Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Rubik
Forum-lid
Berichten: 163
Lid geworden op: 30 mar 2018 17:58
Locatie: Heerenveen

Gebruikersavatar Rubik 11 okt 2020 13:38

Bolt bevalt mij al zo'n 2 jaar prima. Een tijd lang was ik niet tevreden over de software-updates, maar de laatste maanden werkt alles weer stabiel.
Niet meer de nieuwste fietscomputer, maar kan nog goed mee. Als ik een nieuwe moest kopen zou ik denk ik voor de Roam gaan, vanwege de kleuren en uitgebreidere navigatiemogelijkheden.

Een nieuw device tussen de Bolt en Roam in is volgens mij nog een gerucht. Heb er nog niets concreets over gelezen.

Henkie284
Forum-lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 17 jun 2017 13:13

Henkie284 11 okt 2020 18:15

Ik ben ook tevreden. Alles werkt redelijk vlot. Hij navigeert niet terug naar je route als je fout rijdt. Ik weet niet hoe goed dat met nieuwere gaat. Ik heb het eigenlijk ook nooit nodig gehad. Je kunt wel onderweg een route op je telefoon maken en die gebruiken. Dat heb ik wel een paar keer gedaan. Kortste weg terug naar de auto in de schemering.

Critic
Forum-lid
Berichten: 650
Lid geworden op: 28 jul 2015 19:17

Critic 11 okt 2020 19:53

In mijn ogen een vergelijking van Android en ios. Beide goed, beide kunnen dingen verbeteren. Tis gewoon stukje persoonlijke voorkeur/smaak

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4326
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 12 okt 2020 09:05

Zo is het.

Ik heb fietskameraden die van de ene naar de andere zijn verandert (in beide richtingen), beiden hebben hun eigenaardigheden en bugs (en ook hun eigen voordelen)

De meesten zijn van beiden tevreden (uiteindelijk, na een aanpassingsperiode)
Het is maar wat je zelf wilt in een toestel (zelf ben ik meer voor de Garmin, al zou ik met een Roam ook tevreden zijn :D)
Afbeelding

Peanut
Forum-lid
Berichten: 50
Lid geworden op: 07 sep 2020 16:07

Peanut 12 okt 2020 11:55

Bedankt voor de info, ik ga voor de Garmin. 👍

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24332
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 19 okt 2020 13:42

Eigenlijk meer een Komoot-vraag dan een Wahoo vraag maar ok.

Als ik een route maak in Komoot, krijg ik automatisch aanwijzingen in mijn Wahoo. Is er een mogelijkheid waarop deze niet in de route worden ingebakken? Ik wil namelijk geen aanwijzingen. Ik kan het in Komoot niet vinden, maar misschien kijk ik niet goed...

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 926
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 19 okt 2020 17:32

Misschien even importeren in RWGPS en daar kan het wel.
...

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24332
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 19 okt 2020 17:34

Haha, dan kan ik toch net zo goed meteen in RWGPS tekenen? Of in Judise ;)

Gebruikersavatar
Puffdaddy
Forum-lid
Berichten: 1631
Lid geworden op: 08 jan 2008 23:58

Gebruikersavatar Puffdaddy 19 okt 2020 18:21

Ik weet het niet helemaal zeker maar bij RWGPS kun je als je een route hebt gemaakt volgens mij de aanwijzingen uitschakelen.
Bikers are not alone

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24332
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 19 okt 2020 18:28

Dat weet ik (“clear cuesheet”). Mijn vraag ging echter over Komoot.

Voorlopig blijf ik gewoon Judise gebruiken.

moa
Forum-lid
Berichten: 74
Lid geworden op: 15 apr 2008 22:25

moa 19 okt 2020 20:19

TBT uitschakelen voor Wahoo kan als volgt in de app: ga naar instellingen > led-lampen en geluid > stap voor stap aanwijzingen (aan/uit)

david_deman
Forum-lid
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 okt 2020 11:23

david_deman 22 okt 2020 08:33

Dag iedereen,

Even een vraag mbt mijn wahoo bolt. Ik maak al mijn routes via ride with gps en krijg "turn by turn" instructies zoals een traditionele autogps bijvoorbeeld dus dit is perfect.

Maar als er wegenwerken zijn of ik rij de verkeerde straat in dan wil die gps zich nooit "herberekenen" of aanpassen. Gisteren was een weg afgesloten en ik kon niet meteen zelf vinden welke straat ik moest nemen om terug op mijn getekende route te geraken. Mobiel internet op mijn gsm ligt aan als ik met de wahoo rondrij. Is er een manier om die gps dan een aangepaste route te laten berekenen? Of kan de gps enkel instructies geven voor de getekende route die je in de gps stopt? Lijkt me zo stom dat een gps zich niet kan aanpassen en kan aanduiden, "oke ik zie dat je niet doorkan, ik toon je een andere weg"? Mijn wahoo doet dit dus niet... Is dit zo bij wahoo?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers