Garmin Edge 1000

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24662
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 16 mar 2018 12:15

Garmin aansluiten aan PC of Mac via USB.

Alles uit de map Gamin/Activities weghalen en klaar.

Je kan het apparaat ook gewoon resetten, werkt ook.

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 1292
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 16 mar 2018 12:23

Het instellen van de synchronisatie met Strava doe je met het programma Garmin Connect. Daar vul jij jouw gegevens in en niet die van de eerste eigenaar.
Op https://opfietsen.nl/gps/garmin/garmin- ... et-strava/ staat dat je niet automatisch de hele geschiedenis kun synchroniseren, Dus denk ik dat dat wel meeval maar ... waarom zet je niet gewoon de Edge 1000 terug naar de fabrieksinstellingen? Dan loop je helemaal geen risico op verkeerde gegevens. Bovendien weet je dan zeker dat je genoeg ruimte hebt voor al je toekomstige ritten/koersen.
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

scheurneus
Forum-lid
Berichten: 394
Lid geworden op: 29 sep 2012 10:48
Locatie: Amsterdam, Leusden en Internet
Contact

scheurneus 16 mar 2018 12:24

Master reset of factory reset uitvoeren met de Edge en dan via programma Garmin Express op de computer registreren. Acocunt aanmaken voor Garmin Connect en Strava en die 2 koppelen.
Hierna de Edge instellen met jou gegevens.

Dan is is het 100% jou apparaat. (je hebt de inlog gegevens van Conenct en Strava niet van de vorige eigenaar, dus kun je nooit zijn gegevens gebruiken).
Marco :)

evilhomer
Forum-lid
Berichten: 866
Lid geworden op: 24 jul 2007 10:38

evilhomer 16 mar 2018 13:20

Ik kan sinds de laatste update van Garmin Connect geen activiteiten van mijn Edge 820 meer uploaden.

Garmin vraagt tegenwoordig expliciete toestemming voor 4 vormen van data-uitwisseling (gegevensupload, Insights, LiveTrack en heatmaps), dus eerst dacht ik dat het daaraan lag. Maar ook na toestemming voor gegevensupload blijft het probleem bestaan...

Iemand hetzelfde probleem?
t.a.f.k.a.e.h.

dommelvallei
Forum-lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 feb 2010 23:07

dommelvallei 11 apr 2018 04:58

Kan je niet gewoon met een losse powerbank bijladen tijdens het rijden?

Gebruikersavatar
vincent75
Forum-lid
Berichten: 2078
Lid geworden op: 19 mei 2008 22:24

Gebruikersavatar vincent75 11 apr 2018 06:48

dommelvallei schreef:
11 apr 2018 04:58
Kan je niet gewoon met een losse powerbank bijladen tijdens het rijden?
Ja, dat kan.
Ik bin moar een eenvoudige boerenlul, en doar schaam ik mien niet veur!

Djemz
Forum-lid
Berichten: 1421
Lid geworden op: 25 feb 2018 15:08

Djemz 30 apr 2018 18:56

Ik heb sinds vandaag een Garmin edge 1000 gekocht 2dehands.

Enkele vraagjes:

Wat is de makkelijkste manier om routes met fietsknooppunten in je garmin te zetten?

Als je strava gelinkt is moet je dan je strava nog laten lopen tijdens het fietsen of wordt heel de toer automatisch gedeeld op strava?

Zijn de rondritten telkens de 3 zelfde?

Ik heb routecourse er op gezet, maar hoe kan ik in dynamic watch miles naar km verzetten?

kooijtje2
Forum-lid
Berichten: 320
Lid geworden op: 24 jul 2015 21:17
Locatie: In de Buurt

kooijtje2 30 apr 2018 19:46

Djemz schreef:
30 apr 2018 18:56
Ik heb sinds vandaag een Garmin edge 1000 gekocht 2dehands.

Enkele vraagjes:

Wat is de makkelijkste manier om routes met fietsknooppunten in je garmin te zetten?

Als je strava gelinkt is moet je dan je strava nog laten lopen tijdens het fietsen of wordt heel de toer automatisch gedeeld op strava?

Zijn de rondritten telkens de 3 zelfde?

Ik heb routecourse er op gezet, maar hoe kan ik in dynamic watch miles naar km verzetten?
Strava gaat vanzelf als deze gelinkt is met je garmin en wat dynamic watch betreft op de wegsite bij settings > website settings op metriek zetten ipv imperial

fgrs
Forum-lid
Berichten: 555
Lid geworden op: 06 feb 2017 22:13

fgrs 01 mei 2018 10:10

Djemz schreef:
30 apr 2018 18:56
Ik heb sinds vandaag een Garmin edge 1000 gekocht 2dehands.

Wat is de makkelijkste manier om routes met fietsknooppunten in je garmin te zetten?
Gewoon de route maken op de knooppunt website en dan als gpx downloaden.
Die gpx dan via verkenner in de map "Garmin\newfiles" op de gps zetten.
Als je dan de gps aanzet zal de rit onder "koersen" staan.

Djemz
Forum-lid
Berichten: 1421
Lid geworden op: 25 feb 2018 15:08

Djemz 01 mei 2018 19:42

Thx voor de antwoorden. Vandaag eens getest, maar was een dikke fail..

Ik had in het toestel zelf dus een route gemaakt in volgende stappen:

Waarheen-routeplanner-begonnen met huidige locatie-nog 3 locaties-huidige locatie.

Eerste locatie geen probleem, hij stuurde me door naar de tweede. Bij de tweede piepte hij zonder melding, ik keek naar de kaart en er stond geen route meer op?

Dan weer naar waarheen gegaan, eerste 2 locaties eruit gehaald en verder gedaan. Zo kwam ik bij de volgende locatie waar er een omleiding was. Moment dat ik de omleiding volg: fout in de routeberekening.

Weer eruit en weer locatie gewist en op naar de volgende.

Kom ik daar aan, stuurt hij me weer niet naar mijn laatste locatie. Mocht ik er weer uit en bestemming invoeren.

Is dat normaal of wat doe ik verkeerd? Als dat normaal is dan ben ik blij dat ik die 2dehands gevonden heb en nooit 470 euro daaraan gegeven heb.

Djemz
Forum-lid
Berichten: 1421
Lid geworden op: 25 feb 2018 15:08

Djemz 01 mei 2018 19:43

Thx voor de antwoorden. Vandaag eens getest, maar was een dikke fail..

Ik had in het toestel zelf dus een route gemaakt in volgende stappen:

Waarheen-routeplanner-begonnen met huidige locatie-nog 3 locaties-huidige locatie.

Eerste locatie geen probleem, hij stuurde me door naar de tweede. Bij de tweede piepte hij zonder melding, ik keek naar de kaart en er stond geen route meer op?

Dan weer naar waarheen gegaan, eerste 2 locaties eruit gehaald en verder gedaan. Zo kwam ik bij de volgende locatie waar er een omleiding was. Moment dat ik de omleiding volg: fout in de routeberekening.

Weer eruit en weer locatie gewist en op naar de volgende.

Kom ik daar aan, stuurt hij me weer niet naar mijn laatste locatie. Mocht ik er weer uit en bestemming invoeren.

Is dat normaal of wat doe ik verkeerd? Als dat normaal is dan ben ik blij dat ik die 2dehands gevonden heb en nooit 470 euro daaraan gegeven heb.

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 11512
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 01 mei 2018 22:35

Je maakt een account aan op ridewithgps of GPSies.
Daar kan je heel gemakkelijk een route maken zoals je zelf wil.
Dan jouw route, al dan niet automatisch, uploaden naar je Garmin (in de map "newfiles").
En starten.

Succes.
There's a time to live, but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot]