Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 11151
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 26 okt 2020 19:42

PieterHen schreef:
26 okt 2020 19:34
Het lijkt me niet te lukken. De onderste 2 velden zijn aan te passen, dat met het hoogteprofiel lukt niet. Iemand hier nog ervaringen mee?
Zo is het.
Of een volledig ander scherm selecteren maar dan zonder hoogteprofiel.
Vandaag is de morgen waar je gisteren zo bezorgd over was.

Gebruikersavatar
serbak
Forum-lid
Berichten: 989
Lid geworden op: 07 aug 2006 15:06

Gebruikersavatar serbak 26 nov 2020 14:08

Ik heb een Tacx Neo en een Edge 1030. Vanuit de KNWU Fondo app stuur ik de workouts door naar m'n Garmin. De Fondo trainingen zijn enkel op hartslagzones en niet op vermogen maar dat is voor mij geen probleem want ik heb toch geen vermogensmeter op mijn fiets en probeer zoveel mogelijk buiten te fietsen. Maar soms wil ik ook weleens binnen op de Tacx zo'n workout (op hartslag) doen. Mijn Garmin heb ik gekoppeld aan mijn Tacx neo, maar als ik de workout start op mijn Garmin dan geeft de Neo geen weerstand. Má.w. ik zi in het luchtledige te trappen en ik wil gewoon op "slope = 0" trappen en d.m.v. cadans en op- en afschakelen mijn blokken doen. Is iemand bekend met het probleem dat de Neo geen weerstand geeft tijdens eens workout op de Garmin? Als ik de Garmin gewoon start op het profiel indoor, zonder een workout te kiezen, dan heb ik wel gewoon een normale weerstand...

Gebruikersavatar
goeti
Forum-lid
Berichten: 190
Lid geworden op: 03 feb 2006 17:02

Gebruikersavatar goeti 20 jan 2021 16:02

Het lijkt me niet te lukken., met het hoogteprofiel uit te schakelen
hoogte profiel staat uit aan gevinkt in mijn instellingen

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 11151
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 05 mar 2021 08:32

Net iets minder dan 356 Euro voor een nieuwe Edge 1030 lijkt mij niet verkeerd.
https://www.bike24.com/p2242775.html
Edge1030 357 Euro.PNG
Vandaag is de morgen waar je gisteren zo bezorgd over was.

Ville
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 jul 2011 11:19

Ville 06 mar 2021 12:20

Iemand ervaringen met de Edge 1030 plus?

Ik ben aan het uitkijken naar een nieuwe gps en twijfel tussen een 830, 1030 of 1030 plus.

Ik had een 530 en de UI is héél vloeiend, dus ik neig dan eerder naar de 830 of 1030 plus (als hij echt een meerwaarde is tov de 1030 die nu vaak in promo staat).

Hebben de nieuwe 1030 toestellen nog last van dat Halo effect?

Gebruikersavatar
ddetaey
Forum-lid
Berichten: 434
Lid geworden op: 13 jan 2011 18:55

Gebruikersavatar ddetaey 07 mar 2021 09:15

Ville schreef:
06 mar 2021 12:20

Hebben de nieuwe 1030 toestellen nog last van dat Halo effect?
Ik heb hier om mijn 1030 (hout vasthouden) geen last van, toestel is inmiddels meer dan 6 maanden in gebruik.

Wat betreft verschil tussen 1030 en 1030 plus:

Ik ben zeer tevreden over de 1030 op 1 punt na: navigatie.
En dan bedoel ik echt navigeren zoals in een auto : adres/plaats ingeven en dan naartoe navigeren. Verschrikkelijk traag, duurt tot minuten vooraleer hij een route berekend heeft.

Als dit belangrijk is, en je budget laat het toe, niet twijfelen en voor de 1030 Plus gaan.
Batterij zou ook nog langer meegaan, maar is bij de 1030 ook prima.
Of, alternatief voor de 830 maar dan is je scherm een stuk kleiner, Dat is puur persoonlijke smaak.

Maar 360€ voor de 1030 is 'geen' geld, is toch 160€ goedkoper dan beste prijs 1030Plus.

Dirk

Gebruikersavatar
goeti
Forum-lid
Berichten: 190
Lid geworden op: 03 feb 2006 17:02

Gebruikersavatar goeti 29 mar 2021 20:53

als ikvia pc een gpx file opload in map newfiles en ik start mijn garmin opstart dan kan ik de gpx file niet terug vinden in map opgeslagen koersen wat zou het probleem kunnen zijn?

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6449
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 29 mar 2021 21:39

goeti schreef:
29 mar 2021 20:53
als ikvia pc een gpx file opload in map newfiles en ik start mijn garmin opstart dan kan ik de gpx file niet terug vinden in map opgeslagen koersen wat zou het probleem kunnen zijn?
Zet je de gpx filé op de Garmin of op de sd kaart?
Staat de gpx file nog wel in de map new files na het opstarten?
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Gebruikersavatar
goeti
Forum-lid
Berichten: 190
Lid geworden op: 03 feb 2006 17:02

Gebruikersavatar goeti 29 mar 2021 21:55

staat op de garmin in map new files
en de gpx file staat niet meer in map new files na het terug opstarten op pc .

Gebruikersavatar
senior
Forum-lid
Berichten: 1484
Lid geworden op: 27 jul 2004 01:27

Gebruikersavatar senior 29 mar 2021 23:13

ddetaey schreef:
07 mar 2021 09:15
Ville schreef:
06 mar 2021 12:20

Hebben de nieuwe 1030 toestellen nog last van dat Halo effect?
Ik heb hier om mijn 1030 (hout vasthouden) geen last van, toestel is inmiddels meer dan 6 maanden in gebruik.

KNIP
Helpt niet. Je moet er op kloppen. En dan moet het ook nog eens ongeverfd zijn. :mrgreen:

Gebruikersavatar
Suntoro
Forum-lid
Berichten: 1264
Lid geworden op: 06 apr 2012 13:35

Gebruikersavatar Suntoro 01 apr 2021 22:02

Is er iemand die weet hoe ik topo kaarten weer kan herstellen op de Edge 1030. Momenteel staat alleen de Basemap erop, maar niet alle gedetailleerde topo. Het is niet mijn 1030, maar van iemand anders. Als ik de mijne gekijk staat daar veel meer topo, terwijl ik er nooit iets extra's aan toe heb gevoegd. Is er een copy paste mogelijkheid om de topo van ene Edge 1030 naar de andere 1030 te kopiëren.

Onlangs heb ik bij beide een update uitgevoerd, maar van de ene is nu topo verdwenen en ik zou niet weten hoe ik die terug moet zien te krijgen.

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 1153
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 01 apr 2021 22:09

https://www.javawa.nl/jdm.html

De beste tool om fouten op Garmins te herstellen.
Houdt er rekening mee dat kopieeracties lang, heeeel lang kunnen duren.
Werkt alleen op normale computers dus niet op enig apparaat waar een half aangevreten appel op staat.
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers