Garmin Edge Explore

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
von Miles
Forum-lid
Berichten: 168
Lid geworden op: 19 jul 2011 18:45

von Miles 07 mei 2019 22:53

Ik heb sinds afgelopen weekend een rit en vandaag weer een route ingeladen (net als anders) en ga die dan rijden.
Echter ipv de volledige kaart heb ik een wit veld met alleen een paarse streep, dus de route die ik wil gaan fietsen.
Geen kruisingen, geen afslagen, geen straatnamen, geen landschap.
Ik kan wel gewoon die paarse lijn volgen en naderhand de route opslaan en uploaden naar Strava.
Wat kan er aan de hand zijn?

Flepper
Forum-lid
Berichten: 85
Lid geworden op: 13 jan 2019 13:18

Flepper 10 mei 2019 21:16

De eerste tijd was ik redelijk enthousiast over de Explore, maar dat is bij mij volledig weg.

Ik fiets het grootste deel van mijn route door / langs bebost gebied en sinds er bladeren aan de bomen hangen bakt de GPS van de Explore er echt niets meer van.
De snelheid fluctueert +/- 3 tot 12! km/u.

Ook als ik een route fiets geeft de Garmin steeds aan dat ik naast het pad fiets of aan de overkant van de weg.

Ik stuur deze in voor reparatie.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2134
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 11 mei 2019 09:04

Die snelheid ga je hebben met elke gps, dat is compleet normaal. Wil je dat niet, hang er dan een snelheidssensor bij.

Koerswaarschuwingen uit zetten en het tweede probleem is ook opgelost.

Elke gps heeft het lastig in het bos (al is het met nieuwere toestel die GPS+GLONAS hebben, wel iets beter)
Afbeelding

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 1257
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 11 mei 2019 18:33

Ik merk ook wel dat op m'n fiets zonde sensor de snelheid wat fluctueert, maar zeker niet zo extreem als bij jou. Vooral onder een dicht bladerdek inderdaad. Eens opgeload naar Strava wordt dat mooi gecorrigeerd.
Bij het navigeren zelf is het eigenlijk nooit een probleem.
Sensa Giulia G2
Cube Cross Race
Bulls Sturmvogel 8

https://www.instagram.com/go_out_and_ride

Flepper
Forum-lid
Berichten: 85
Lid geworden op: 13 jan 2019 13:18

Flepper 11 mei 2019 23:36

TL@ schreef:
11 mei 2019 09:04
Die snelheid ga je hebben met elke gps, dat is compleet normaal. Wil je dat niet, hang er dan een snelheidssensor bij.

Koerswaarschuwingen uit zetten en het tweede probleem is ook opgelost.

Elke gps heeft het lastig in het bos (al is het met nieuwere toestel die GPS+GLONAS hebben, wel iets beter)
Toch is de gps op m'n iphone (3,5 jaar oud) vele malen preciezer dan de nieuwe Garmin.
Ik snap dat een Iphone meer ondersteunt (oa Glonass), maar van een nieuw apparaat verwachtte ik echt meer.
Ook als ik naast Blurg fiets met z'n 1030, dan is die van hem wel precies.

Zelfs in het open veld fluctueert het constant. Erg irritant als je een constante snelheid wil fietsen of je tijd op een bepaald stuk wil verbeteren (en je soms stilstaat door stoplichten in bebost gebied). en dat dus incorrect geregistreerd wordt.
Koerswaarschuwingen uit zetten en het tweede probleem is ook opgelost.
Handig om iets uit te moeten zetten om iets anders goed te laten functioneren.
Zo zou het niet moeten werken...

hayes schreef:
11 mei 2019 18:33
IEens opgeload naar Strava wordt dat mooi gecorrigeerd.
Maar zo klopt er weinig van de segementen als je ook stops onder een bladerdek hebt. Dat kan seconden schelen als dat niet juist geregistreerd wordt.

De laatste paar keer dat ik wo-we fiets ga ik een stuk harder dan de weken er voor, maar toch is het sinds de bomen vol in het blad zitten niet meer terug te zien. Al mijn beste tijden zijn gehaald voordat de bomen in de bloei stonden. Erg jammer....

JayKay.1
Forum-lid
Berichten: 110
Lid geworden op: 03 mei 2014 16:37

JayKay.1 12 mei 2019 07:37

Snelheidssensor erop en niet meer klagen ;-)

Flepper
Forum-lid
Berichten: 85
Lid geworden op: 13 jan 2019 13:18

Flepper 12 mei 2019 19:16

JayKay.1 schreef:
12 mei 2019 07:37
Snelheidssensor erop en niet meer klagen ;-)
Toch sneu dat er dan weer iets nodig is buiten de Edge zelf. :(

Gebruikersavatar
martinbo
Forum-lid
Berichten: 315
Lid geworden op: 25 feb 2007 21:10
Locatie: Puth

Gebruikersavatar martinbo 12 mei 2019 19:57

Dit is nu eenmaal het gevolg van GPS-navigatie en het bepalen van de snelheid met behulp daarvan. Daar kan de hardware weinig aan doen. Heeft te maken met de absorptie van het GPS-signaal door het bladerdek. Als het regent wordt dat alleen maar nog erger.
Daar kan de Edge niets aan doen.
En hoe sneu is dat nu? Dat beetje extra voor die sensor (die dan ook nog je cadans bijhoudt)...?

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5363
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 12 mei 2019 22:51

martinbo schreef:
12 mei 2019 19:57
Dit is nu eenmaal het gevolg van GPS-navigatie en het bepalen van de snelheid met behulp daarvan. Daar kan de hardware weinig aan doen. Heeft te maken met de absorptie van het GPS-signaal door het bladerdek. Als het regent wordt dat alleen maar nog erger.
Daar kan de Edge niets aan doen.
En hoe sneu is dat nu? Dat beetje extra voor die sensor (die dan ook nog je cadans bijhoudt)...?
Welke sensor is dat die cadans en snelheid tegelijk aangeeft?
Op Ali heb je voor rond de €12,00 al een sensor van Magene en werkt prima kan je instellen voor cadans of snelheid.

kogafanaat
Forum-lid
Berichten: 156
Lid geworden op: 13 jun 2008 00:02

kogafanaat 21 mei 2019 21:50

Welke sensor is dat die cadans en snelheid tegelijk aangeeft?
Op Ali heb je voor rond de €12,00 al een sensor van Magene en werkt prima kan je instellen voor cadans of snelheid.

Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar.
fietsfanaat

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 1257
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 31 mei 2019 20:28

Op mijn tweede fiets ook een Ali sensortje. Werkt perfect.
Sensa Giulia G2
Cube Cross Race
Bulls Sturmvogel 8

https://www.instagram.com/go_out_and_ride

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2134
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 01 jun 2019 13:18

Ik heb ook zo'n Magene, werkt inderdaad perfect en kan je gebruiken al snelheidssensor OF cadanssensor (ik gebruik hem enkel voor de snelheid)
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten