Strava: Vragen, Opmerkingen, Tips&Tricks

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
wouterf
Forum-lid
Berichten: 865
Lid geworden op: 13 aug 2006 23:14

Gebruikersavatar wouterf 24 jul 2018 12:25

Er is wel enige controverse rondom het delen van die data, maar dat richt zich alleen op het Metro gebeuren. Ik snap best dat het aannemelijk is dat er partijen zijn die behoefte hebben aan de persoonlijke data van jou als Strava gebruiker, maar al die advertenties komen gewoon door je surfgedrag en komen niet voort uit Strava.

Voor mijn begrip: Wat is jouw beeld bij anonimiseren dan? In principe heeft daar een steekproef toch niets mee te maken?

We mogen best sceptisch zijn over alles wat we delen online, maar volgens mij is de insteek van Sieper niet van toepasssing op Strava.

Gebruikersavatar
Sieper
Forum-lid
Berichten: 1645
Lid geworden op: 07 okt 2013 17:36

Gebruikersavatar Sieper 24 jul 2018 14:22

Ik ben wat dat betreft maar een achterdochtige boerenlul (sowieso) maar Strava heeft net als alles en iedereen op deze wereld centjes nodig.
Afbeelding

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1484
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 24 jul 2018 16:13

Zolang Strava mijn kroontjes niet verkoopt vind ik het best :-)

Gebruikersavatar
veeteetje
Forum-lid
Berichten: 412
Lid geworden op: 16 mar 2005 14:35

Gebruikersavatar veeteetje 24 jul 2018 21:44

Sinds enkele ritten doet Strava raar. Voorheen kreeg ik op Strava dezelfde gegevens als van Garmin Connect maar nu rekent Strava mijn pauzetijden erbij?! Ondanks dat de Garmin autostop heeft.
Is dit een update fout van Strava? Een instelling die veranderd is? Hoe kan ik dit weer terug krijgen dat Strava gewoon netjes de Garmin Connect gegevens overneemt zonder mijn terrasjes tijd?

Gebruikersavatar
wouterf
Forum-lid
Berichten: 865
Lid geworden op: 13 aug 2006 23:14

Gebruikersavatar wouterf 25 jul 2018 08:43

Hoe komt dat precies tot uiting? Strava maakt toch duidelijk onderscheid in Moving Time en Elapsed Time? Zijn die bij jou dan hetzelfde?

Strava neemt niet klakkeloos de gegevens over, maar gebruikt een eigen algorithme om de gegevens te bepalen. Jouw auto-stop zorgt er wel voor dat geen gegevens worden opgenomen dus dat is voor jouw intentie goed, maar het eigen algorithme maakt dat er soms misschien toch verschillen kunnen ontstaan. Daarmee niet direct jouw verhaal verklarende, kan idd zijn dat er iets niet goed gaat.

Overigens laat ik de auto-stop op de Garmin al jaren uit staan. Strava weet ook prima het onderscheid te maken tussen wanneer ik beweeg en wanneer niet. Ook analyse in GoldenCheetah geeft daarna niet echt issues geloof ik. Auto-stop is wel heel erg 2003 ;).

Gebruikersavatar
veeteetje
Forum-lid
Berichten: 412
Lid geworden op: 16 mar 2005 14:35

Gebruikersavatar veeteetje 30 jul 2018 18:48

Het werkt weer... Tijdens de rit voor hij kuren ging vertonen was mijn accu bijna leeg en ging de Garmin op accu besparing. Daarbij heeft ie automatisch de GPS uitgeschakeld. Ik kwam erachter doordat ik zowel in Connect als in Strava geen kaart meer zag. Nu doet ie het gewoon weer. Wel vreemd: ik heb de speed sensor ook op mijn voorwiel dus je zou verwachten dat die dan wel rijtijd en pauzetijd registreert maar dat blijkt dus niet het geval.

Gebruikersavatar
Hanz Bé
Forum-lid
Berichten: 2886
Lid geworden op: 14 jan 2011 18:17
Locatie: Veenendaal

Gebruikersavatar Hanz Bé 01 aug 2018 21:01

Nieuws van strava. Volgens DCR gaat het premium abbo op de schop. Wordt iets wat summits gaat heten, en er komen deel abbonementen naast het vroegere premium abbo...

https://www.dcrainmaker.com/2018/08/str ... model.html

stijndevries
Forum-lid
Berichten: 47
Lid geworden op: 09 jul 2018 10:21
Locatie: Amsterdam

stijndevries 01 aug 2018 22:52

Hebben meer mensen last dat de Garmin niet meer automatisch upload naar Strava?

kooijtje2
Forum-lid
Berichten: 320
Lid geworden op: 24 jul 2015 21:17
Locatie: In de Buurt

kooijtje2 02 aug 2018 05:48

Ja heb/had ik ook last van na het stoppen en beëindigen van de rit gebeurd er niets . Als ik daarna de garmin uitzet en weer aanzet word de rit wel vanzelf naar strava gezet . Ik moet wel bij zeggen dat afgelopen zondag en gisteren het wel weer werkte na beëindigen van de zo rit zoals het hoort .

Woefdram
Forum-lid
Berichten: 632
Lid geworden op: 06 jan 2012 17:48

Woefdram 02 aug 2018 06:15

Mbt delen van data ga ik ervan uit dat als het produkt gratis is, ik het produkt ben.

Gebruikersavatar
SqueeZer
Forum-lid
Berichten: 2096
Lid geworden op: 04 aug 2016 22:51
Locatie: Sint-Eloois-Winkel

Gebruikersavatar SqueeZer 02 aug 2018 09:56

Over die Summit wijzigingen hadden ze toch beter even hun huidige premium leden verwittigd, nu is het redelijk slordig en onduidelijk erdoor gepushed.

Ook hadden ze bestaande prem users de kans moeten bieden hun pakketten hun lidmaatschap te wijzigen . met de huidige summits zou ik voldoende hebben aan het analyse en beacon pakket maar aangezien ik net betaald heb voor een jaar (ja ik weet het eigen fout) hang ik vast aan het totaalpakket.

Verder zoals Woefdram meld .. gratis daarvoor gaat de zon op .. als iets gratis is de dag van vandaag dan verkoop je eigenlijk je data als betaalmiddel.

@veeteetje Strava gebruikt idd. zijn eigen algoritme en kan data aanpassen tussen zowel Garmin Connect en Strava als Wahoo Companion app en Strava dit al opgemerkt (garmin horloge / elemnt gps)

DDX
Forum-lid
Berichten: 3159
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 07 aug 2018 22:06

DDX schreef:
20 jul 2018 13:10
Lijkt iets van wahoo, zie het bij andere mensen met een wahoo ook terug op strava.
En bij iemand met een garmin lijkt het wel te kloppen.
Vanavond maar eens een strava supportcase inschieten om te vragen of ze sinds kort wat anders doen met data vanuit een wahoo.
Supportcase had ik nog niet ingeschoten, maar zat net even te kijken en kwam dit tegen :

https://support.strava.com/hc/en-us/art ... alculation
As of July 2018, Strava shows Calories as they were provided to us from upload partners. If not value is sent, or you record with the Strava mobile app, we use our own calculations.

3rd Party Calculations
There is a wide range of different algorithms and inputs that can be used to estimate Calories. We recommend contacting the 3rd party for specifics on what data they use to estimate Calories.
Unlike Strava's own calculation, changes to your Strava weight and activity elevation will have no effect on Caloric total.
Changes to settings in 3rd party accounts may not be reflected in Strava.
Oftewel een aanpassing van strava en dat ze dus de wahoo data gebruiken die dus op basis van hartslag gaat.
Maar een supportcase bij wahoo inschieten dus.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten