberekening doet die overigens uitstekend, al is het soms een route waar ik liever niet wil fietsen.
Bevalt me verder prima. Een automatisch zoomfunctie tijdens een waypoint of kruising zou wenselijk kunnen zijn. Iets meer kleur in de kaarten had van mij ook wel gemogen
Het scherm is duidelijk (goed contrast) praktisch geen spiegelingen en ook bij zonlicht uitstekend leesbaar.
Bedieningsknoppen zijn nog wel even wennen (nog veel druk op uitoefenen)
Verder een mooie uitstraling. Batterijduur geweldig! Licht en degelijk!

Overigens de snelheidssensor en hartslagband van de MIO (ANT+) werken uitstekend met de Wahoo.

Kortom tot dusver een prima aankoop geweest.
.
"Waar een wil is is een weg, waar een weg is wil ik fietsen."

Arjan vd Laan
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mei 2017 12:02

Arjan vd Laan 04 mar 2020 23:36

Vol verwachting de roam opengemaakt vandaag. Helaas, firmware update lukt niet, kaarten beheren geeft spinning ios rondje en strava routes worden niet gesynchroniseerd. Factory reset gedaan,
wifi is verbonden, huidige versie is wr14-3072 en 318 MB vrij. Heb support vraag bij Wahoo en de retailer neergelegd. Misschien iemand hier een tip hoe deze roam te updaten ? Bij voorbaat dank !

demegens
Forum-lid
Berichten: 131
Lid geworden op: 22 apr 2014 11:05

demegens 05 mar 2020 16:34

Heb het zelfde probleem gehad.

Eerst zorgen dat je een 2GHZ WIFI verbinding hebt.
Dus GEEN 5 Ghz. Dan werkt de Roam niet (helaas).

Daarna je Roam aan een PC hangen en dan een verkenner openen.
Zoek in de Roam naar de map: System_Update_Elemnt map.
Goor hier alle mappen uit met updates uit, dus deleten.

Nu moet je de roam Rebooten ( aan en weer uit zetten).

dan zou hij weer moeten werken.
Bij mij werkte dat zo in ieder geval..
(Deze tips van Wahoo support gehad).

Arjan vd Laan
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mei 2017 12:02

Arjan vd Laan 05 mar 2020 20:24

Dank voor de tips !

Kaarten eraf halen lukte helemaal niet. Na die optie gekozen te hebben zag ik enkel het IOS rondje draaien.

Phaw da's een ding om hem aan Wifi te krijgen. Wahoo melde nog eens daarnaar te kijken idd. Ik heb thuis TP Link EAP access points, die doen 2.4 en 5 ghz en ik heb 2.4ghz kanalen tussen 1 en 9. Roam zegt wel dat wifi verbonden is maar er werd niets binnengehaald
Een TPlink Pocket router AP welke ik op reis gebruik - stopcontact model, reuze simpel, ging iets beter echter downloaden update ging telkens tot 50% goed daarna stopte de roam.
Ik heb een telefoon als hotspot gebruikt en de update was binnen 2 minuten gedownload. Na de update doet kaarten beheer het ook

Echter routes synchroniseren gaat nog steeds niet met de TP link devices. . Niet goed....TP Link is toch gewoon goed spul...
Check nu en de wifi van mn Ziggo router doet het wel. Nou ja - gebruik ik die maar. Staat normaal uit want niet centraal in huis

Goed - eerste hordes genomen met vallen en opstaan. Nu maar eens gaan fietsen

Arjan vd Laan
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mei 2017 12:02

Arjan vd Laan 06 mar 2020 21:33

SqueeZer schreef:
05 mar 2020 20:51
connecteer hem eens met de app op je smartphone en probeer dan eens opnieuw te syncen ..
Dat lukt me niet. Ik kom nergens tegen dat je routes kan syncen via bluetooth met je telefoon - enkel met wifi - maar goed als het kan zou het mooi zijn

Arjan vd Laan
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mei 2017 12:02

Arjan vd Laan 07 mar 2020 10:48

OK,lukt nu met hulp van Wahoo adept Shane Miller.
De truc zit hem in de "Kies een route" sectie van de companion app. Daarmee kun je routes syncen naar de roam via BT. Was mij niet duidelijk
En dan nu....eindelijk fietsen :D

geluksmachine030
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 jan 2020 20:41

geluksmachine030 17 mar 2020 21:22

hallo, bij het navigeren van de roam wordt gevraagd om te navigeren naar het startpunt. Als je dan al halverwege de route de route fietst dan wordt deze niet altijd goed opgepakt (dat de roam herkent dat je op de route zit). Ook bij het afwijken van de route dan wordt de kortste route om weer terug te keren onthouden. Dit is best vervelend als je na een kleine omweg gewoon weer op de route zit en hij blijft herberekenen. Kan dit anders??

Gebruikersavatar
barmic
Forum-lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 mar 2007 22:00

Gebruikersavatar barmic 30 apr 2020 21:51

sinds vandaag ook in het bezit van een roam. Prima ding. werkt naar een update prima, scherper beeld dan mijn oude elemnt. kleurtjes zijn een leuke toevoeging. Ik heb toch even een gebruikers ervaring vraag..

Ik heb het idee dat het linker knopje van de onderste drie knoppen dieper ligt dan de andere twee en dat hij ook minder snel reageert, ik bedoel dat je dieper/harder moet drukken en meerdere keren voor dat hij reageert
Zijn er mensen die dit ook zo ervaren?

gr,
Michael
Wat wil je...? Geluk of Gelijk

Gebruikersavatar
barmic
Forum-lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 mar 2007 22:00

Gebruikersavatar barmic 02 mei 2020 12:36

Het zat mij toch niet lekker en ben terug gegaan naar de winkel. Ik heb daar een andere geprobeerd om te kijken of er een verschil was, en ja die voelde gewoon beter. De knopje gaven nu alle drie gewoon wat meer feedback (klikje)
Hoewel er werd gezegd dat dit euvel wel vaker voorkomt maar verder geen kwaad kon, heb ik toch voor gekozen om hem om te ruilen. Dat was ook geen enkel probleem :like:
Bij thuis komst viel het mij ook op bij het installeren van de updates en kaarten dat dat bij deze ook vlotter ging dan bij die ander. Dat heeft natuurlijk niks te maken met die knopjes maar het viel mij wel op.

Gr,
Michael
Wat wil je...? Geluk of Gelijk

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers